دانلود و خرید کتاب اگزیستانسیالیسم غربی از دیدگاه دیگری انیس منصور ترجمه هادی حزباوی
تصویر جلد کتاب اگزیستانسیالیسم غربی از دیدگاه دیگری

کتاب اگزیستانسیالیسم غربی از دیدگاه دیگری

معرفی کتاب اگزیستانسیالیسم غربی از دیدگاه دیگری

«اگزیستانسیالیسم غربی از دیدگاه دیگر» از مهم‌ترین و ساده‌ترین کتاب‌های جهان عرب در پنجاه سال اخیر در باب اگزیستانسیالیسم است. هدف نویسنده این کتاب «انیس منصور» از این نوشتار آن است که بگوید فلسفه اگزیستانسیالیسم قبل از هرچیز دنبال معنای انسانیتی است که در عصر ضدانسانیت از بین رفته است. از همین روی، مفهوم اگزیستانس را از جمله معروف «خود را بشناس» سقراط تا شورش اگزیستانسیالیست‌های قرن بیستمی بر فلسفه‌های فردستیز، واکاوی می‌کند. انیس منصور، در رابطه با کتابش می‌گوید: این مقالات درباره فلسفه اگزیستانسیالیسم (اصالت وجود) برای کسانی نوشته شده است، که هیچ تخصصی در فلسفه ندارند. در این کتاب سعی شده که از اصطلاحات فلسفی یا واژگان خاص دانش‌آموختگان فلسفه، که به غیر از آنها، کسی از این مفاهیم سررشته ندارد،‌ پرهیز شود.
اگزیستانسیالیسم: از تئوری تا عمل
علی‌ اکبر فرهنگی
مونتسکیو و روسو؛ پیشگامان جامعه‌شناسی
امیل دورکیم
ویتگنشتاین: راهنمایی برای سرگشتگان
مارک آدیس
درآمدی بر فلسفه های معاصر غرب
محمد اصغری
جستارهایی درباره‌ی هایدگر، دریدا و دیگران
ریچارد رورتی
تأثیر دکارت بر فلسفه‌های معاصر و علوم انسانی
علی محمد صابری
نقادی نقد عقل محض
مهدی محمدی اصل
درآمدی فلسفی ــ تاریخی به روشنگری
مالک شجاعی جشوقانی
امر مطلق؛ مطالعه‌ای در فلسفه اخلاق کانت
هربرت جیمز پیتن
ایمانوئل کانت؛ نقد عقل محض
حسن عرب
ولتر؛ نوشته‌های سیاسی
فرانسوا ولتر
بفرمائید فلسفه! ۲؛ تاریخ فلسفه به روایت فیلسوفان معاصر
دیوید ادموندز
روش‌شناسی فلسفی
و. پربهاکاران
گئورگ ویلهلم فردریش هگل؛ پدیدارشناسی روح
حسن عرب
استمرار امر سلبی؛ نقدی بر اندیشه‌ی اروپایی معاصر
بنجامین نویز
کین‌توزی
ماکس شلر
راهنمای خواندن هگل؛ عناصر فلسفه‌ی حق
دیوید رز
خاستگاه روانی پوپولیسم
سحر صنیعی
فراسوی کاپیتالیسم و سوسیالیسم
توبیاس جی. لانز
کاربر 7609592
۱۴۰۳/۰۷/۲۲

بیشتر شبیه یادداشت های کسیه که تو حال هذیان و پریشانی است. سر و ته کلامش مشخص نیست، جملات اتصال ویژه به همدیگر ندارند. اول و وسط و انتهای مقالات هیچ رابطه معناداری را دنبال نمی کنند.

دین امید است. و این امید چیست؟ یأس است! و یأس چگونه امکان دارد؟ کسی که در چیزی به‌دنبال امید است، از چیزی دیگر ناامید و مایوس می‌شود و می‌بیند که چیزی جدید در راهی دیگر پیدا شده است پس به آن امید می‌بندد. بنابراین، امید و یأس چیز یکسانی است!
پویا پانا
آرزو چیست؟ گرسنگی روح و روان آدمی است!
پویا پانا
من تنها نیستم. بنابراین، آزاد نیستم!
پویا پانا
ما محکوم به زندگی هستیم. هنگامی که بر این کره خاکی فرود آمدیم یا هبوط کردیم، بدون هیچ اطلاعی از فلسفه و هدف این زندگی، چه می‌توانیم انجام دهیم! هیچ نمی‌دانیم! و یگانه چیزی که می‌دانیم آن است که باید زندگی کرد و این حکم دائم است، اما آیا برای این زندگی طعم، رنگ و حتی لذتی موقتی در کار نیست؟ این زندگی بدون معنا و طعم است. اما برای این زندگی طعم و معنایی پیدا خواهیم کرد و علت آن هم بر می‌گردد به وجود دین، هنر و عشق! هنگامی که دین نباشد هیچ نقطه امیدی هم نخواهد بود. اگر فن و هنر نباشد معنایی خلق نمی‌شود. اگر عشق و محبت نباشد علاقه هم نخواهد بود و بدون آرزو نیز، معنا و علاقه زندگی میسر نخواهد شد. اما این دین چیست؟
پویا پانا
اگزیستانسیالیسم به انسان قدرت عمل و اختیار را می‌نمایاند و به او سبویی می‌دهد تا درِ آن را بازکند و با ناشناخته‌ها روبه‌رو شود حتی اگر در پی آن ترس باشد و این دقیقا همان چیزی است که به انسان می‌فهماند که مسئول تمام اعمال خویش است. پس اگزیستانیسالیست بودن در جان آدمی عذاب، نگرانی، و یاس را بارور می‌سازد و به او ثروت گران‌بهایی می‌بخشد
پویا پانا
آزادی حقی است برای اینکه بتوانی اشتباه بکنی و انسان آزاد کسی است که آزادی را هم برای خود و هم برای دیگران می‌خواهد. او فردی است که خطا می‌کند و حق اشتباه کردن را به دیگران هم می‌دهد.
پویا پانا
همانا ایمان قاتلِ عقل است.
پویا پانا
مذهب به عقل استناد نمی‌کند، برای اینکه دین و عقل به هیچ وجه با هم جمع نمی‌شود.
پویا پانا
پس تو آزادی! و بیشتر مردم به این عبارت چنان نگاه می‌کنند، گویی که به آنها توهین یا به سوی‌شان سنگ پرتاب کرده‌ای. برای اینکه انسان از آزادی خویش، هنگامی که در آن مسئولیت باشد، می‌گریزد.
پویا پانا
«ای کاش این جهان با آتش خورشید می‌سوخت، زیرا جهانی از دروغ گویان، منافقان، رجال دین و قضات است!»
پویا پانا
اونامونو از کوچکی قفسی که در آن به دنیا آمد و از کوچکی نفس خود شکایت می‌کند و با تمام فلسفه خود فریاد می‌زند، من در برابر عدم و نیستی مقاومت می‌کنم.
پویا پانا
هایدگر معتقد است که انسان در این جهان پرتاب شده است. او گم‌شده و بی‌هویت در این جهان سر می‌کند، و آفریده شده است تا بمیرد!
پویا پانا
در ابتدای انقلاب روسیه، فیلسوف سرشناس اگزیستانسیالیستی بردیائف در باب فلسفه اگزیستانس در حال سخنرانی بود که یکی از دوستانش در گوشش گفت: «داری هذیان می‌گویی». بردیائف در جواب گفت: «چه هذیانی»؟ دوستش گفت: «تو در باب آزادی فرد و استقلال عقلی در برابر جماعت و استبداد حاکمان سخن می‌گویی، درحالی‌که سلطه و نظام با فرد و فردگرایی مشکل دارد و هر آن‌کس که ندای فرد سر بدهد، مجرم تلقی می‌کند». ـ «اما این فکر و اندیشه من است». ـ «اینجا برای کسی فکر معنا ندارد. من دوست تو هستم و به تو می‌گویم کشوری غیر از روسیه و سیبری را اختیار کن».
پویا پانا
اگزیستانسیالیسم به فرد انسانی حق سؤال می‌دهد. انسان در نگاه این فلسفه این‌چنین تعریف شده است: او موجودی است که از خود برای خود مشکل درست می‌کند و بعد از آن به‌دنبال رفع آن خواهد بود.
پویا پانا
با اینکه اگزیستانیسالیسم با مارکسیسم در نگاه به امور ماورایی و جوهری اشتراک دارند، اما در ادامه راه با هم به ستیز و جنگ روی خواهند آورد. این دو فلسفه به ماتریالیسم یا مادی‌گرایی اهمیت می‌دهند؛ یعنی اینکه اگزیستانیسالیسم از عمل و کنش انسانی و مارکسیسم از انسان تاریخی شروع می‌کند. مارکسیسم و اگزیستانسیالیسم سارتری هر دو الحادی هستند و دین را روساختی از وقایع اجتماعی می‌دانند.
پویا پانا
فلسفه اگزیستانسیالیسم در اصل و قبل از همه چیز در پی معنای انسانیت است. انسانیتی که در عصر ضدانسانیت از بین رفته است. بنابراین، ما صندوق و فعلا کلید آن را داریم. در عصر کنونی هیچ ارزشی جز برای جمع و جماعت وجود ندارد. پس تمام ارزش‌ها کلی و جمع گرایانه‌اند، در حالی‌که اگزیستانسیالیسم به انسان قدرت عمل و اختیار را می‌نمایاند و به او سبویی می‌دهد تا بازش کند و با ناشناخته‌ها روبه‌رو شود، حتی اگر از پی آن ترس باشد، و این دقیقا همان چیزی است که به انسان می‌فهماند که مسئول همه افعال خویش است. پس اگزیستانسیالیست بودن در جان آدمی عذاب، نگرانی، و یاس را بارور می‌سازد و به او ثروت گران‌بهایی می‌بخشد. ثروتی ناگهانی که به شایسته‌ترین شکل ممکن آن را انفاق می‌کند. اگزیستانسیالیسم نظاره‌گر است، نظاره‌گر انسانی با طرحی از خویش در پیش رو و کتابی است که هر روز کلمه به کلمه و جمله به جمله بر آن افزوده می‌شود.
پویا پانا
فلسفه اگزیستانسیالیسم دین نیست تا بعضی از مردم به آن ایمان بیاورند بلکه این فلسفه الحادی است و در اینجا ملحدان به الحاد خود تعصب دارند؛ آنها به کافر بودن خود ایمان دارند!
پویا پانا
آزادی هیچ ربطی به فلسفه ندارد، بلکه موضوعی روان‌شناختی و وابسته به موضع و حالت ذهنی ما دارد، حالت ذهنی‌مان است که آزادی‌مان را تفهیم می‌کند.
پویا پانا
فلسفه اگزیستانس نوعی طغیان علیه تمام پیش‌فرض‌های ساخته شده دوران کلاسیک و مدرن در باب انسان‌طبیعت و خدا است.
پویا پانا
کسی هم که فکر نکند روزی فرا خواهد رسید که عقل خود را از دست می‌دهد. بنابراین، عقلی که قدرت سوال، تعجب و شک را نداشته باشد، عقل نیست. امکان دارد همه چیز به‌جز عقل باشد و نیز ممکن است مویرگ یا رگ مرده‌ای باشد که هیچ حسی و کارایی‌ای ندارد.
پویا پانا

حجم

۳۷۹٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۷۶ صفحه

حجم

۳۷۹٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

تعداد صفحه‌ها

۱۷۶ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
تومان