کتاب فهم فلسفه: فلسفه در قرون وسطی و دوران تجدد
خواندن نظراتمعرفی کتاب فهم فلسفه: فلسفه در قرون وسطی و دوران تجدد
«فهم فلسفه: فلسفه در قرون وسطی و دوران تجدد» نوشتهی دکتر جون ا. پرایس استاد دانشگاه و مدرس فلسفه است. این کتاب دومین جلد از مجموعهای سه جلدی است که تلاش دارد تاریخ فلسفه را به صورتی مختصر و قابل فهم برای عموم افراد بیان کند. نویسنده در این جلد از مجموعه فهم فلسفه، از دوران قرون وسطی و پیدایش مسیحیت تا دوران تجدد و ظهور فلسفههای ایدئالیستی و ماتریالیستی را بررسی میکند.
دکتر پرایس به مدت ۳۵ سال به تدریس فلسفه در دانشگاه پرداخت و از همین رو احساس کرد که دانشجویانی که به صورت مقدماتی علاقه به یادگیری فلسفه دارند، با کمبود منبعی مناسب برای شناخت خطوط کلی تاریخ فلسفه مواجه هستند. این کتاب سه جلدی در تلاش است تا به سهم خود پوششی بر این کمبود باشد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
در قرون وسطی، فیلسوفان خدا را مجزا از آفرینش او میدیدند. بنا به این طرز فکر، طبیعت الهی یا مقدس نیست. اما جوردانو برونو، اومانیست [یا انسانگرای] دورۀ رنسانس، خدا را بهعنوان موجودی حاضر در آفرینش او میدید. برونو مثل رواقیهای یونان وحدت وجودی بود، کسی که خدا را در همه چیز میبیند؛ او اعتقاد داشت که طبیعت الهی و مقدس است. کلیسای کاتولیک جوردانو برونو را به اتهام شرک محکوم کرد و به چوبۀ مرگ با آتش سپرد.
به تدریج، درست همانطور که فلسفۀ یونانی از اسطورههای کهن منشعب شده بود، طبقۀ متوسط دوره رنسانس از اربابان فئودال و قدرت کلیسای کاتولیک جدا شد. در طی دوران رنسانس مقامات دولتی و کلیسا محاکمهها را برگزار میکردند، بدعتگذاران را میسوزاندند، جادوگری را محکوم میکردند و دست به جنگهای خونین مذهبی میزدند. هرچند چنین اعمال خشونتباری نتوانست جلوی تفکر فلسفی و علمی جدید را در باب طبیعت انسانها و جهان بگیرد.
فهم فلسفه: اندیشه معاصر
۴۲ اندیشه ناب (تأمّلاتی درباره زندگی، جهان و هر آن چیزِ دیگر)مارک ورنون
فلسفهی دکارتمنوچهر صانعی درهبیدی
ویتگنشتاین: راهنمایی برای سرگشتگانمارک آدیس
تاریخ جهانکریس هارمن
دو خطا در عنوان این این کتاب وجود دارد: مرجع معماها، مسئلهها، و پارادوکسهای فلسفیرابرت ام. مارتین
فلسفه دینبهزاد سالکی
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس
بنیان های خیر عمومی؛ سبک زندگی خداگونهمحمد باقریان
من این کتابها رو توی طاقچه پیدا کردم و نمونه رو خوندم اما در نهایت نسخه چاپی رو خریدم. کتاب خوب و روان و نسبت به موضوع جذاب نوشته شده. البته یادتون باشه نویسنده تلاش کرده مهمترین فلاسفه تاریخ رو
هر چی جلد اول بهنظر جذاب میاومد و پیشبینی میشد در ادامه هم همین روند طی بشه؛ ایندفعه برعکس شد. مخصوصاً به قسمتی که به آرای کشیشان قرونوسطی برمیخوردم که آشکارا جهتگیریهای نویسنده به صورت آدم سیلی میزد؛ اما هر چی
مجموعه کتابهای خوب و بینظیر درباره فلسفه به زبان ساده