دانلود و خرید کتاب مشکل از کجا آغاز شد؟ برنارد لوئیس ترجمه شهریار خواجیان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب مشکل از کجا آغاز شد؟

کتاب مشکل از کجا آغاز شد؟

دسته‌بندی:
امتیاز:
۲.۵از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مشکل از کجا آغاز شد؟

کتاب مشکل از کجا آغاز شد؟ نوشته برنارد لوئیس است و با ترجمه شهریار خواجیان در انتشارات اختران منتشر شده است. این کتاب به تاثیر غرب و واکنش خاورمیانه می‌پردازد.

درباره کتاب مشکل از کجا آغاز شد؟

مشکل از کجا آغاز شد؟ مدت‌هاست که جهان اسلام به‌ویژه، اما نه منحصراً، مردم خاورمیانه این پرسش را پیش کشیده‌اند. این کتاب سعی دارد پاسخی برای این سوال پیدا کند.  

هستهٔ اصلی مشکل از کجا آغاز شد؟مجموعه‌ ۳ سخنرانی نویسنده در مؤسسهٔ علوم انسانی وین در سپتامبر ۱۹۹۹ است. این مؤسسه سخنرانی‌ها را ابتدا تحت عنوان فرهنگ و نوسازی در خاورمیانه در سال ۲۰۰۱ به آلمانی ترجمه و منتشر کرد. نویسنده در این کتاب سخنرانی‌های وین را تجدیدنظر و بازنویسی کرده است و محتوای سه فصل‌ اول همان محتوای اصلی آن سخنرانی‌ها است. فصل‌های بعد بخش دیگری از مقاله‌های نویسنده است که همه در گذشته به شکل مستقل منتشر شده است. مقالهٔ انتشار یافته در نشریهٔ بررسی متافیزیک، ۱۹۹۵ و سه مقالهٔ ارائه شده به کنگرهٔ بین‌المللی علوم تاریخی (مادرید ۱۹۹۲)، و کنفرانس‌های برگزار شده در استراسبورگ (۱۹۸۰) و کاستل گاندولفو (۱۹۹۸) مقاله‌های دیگر را تشکیل می‌دهد. هر سه مقاله، در طی جلسات برگزاری این کنفرانس‌ها منتشر شدند. 

خواندن کتاب مشکل از کجا آغاز شد؟ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به تاریخ جهان پیشنهاد می‌کنیم.

درباره برنارد لوئیس

برنارد لوئیس، متولد ۳۱ مه ۱۹۱۶، پژوهشگر یهودی انگلیسی متخصص در تاریخ اسلام و تعامل میان اسلام و غرب است. وی از دانشکدهٔ مطالعات شرق‌شناسی و آفریقای دانشگاه لندن لیسانس و از دانشگاه پاریس فوق‌لیسانس خود را دریافت کرد و در ۱۹۳۸ به عنوان استادیار در رشتهٔ تاریخ اسلام به دانشگاه لندن، دانشکدهٔ مطالعات شرق‌شناسی و آفریقا بازگشت. لوئیس تا سال ۱۹۷۴ در آن‌جا مشغول تدریس بود و سپس در دانشگاه پرینستون تا زمان بازنشستگی‌اش در ۱۹۸۶ به‌عنوان استاد ممتاز مطالعات خاور نزدیک مشغول کار بود. پس از حملهٔ تروریستی ۱۱ سپتامبر علاقه به کار لوئیس به‌ویژه به مقالهٔ ۱۹۹۰ وی که جدلی ادبی با ادوارد سعید بود بالا گرفت. ادوارد سعید از پژوهشگران شرق‌شناس در کتاب «شرقشناسی» خود که در سال ۱۹۷۸ انتشار یافت به‌شدت انتقاد کرده بود.

وی چندین کتاب، از جمله اعراب در تاریخ، ظهور ترکیهٔ نوین، حشاشین (فداییان اسماعیلیه)، کشف اروپا به دست مسلمانان، خاورمیانه: تاریخ ۲۰۰۰ سالهٔ آن از ظهور مسیحیت تا امروز، ریشه‌های شرق‌شناسی و بحران اسلام تألیف کرده است. 

بخشی از کتاب مشکل از کجا آغاز شد؟

پیمان کارلوویتسز اهمیت ویژه‌ای در تاریخ امپراتوری عثمانی و حتی در سطح گسترده‌تر جهان اسلام دارد، چرا که نخستین پیمان صلحی است که بین امپراتوری شکست‌خوردهٔ عثمانی با دشمنان مسیحی پیروزـ مندش به امضا رسید. از چشم‌اندازی جهانی، این موضوعی خیلی تازه بود. پیش‌تر نیز مسلمانان از مسیحیان شکست خورده بودند: از دست رفتن اسپانیا و پرتغال، ظهور روسیه، حضور رو به گسترش اروپایی‌ها در جنوب و جنوب شرقی آسیا. اما ناظران انگشت‌شماری در آن زمان، مسلمان یا غربی، می‌توانستند یک چشم‌انداز جهانی برای خود تصویر کنند. از چشم‌انداز سرزمین‌های مرکزی اسلامی در خاورمیانه، این رویدادها در مناطقی دور و پیرامونی صورت می‌گرفت و بر موازنهٔ نیروها بین عالم اسلام و مسیحیت در مبارزه‌ای طولانی تأثیر چندانی نمی‌گذاشت ـ مبارزه‌ای که از زمان برآمدن اسلام در قرن هفتم میلادی و هجوم سپاهیان اسلام از عربستان به سرزمین‌های آن زمان مسیحی سوریه، فلسطین، مصر، شمال آفریقا و برای مدتی جنوب اروپا، در جریان بود. صلیبیان به مدت کوتاهی حرکت پیروزمند مسلمانان را متوقف کردند. اما در نهایت بازپس زده، منهزم و بیرون ریخته شدند. پیشرفت مسلمانان با انقراض امپراتوری بیزانس و ورود نیروهای عثمانی به اروپا ادامه یافت. امپراتوری روم شرقی به مرکزیت قسطنطنیه برافتاده بود، و امپراتوری آسمانی روم در نوبت بعدی قرار داشت. آگاهی عثمانی‌ها و در سطحی گسترده‌تر مسلمانان، از جهانی که در آن می‌زیستند همانا در نوشتگان پرشماری بازتاب یافته که تولید کردند و جزئیات آن‌ها در میلیون‌ها سندی درج شده که در بایگانی‌های عثمانی حفظ شده و نشانگر عملکرد و فعالیت‌های بی‌شمار دولت عثمانی در هر سال و حتی در هر روز است. در این اسناد گاه به از دست رفتن اسپانیا اشاره‌هایی به چشم می‌خورد، اما ظاهراً به‌عنوان یک مسئلهٔ جزئی، دوردست و غیرتهدیدآمیز تلقی شده است. نکاتی نیز دربارهٔ ورود پناهندگان مسلمان و یهودی به سرزمین‌های عثمانی، اما با جزئیات بیش‌تر، آمده است.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
از نظر مسلمانان سنتی، مفهوم مخالف استبداد نه آزادی، که عدالت بود. عدالت در این بستر لزوماً به‌معنای دوچیز بود: این که حکمران نه به‌زور و غصب که به‌حق بر سریر قدرت نشسته باشد، و این که وی بنا بر قانون خدا، یا دست‌کم بر طبق اصول شناخته شدهٔ اخلاقی و حقوقی حکومت کند.
shahram naseri
از نظر مسلمانان سنتی، مفهوم مخالف استبداد نه آزادی، که عدالت بود. عدالت در این بستر لزوماً به‌معنای دوچیز بود: این که حکمران نه به‌زور و غصب که به‌حق بر سریر قدرت نشسته باشد، و این که وی بنا بر قانون خدا، یا دست‌کم بر طبق اصول شناخته شدهٔ اخلاقی و حقوقی حکومت کند.
shahram naseri
در زمان‌های قدیم، همچنان که یک مورخ ترک خاطرنشان کرده: «جریان دانش به دیوارهٔ ادبیات و فقه برخورد می‌کرد. (۱۰)» لیبرالیسم شوق‌انگیز و خوشبینانهٔ قرن نوزدهم منفذی در این دیواره گشود که از میان آن اندیشه‌های جدید، ابتدا به‌صورت قطره‌قطره و سپس سیل‌وار، به سوی نخبگان تنگ‌اندیش مسلمان سرازیر شد.
shahram naseri
برای مسلمانان، مسیحیت و به طریق اولی هر آن‌چه با آن پیوند داشت، شناخته شده، آشنا و بی‌اهمیت بود. مسیحیت و یهودیت پیش درآمد اسلام، با کتاب‌های مقدسِ آکنده از آیات اصیل آسمانی، اما ناقص و تحریف شده به دست نگاهبانان ناسزاوار، تلقی می‌شد و از این‌رو بود که واپسین دین کامل و آسمانی یعنی اسلام جایگزین آن شد.
shahram naseri
ایران، به‌دور از عرصهٔ عمدهٔ نبرد در اروپا و نداشتن فرصت و مهارت در این مرحله نسبت به ترک‌ها در برانگیختن قدرت‌های اروپایی علیه یکدیگر توانایی کم‌تری داشت و روزگار بدتری را می‌گذراند.
shahram naseri
وقتی در جامعه‌ای اوضاع عیب و ایراد پیدا می‌کند، به گونه‌ای که دیگر به هیچ نحوی نتوان به انکار یا پنهان کردن آن پرداخت، پرسش‌های گوناگونی مطرح می‌شود. یکی از پرسش‌های معمول در اروپای قاره‌ای دیروز و خاورمیانهٔ امروز، از این قرار است: «چه کسی این بلا را به سرما آورد؟» پاسخ به چنین پرسشی کلیشه‌ای معمولاً عبارت است از این که تقصیر را به گردن سپر بلاهای خارجی و داخلی ــ خارجیان یا اقلیت‌های داخلی ــ اندازند.
shahram naseri

حجم

۲۳۱٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۳

تعداد صفحه‌ها

۲۴۸ صفحه

حجم

۲۳۱٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۳

تعداد صفحه‌ها

۲۴۸ صفحه

قیمت:
۹۵,۰۰۰
تومان