کتاب شوخی با مرگ آلفرد هیچکاک + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب شوخی با مرگ

کتاب شوخی با مرگ

معرفی کتاب شوخی با مرگ

کتاب شوخی با مرگ نوشته آلفرد هیچکاک با ترجمه حسن اقبالی و فروغ محمدی‌ نیا توسط انتشارات رادمهر منتشر شده است. آلفرد هیچکاک مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه جنایی و معمایی از نویسندگان مختلف را در این کتاب گردآوری کرده که با محوریت مرگ، جنایت و تعلیق روایت می‌شوند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شوخی با مرگ

کتاب شوخی با مرگ مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه جنایی و معمایی است که با محوریت مرگ، جنایت، خیانت و رازآلودگی نوشته شده‌اند. این مجموعه با انتخاب و گردآوری آلفرد هیچکاک، فیلم‌ساز و نویسنده‌ی نام‌آشنا، به خواننده فرصت می‌دهد تا با فضای پرتعلیق و رمزآلود داستان‌های کوتاه انگلیسی قرن بیستم آشنا شود. داستان‌ها هرکدام با زاویه‌دید و لحن متفاوتی روایت می‌شوند و شخصیت‌هایی را به تصویر می‌کشند که در موقعیت‌های بحرانی و گاه طنزآمیز با مرگ و جنایت روبه‌رو می‌شوند.

کتاب شوخی با مرگ در دوره‌ای منتشر شده که علاقه به داستان‌های معمایی و پلیسی در اوج خود قرار داشت و آلفرد هیچکاک با انتخاب داستان‌هایی از نویسندگان مختلف، مجموعه‌ای متنوع و جذاب را فراهم آورده است. فضای داستان‌ها اغلب تیره، پرتنش و گاه با چاشنی طنز سیاه همراه است و خواننده را به دنیای پیچیده‌ی ذهن انسان و مرز باریک میان خیر و شر می‌برد. این مجموعه نه‌تنها برای علاقه‌مندان به داستان‌های جنایی، بلکه برای کسانی که به تحلیل روان‌شناختی شخصیت‌ها و موقعیت‌های بحرانی علاقه دارند، می‌تواند جذابیت داشته باشد.

خلاصه کتاب شوخی با مرگ

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

در کتاب شوخی با مرگ، هر داستان کوتاه با موقعیتی تازه و شخصیت‌هایی متفاوت آغاز می‌شود. داستان‌ها اغلب با یک اتفاق غیرمنتظره یا جنایتی مرموز شروع می‌شوند و به‌تدریج لایه‌های پنهان شخصیت‌ها و انگیزه‌های آن‌ها آشکار می‌شود. برای مثال، در داستانی زنی خانه‌دار با مشکلات زناشویی و خیانت روبه‌رو است و تصمیم می‌گیرد برای نجات معشوقش از زندان، شوهرش را به قتل برساند، اما نقشه‌ی او با پیچیدگی‌هایی روبه‌رو می‌شود که همه‌چیز را تغییر می‌دهد.

در داستانی دیگر، مردی با وسواس و دقت نقشه‌ی قتل رقیبش را می‌کشد، اما در لحظه‌ی اجرا اتفاقات پیش‌بینی‌نشده‌ای رخ می‌دهد که سرنوشت او را تغییر می‌دهد. برخی داستان‌ها به روابط خانوادگی، خیانت، طمع و حسادت می‌پردازند و برخی دیگر با طنز تلخ، پوچی و بی‌معنایی مرگ را به تصویر می‌کشند. در تمام داستان‌ها، عنصر تعلیق و غافلگیری نقش مهمی دارد و خواننده تا پایان هر داستان با تردید و کنجکاوی همراه می‌شود. پایان‌بندی‌ها اغلب باز یا غیرمنتظره‌اند و مخاطب را به تأمل درباره‌ی ماهیت جنایت و اخلاقیات وامی‌دارند.

چرا باید کتاب شوخی با مرگ را بخوانیم؟

کتاب شوخی با مرگ مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه جنایی و معمایی را در اختیار خواننده می‌گذارد که هرکدام با فضاسازی خاص و شخصیت‌پردازی دقیق، تجربه‌ای متفاوت از مواجهه با مرگ و جنایت را ارائه می‌دهند. تنوع داستان‌ها و زاویه‌‌دیدهای مختلف باعث می‌شود مخاطب با طیف وسیعی از موقعیت‌های انسانی و روان‌شناختی روبه‌رو شود. حضور نام آلفرد هیچکاک به‌عنوان گردآورنده و نویسنده، تضمین‌کننده‌ی انتخاب داستان‌هایی با تعلیق و غافلگیری است.

خواندن کتاب شوخی با مرگ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب شوخی با مرگ برای علاقه‌مندان به داستان‌های جنایی، معمایی و پلیسی مناسب است. این اثر به کسانی که به روایت‌های کوتاه و پرتعلیق، تحلیل روان‌شناختی شخصیت‌ها و موقعیت‌های بحرانی علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود. این کتاب برای مخاطبانی که به‌دنبال داستان‌هایی با پایان‌های غیرمنتظره و فضای رازآلود هستند، انتخاب مناسبی است.

درباره آلفرد هیچکاک

سر آلفرد جوزف هیچکاک (Alfred Hitchcock) فیلم‌ساز انگلیسی و یکی از بزرگ‌ترین و تأثیرگذارترین چهره‌ها در تاریخ سینما به شمار می‌رود. او که به‌درستی به استاد تعلیق شهرت دارد، در طول شش دهه فعالیت حرفه‌ای خود بیش از ۵۰ فیلم بلند ساخت؛ آثاری که بسیاری از آن‌ها همچنان تماشا و تحلیل می‌شوند و جایگاهی تثبیت‌شده در تاریخ سینما دارند. هیچکاک نه‌تنها به‌واسطه‌ی فیلم‌هایش، بلکه به‌دلیل مصاحبه‌های فراوان، حضورهای کوتاه و طنزآمیز در آثارش و همچنین تهیه و اجرای مجموعه‌ی تلویزیونی Alfred Hitchcock Presents به چهره‌ای کاملاً شناخته‌شده تبدیل شد؛ تاجایی‌که شهرتش با بازیگران فیلم‌هایش برابری می‌کرد. فیلم‌های او در مجموع ۴۶ بار نامزد جایزه‌ی اسکار شدند و شش جایزه را به دست آوردند، هرچند خود او با وجود پنج بار نامزدی، هرگز اسکار بهترین کارگردانی را دریافت نکرد.

آلفرد هیچکاک در سال ۱۸۹۹ در لندن، در بالای مغازه‌ی سبزی‌فروشی پدر و مادرش، متولد شد. او در خانواده‌ای کاتولیک، منضبط و سنتی پرورش یافت و دوران کودکی خود را آرام و همراه با انزوا توصیف می‌کرد. تحصیل در مدارس مذهبی سخت‌گیر، به‌ویژه نزد کشیشان یسوعی، به شکل‌گیری ذهنیتی مبتنی‌بر نظم، کنترل و اضطراب در او انجامید؛ عناصری که به‌وضوح در سینمایش دیده می‌شوند.

هیچکاک علاقه‌ی خاصی به جغرافیا، نقشه‌ها و مسیرهای حمل‌ونقل نشان می‌داد و دلبستگی‌اش به قطار و تراموا در بسیاری از فیلم‌هایش بازتاب پیدا کرد. پس از مرگ پدرش در سال ۱۹۱۴، برای تأمین معاش خانواده به‌عنوان کارمند فنی در شرکت تلگراف و کابل هنلی استخدام شد و هم‌زمان در کلاس‌های شبانه‌ی هنر، اقتصاد و علوم سیاسی شرکت می‌کرد. او در نشریه‌ی داخلی شرکت، داستان کوتاه می‌نوشت و طراحی انجام می‌داد و بعدها همین تجربه‌ها را نخستین گام‌های خود به‌سوی سینما تلقی کرد. علاقه‌ی جدی او به تماشای فیلم، به‌ویژه آثار چارلی چاپلین، دی. دبلیو. گریفیث، باستر کیتون و فریتس لانگ، به‌تدریج مسیر آینده‌اش را شکل داد و زمینه‌ساز خلق یکی از منحصربه‌فردترین جهان‌های سینمایی قرن بیستم شد.

این کارگردان پیش از ورود به سینما، به‌عنوان کارمند فنی و سپس نویسنده‌ی تبلیغاتی فعالیت داشت. او در سال ۱۹۱۹ به صنعت فیلم پیوست و کار خود را با طراحی میان‌نویس‌های فیلم‌های صامت آغاز کرد. نخستین تجربه‌ی کارگردانی‌اش فیلم «باغ لذت» در سال ۱۹۲۵ بود، اما موفقیت واقعی‌اش با فیلم «مستأجر: داستان لندن مه‌آلود» در سال ۱۹۲۷ رقم خورد؛ اثری که نقش مهمی در شکل‌گیری ژانر تریلر ایفا کرد. فیلم «باج‌گیری» محصول ۱۹۲۹ نیز به‌عنوان نخستین فیلم ناطق بریتانیا شناخته می‌شود. در دهه‌ی ۱۹۳۰، هیچکاک با آثاری مانند «۳۹ پله» و «بانو ناپدید می‌شود» به یکی از مهم‌ترین فیلم‌سازان بریتانیا تبدیل شد. تا پایان این دهه، شهرتی بین‌المللی به دست آورد و با دعوت دیوید او. سلزنیک به هالیوود رفت، تصمیمی که مسیر حرفه‌ای او را به اوج رساند.

او در آمریکا مجموعه‌ای از فیلم‌های موفق و ماندگار تولید کرد؛ ازجمله «ربه‌کا» که جایزه‌ی اسکار بهترین فیلم را کسب کرد، «خبرنگار خارجی»، «سوء‌ظن»، «سایه‌ی یک شک» و «بدنام». برای فیلم‌هایی مانند «قایق نجات»، «طلسم‌شده»، «پنجره‌ی عقبی» و «روانی» نیز نامزد اسکار بهترین کارگردانی شد. از دیگر آثار برجسته‌ی او می‌توان به «طناب»، «غریبه‌ها در قطار»، «ام را به نشانه‌ی مرگ بگیر»، «سرگیجه»، «شمال از شمال‌غربی»، «پرندگان»، «مارنی» و «جنون» اشاره کرد؛ فیلم‌هایی که هم از نظر تجاری موفق بودند و هم به‌عنوان آثار کلاسیک شناخته شدند. هیچکاک همکاری‌های مهمی با ستارگان بزرگ هالیوود داشت؛ ازجمله چهار فیلم با کری گرانت، چهار فیلم با جیمز استوارت، سه فیلم با اینگرید برگمن و سه فیلم پیاپی با گریس کلی. او در سال ۱۹۵۵ به تابعیت آمریکا درآمد.

در سال ۲۰۱۲، فیلم «سرگیجه» در نظرسنجی جهانی مؤسسه‌ی فیلم بریتانیا عنوان بزرگ‌ترین فیلم تاریخ سینما را کسب کرد و جایگاه «همشهری کین» اثر اورسن ولز را به خود اختصاص داد. تا سال ۲۰۲۱، نُه فیلم از آثار هیچکاک در فهرست ثبت ملی فیلم ایالات متحده قرار گرفت؛ ازجمله «سایه‌ی یک شک» که خودش آن را محبوب‌ترین اثرش می‌دانست. هیچکاک در سال ۱۹۷۱ نشان افتخاری بفتا را دریافت کرد، در سال ۱۹۷۹ جایزه‌ی یک عمر دستاورد هنری مؤسسه‌ی فیلم آمریکا به او اعطا شد و در همان سال لقب شوالیه گرفت. او چهار ماه بعد، در ۲۹ آوریل ۱۹۸۰ از دنیا رفت.

بخشی از کتاب شوخی با مرگ

«شاید الآن باید به‌معنای واقعی دیوانه شده باشم و داد و فریاد کنم اما هردفعه که دچار حمله‌های عصبی می‌شوم دیگر زمان کافی برای انجام کارهایم ندارم. یک خانم خانه‌دار هرازگاهی با مشکلی مواجه می‌شود؛ آشپز یهو استعفا می‌دهد یا اتوشویی لباس‌های فرد دیگری را اشتباهاً می‌فرستد، یا غذا می‌سوزد و هزاران دردسر و مشکل دیگر که آدم را ممکن است عصبی کند. اما یک خانم خانه‌دار کم‌کم با این مشکلات کنار می‌آید و راه‌حل این مشکلات را پیدا می‌کند؛ درست مانند من که این مشکل را بالاخره حل می‌کنم. من برای حل مشکلاتم روش مخصوصی دارم؛ تمام موضوعات را روی کاغذ می‌نویسم. هر دفعه که موضوع را تا انتها می‌نویسم، راه حل آن هم برایم پیدا می‌شود. الان هم قصد دارم همین کار را انجام بدهم. جک هولدن تا سه ساعت دیگر این‌جا می‌آید و برای سرو قهوه به کافی شاپ رکسلی خواهیم رفت. به طور حتم زمانی که او بیاید، من مشکلم را حل خواهم کرد.»