کتاب کانت هگل هایدگر: سیری در اندیشه مدرن
۲٫۸
(۱۳)
خواندن نظراتمعرفی کتاب کانت هگل هایدگر: سیری در اندیشه مدرن
«کانت هگل هایدگر: سیری در اندیشه مدرن» مجموعه نوشتارهایی به قلم محمد حسن شاهکوئی(-۱۳۲۵)، است.
نقد کتاب، تحلیل فلسفی و جامعهشناختی رویدادهای امروز و تحلیل دیدگاههای فیلسوفان غرب به ویژه کانت، هگل و هایدگر از موضوعات نوشتارهای این کتاب هستند.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
از قرنهای پانزده و شانزده، طبقۀ جدیدی آرام آرام به صحنه میآمد که قدرت براندازی قرون وسطا را هنوز نداشت، ایتالیا که از لحاظ سیاسی فروپاشیده در دولتشهرها بود، از آنجا، نخستین شعلههای رنسانس سر به آسمان اروپا کشید، اگرچه این کشور، پراکنده در کینهورزیهای کور بود. جنبش لوتری و پروتستانیسم در آلمان تلاشی سخت برای جدائی از کلیسای کاتولیک (رم) بود. همچنانکه انگلستان نیز با قبول پروتستانیسم، از هرجهت خود را از کلیسای رم و پاپ خلاصی بخشید. همچنین است کالونیسم در فرانسه که به کاتولیسیسم در این کشور رنگ ملّی زد.
بدینسان، با رشد و تحکیم کلیساهای ملّی، واتیکان و پاپ بیش از پیش دست آموز و بازیچۀ دولتهای قدرتمند اروپائی گردیدند. اینها، همگی، نمایانگر ظهور طبقۀ جدیدی بود که اوّل میخواست سرمایهاش در چهارگوشۀ مرزهای ملّی امنیت پیدا بکند، و دوم بازارهای داخلیاش از کالاهای وارداتی و دستاندازی دولتهای خارجی حفظ بشود، و در تحقّق اینها نیز، سوم، میخواست به کسب قدرت سیاسی فکر بکند، ولی چون قادر به تصرف ماشین دولت در آن زمان نبود، کوشید تا از راه تأمین مالی دولت مرکزی و تحکیم او در برابر فئودالهای مرکز گریز، حکومت را به خود وابسته سازد، و چنین کرد.
لیکن روابط این بورژوازی جوان و حکومت فئودالی بدان سمت و سو میرفت که نبردی گریزناپذیر میان آنها دربگیرد. منتها مبارزۀ بورژوازی هر کشوری میتوانست صورت متفاوتی به خود بگیرد. همچنان که مبارزۀ بورژوازی انگلستان نیز متفاوت بود. او بیشتر راه سازش با اشرافیت و دربار را در پیش گرفت، حتی پس از آن که با انقلاب ۱۶۶۰-۱۶۴۰ چارلز اوّل، پادشاه وقت را اعدام کرد.
گئورگ ویلهلم فردریش هگل؛ پدیدارشناسی روح
حسن عرب
ایمانوئل کانت؛ نقد عقل محضحسن عرب
لایبنیتسنیکولاس جالی
کارل پوپر: منطق اکتشاف علمیجرمی شییرمر
مقدمه بر فلسفه تاریخ هگلژان هیپولیت
نیچه و پست مدرنیسمدیو رابینسون
شوپنهاورمسعود انصاری
دانش منطقگئورگویلهلمفریدریش هگل
کارل گوستاو یونگپریسا رضایی
رودلف کارناپ: ساختار منطقی جهانتوماس اوبل
اسپینوزا : رساله سیاسیپیمان غلامی
اخلاقارسطو .
فلسفهی دکارتمنوچهر صانعی درهبیدی
لودویگ ویتگنشتاین: رسالهی منطقی-فلسفیحسن عرب
تاریخ فلسفه غرب (۱)مهدی زمانی
فلسفهی فلکبیژن طرهانی
کارل مارکس: سرمایهحسن عرب
نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۷۹ صفحه
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۷۹ صفحه
قیمت:
۲۳,۰۰۰
تومان