کتاب مارتین هایدگر: هستی و زمان
معرفی کتاب مارتین هایدگر: هستی و زمان
«مارتین هایدگر: هستی و زمان» نوشته چارلز گینیون (-۱۹۴۴) کتاب از مجموعه «متون محوری فلسفه» است که تاریخ فلسفه را از طریق بررسی و تفسیر آثار بنیادین آن روایت میکند.
این دفتر نگاهی به کتاب «هستی و زمان» اثر هایدگر دارد که در سال ۱۹۲۷ و ۳۸ سالگی نویسنده منتشر شدهاست. این اثر نمایانگر تلاشی عمیق برای آشتی دادنِ شماری از سنتهای عقلانیِ ظاهراً متعارض است که تفکرات ارسطو، قدیس پُل، قدیس آگوستین، لوتر، کانت، هگل، کییر کگور، نیچه، برگسون و هوسرل از آن جملهاند. هستی و زمان را میتوان پاسخی به سلطهٔ نظریهٔ شناخت بر فلسفهٔ مدرن دانست که از زمان دکارت شروع شد. هرچند تأثیرگذارترین متفکران در آلمان آن روزگار، یعنی نوکانتیها و پوزیتیویستها، سعی داشتند تبیینی از چگونگی شناخت ما از جهان عرضه کنند، هایدگر پرسشها در باب شناخت را کنار گذاشت و مستقیماً به مطالعهٔ هستی موجودات روی آورد.
تبیین هستی در این کتاب در تضاد شدید با یکی از فرضهای اصلی جریان غالب فلسفهٔ غرب قرار میگیرد: این فرض که هستی را باید همچون چیزی اندیشید که پایدار و تغییرناپذیر است. درحالیکه از زمان افلاطون اکثر فیلسوفان فرض کردهاند که هستیِ هر چیزی را باید بر پایهٔ آنچه سرمدی و ثابت است (مُثل، ذوات، قوانین علمی و غیره) فهمید، هایدگر معتقد است که هستیْ در زمان گشوده میشود؛ در واقع، هستی خودِ زمان است. از آنجا که هایدگر صرفاً نیمی از هستی و زمان را به پایان رساند، نمیتوانیم مطمئن باشیم که او ارتباط نهایی میان هستی و زمان را چگونه تصور میکرد. اما بخشهای منتشرشدهٔ این کتاب برخی از دقیقترین، بصیرتزاترین و اصیلترین تأملاتی است که تاکنون دربارهٔ اگزیستانس انسانی و فهم ما از هستی نوشته شده است.
من چاپی اینو از نشر ققنوس خوندم یکمی برام سنگین بود ولی خوب بود ! یک سوال ! نویسنده ی این کتاب مارتین هایدگر هستش چرا چالز گینیون نوشته ؟
بهطورکلی نظرم به این کتاب مثبت است. اما با توجه به مغلقگویی هایدگر، بهتر بود علاوه بر معادلهای انگلیسی، معادلهای آلمانی برای اصطلاحاتی که در ترمینولوژی هایدگر به کار میرود ذکر میشد. این کتاب برای مرور هستیوزمان مناسب است، تنها در
کتاب خوبیه. معرفی مختصری از مهمترین مضامین هستی و زمان. اما ترجمه خوب نیست.
خوبه متن و ترجمه به نسبت قابل قبوله و درکل دید مختصر و مفیدی به هستی و زمان هایدگر داره که برای پیش مقدمه هایدگر خوبه .
ترجمه اش چندان روان نبود.اما مفاهیمش عمیق بود و البته من رو راغب کرد که برم و کتاب اصلی رو بخونم.و اینکه زمان و هستی واقعا شگفت انگیزه. هایدگر تلاش کرده که ایده مادی و غیرمادی جهان رو در هم
ترجمه اونقدر بد بود که نتونستم تا انتهاش رو بخونم. آخه وقتی یه متن به خودی خود ثقیله ، چه اصراریه که مترجم محترم هم غریبترین واژهها رو برای ترجمهش استفاده کنند؟
من فکر میکردم این نسخه اصلی کتاب هستی و زمان هایدگر هست ولی بعد متوجه شدم که یک تفسیر از آن است و چیزی که بیشتر ناامیدم کرد این بود که این تفسیر جای آنکه فهم اثر را آسانتر کند
بنظرم کتاب مختصر و مفیدی هست .
از خوندن این کتاب احتراز کنید. من به شخصه خیلی روی هایدگر تحقیق کردم، پایان نامهام و تمام پروژههای دانشگاهیم در مورد هایدگر بوده، به شخصه خیلی بهش علاقه دارم، اما این کتاب شمارو به گمراهی میکشه و باعث سردرگمی شما