کتاب تحلیل کاربردی خواب و رویا
معرفی کتاب تحلیل کاربردی خواب و رویا
کتاب تحلیل کاربردی خواب و رویا نوشتهٔ رابرت الکس جانسون و ترجمهٔ نیلوفر نواری است. بنیاد فرهنگ زندگی دیجیتال این کتاب راهنما را منتشر کرده است.
درباره کتاب تحلیل کاربردی خواب و رویا
کتاب تحلیل کاربردی خواب و رویا (Inner Work: Using Dreams and Active Imagination for Personal Growth) در مقدمه درمورد ناخودآگاه و زبان آن و سپس در مورد کار با رؤیاها سخن گفته است. این کتاب در چهار مرحله به ما یاد داده است که چگونه به تفسیر خواب و رؤیاهایمان بپردازیم و با شناخت ضمیرناخودآگاه خود تحولی عظیم در زندگیمان ایجاد کنیم. گفته شده است که ناخودآگاه از دنیای منحصربهفرد انرژىها، نیروها، اطلاعات و حتى شخصیتهاى مجزاى ناپیدایى که در درون ما زندگى مىکند، تشکیل شده است. حیطهٔ ضمیر ناخودآگاه بسیار بزرگ است و در کنار زندگى روزمرهٔ ما زندگى کاملى براى خودش ساخته است؛ در واقع ناخودآگاه منبعی از افکار، احساسات و رفتارهاى ما است و ما را از روشهای مختلف تحتتأثیر قرار مىدهد. همهٔ این راه و روشها از ما قویتر هستند؛ زیرا غیرمنتظره وارد میشوند. خوابها همان ضمیر ناخودآگاه ما هستند. بسیارى از افراد هر گاه مىخواهند خوابشان را تعبیر کنند، بدون فکر بهسراغ یک لغتنامهٔ نمادشناسى مىروند. هر نماد رؤیاىشان را در آن نگاه مىکنند، معناى استاندارد آن را یادداشت مىکنند و بعد مطمئن مىشوند که خوابشان را تعبیر کردهاند. این روش بر پایهٔ نظریهٔ بسیار غلطى بنا شده که هر نماد داراى یک معناى استاندارد جمعى است که براى هر شخص و هر رؤیا صادق است. رابرت الکس جانسون (Robert A Johnson) در کتاب تحلیل کاربردی خواب و رویا با بهرهگیری از قدرت تخیل و شرح مفهوم نمادها و تصاویر خوابها، ما را به یک میهمانی دعوت میکند که در آن رؤیاهایمان به واقعیت مبدل میشود. این کتاب به ما کمک میکند تا بتوانیم اعماق پنهان ناخودآگاهمان را پیدا و زندگی روزمرهٔ خود را هوشمندانهتر اداره کنیم.
خواندن کتاب تحلیل کاربردی خواب و رویا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران روانشناسی عمومی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تحلیل کاربردی خواب و رویا
«مردان بهطور سنتی در فرهنگ ما شرطی شدهاند که با بخش عقلانی و ساماندهنده زندگی شناخته شوند. آنها عادت کردهاند قهرمان و اهل عمل باشند. بنابراین ناخودآگاه معمولا از شخصیت یک زن برای نشان دادن سرشت عاطفی مرد و قابلیت او برای احساسات، تحسین زیبایی، رشد ارزشها و ارتباط با عشق استفاده میکند. اینها قابلیتهایی هستند که دربسیاری از مردان در ناخودآگاه زندگی میکنند. ظاهر شدن آنها در رؤیای مردان به شکل تصویر زنانه، نیاز مرد به آگاهانه ساختن آنها و گسترش توجهاش را که محدود به زندگی «مردانه» است نشان میدهد.
ساختار «من» بسیاری از زنان بیشتر با احساسات، ارتباط، تغذیهکنندگی، مادری و در مجموع ویژگیهایی که بهطور سنتی «زنانه» دانسته شدهاند، شناخته میشود. بخش زنانه روان از قدرت منطق نیز برخوردار است؛ اما منطق احساسات؛ فرآیندهایی منطقی که بر پایه احساسات و درک تفاوتهای ظریف ارزشها قرار دارد. این بخش از روان، به شیوهای متفاوت از بخش مردانه «میفهمد»؛ به روش درک کل بهجای تجزیه و تحلیل. درنتیجه رؤیاهای زنان معمولا از شخصیتهای مردانه برای نشان دادن بخش دیگر روان استفاده میکند؛ تفکر منطقی، فهمیدن ازطریق تحلیل و تفکیک، طبقهبندی، سازماندهی، رقابت و بهدست گرفتن قدرت. یک زن ممکن است دریابد بسیاری از اصول اندیشهاش، مانند نظراتش درمورد مذهب، فلسفه و سیاست، از آن بخش از روانش سرچشمه گرفتهاند که با شخصیتهای مردانه نمود پیدا میکنند.
مهمترین جنبه روان دوجنسیتی، تصویر روح است. در هر زن و مردی موجودی درونی حضور دارد که کارکرد ابتداییاش در روان، خدمت به شکوه روان است؛ کسی که من را در دنیای درونی هدایت میکند و بهعنوان واسطهای بین ناخودآگاه و من عمل میکند.
یونگ هنگامی متوجه وجود این تصویر روح شد که احساس کرد موجودی مؤنث در درونش او را به سمت ناخودآگاه هُل میدهد؛ کسی که تجسم آن بخش از خودش بود که در قلمرو رؤیا و تخیل زندگی میکرد. وقتی آن زن در رؤیاهایش پدیدار شد، یونگ فهمید که او موجودی با ویژگیهای اسطورهای، اسرارآمیز و نیمه الهی است. مانند بئاتریس در کمدی الهی دانته، آن زن او را به دنیای درونی ناخودآگاه هدایت کرده و در آنجا مانند راهنمای او عمل نمود. یونگ مشابه این موجود مؤنث کهنالگویی را در دیگر مردان نیز پیدا کرد. او همچنین مشابه مذکر این تصویر روح را در رؤیاها و زندگی زنان مشاهده نمود.
یونگ احساس کرد این شخصیت درونی با مفهوم مذهبی سنتی از روح بهعنوان بخش درونی وجودمان که ما را به قلمرو معنوی متصل کرده و بهسوی خدا رهنمون میشود، مطابقت دارد. درنتیجه او تصویر روحی زنانه در مردان را آنیما و تصویر روحی مردانه در زنان را آنیموس نامید. آنیما و آنیموس لغات لاتین به معنای روح هستند.»«ت
اگر به دنیای ناخودآگاه علاقه دارین این کتاب میتونه براتون جالب باشه، در واقع میتونه شمارو نسبت به پیام هایی که ناخودآگاه میفرسته و اتفاقاتی که درونتون رخ میده کنجکاو کنه،،، مطالبی درباره اینکه "منِ" شما با ناخودآگاه یا به عبارتی"روح و
کتاب کاربردی و آموزشی هست، در کنار کتاب تخیل فعال مکمل خوبی هستند. تشکر
رابرت الکس جانسون متخصص تبدیل مطالب سنگین به مطالب قابل فهم...
خیلی تکرار داشت ، حقیقتا به زور تمومش کردم ! ولی دید جدیدی بهم داد .
سال هاست تحلیل رویا های خودمو میکنم و این کتاب درک دوباره ای از تحلیل رویا رو به سادگی بهم داد.
احساس میکنم مترجم چیزهایی ک خودش دوست داشته و باور داشته رو لابلای ترجمه گنجونده و یجورایی بعضی جاهایش رنگ و بوی مسائل دینی میداد،البته من اینطوری حس کردم نمیدونم نظر بقیه هم همینه یا ن
این کتاب آگاهی خوبی در حوزه تحلیل خواب و ارتباط با ناخودآگاه به شما میدهد. اگر به روانشناسی و ناخودآگاه علاقهمند هستین از خواندن این کتاب با ترجمه روان آن لذت خواهید برد.
به من کمک کرد نگاه جدید به رویا هام داشته باشم به یکبار خوندنش می ارزید
کتاب بسیار خوبیه
بسیار کتاب کاربردی و مفیدی می باشد ، خواندن این کتاب را به شدت توصیه می کنم .