کتاب صدایی از دیوار
خواندن نظراتمعرفی کتاب صدایی از دیوار
«صدایی از دیوار» شامل نُه داستان کوتاه از نُه نویسنده است.
این مجموعه انتخاب و گزیده از داستانهای یک «آنتولوژی داستان کوتاه» است که از سوی «جیمز مافت» و «کنت آر. مکالنی» گردآوری شده است.
نُه نویسندهای که مترجم داستانهایشان را انتخاب کرده عبارتند از: «هنری جیمز»، «لنگستن هیوز»، «دنی سانتیاگو»، «ایمی تَن»، «شارلوت پرکینز گیلمن»، «جویس کرول اوتس»، «کاترین منسفیلد»، «تیلی اولسِن» و «دوروتی پارکر».
به زعم مترجم، اغلب داستانهای انتخاب شده از بُعدی روانکاوانه برخوردارند و مشخصه مشترکشان حالت ذهنی و درونی آنهاست.
در دو داستان نخست این مجموعه، «تماس تلفنی» نوشته دوروتی پارکر و «من میایستم اینجا و اتو میکنم» نوشته تیلی اولسن، خواننده با رشته افکار یا جریانی از آگاهی یک شخص آشنا میشود.
داستان «تماس تلفنی» با این جملات آغاز میشود: «خدایا، خواهش میکنم، کاری کن همین حالا بهم زنگ بزند. خدای من، کاری کن همین حالا باهام تماس بگیرد. چیز دیگری ازت نمیخواهم، واقعا نمیخواهم. این که خواسته بزرگی نیست...».
در داستان دوم بخش عمده شخصیت در گذشته زندگی میکند و بخش زیادی از آن را منعکس میکند: «اینجا میایستم و اتو میکنم و چیزی که تو از من پرسیدی بهشکل عذابآوری با حرکت عقب و جلوی این اتو همراه میشود».
در داستانهای «بانوی خدمتکار» و «پاسخها و...» خواننده بهطور اتفاقی صدای بلند صحبتهای کسی را با شخصی دیگر میشنود.
کسی به دلیلی داستان ویژهای را برای یک شنونده تعریف میکند. خواننده از خلال این تکگویی میتواند پی ببرد که شنونده و تکگو چهکسانی هستند: «ساعت یازده. ضربهای به در زده میشود... امیدوارم مزاحمتان نشده باشم، مادام. نخوابیده بودید که... نه؟ تازه چایی بانویم را دادهام، فکر کردم شاید یک فنجان چای برایتان خوب باشد...».
شارلوت پرکینز گیلمن برای نوشتن داستان «کاغذ دیواری زرد» از شیوه نگارش «هورلا» اثر گی دو موپاسان و «قمارباز» داستایوفسکی بهره میگیرد تا تغییرات عمده ذهن کاراکتر را نشان دهد. دانیل کییز نیز پیشتر این سبک را در داستان «دستهگلی برای الجرنون» به کار برده بود.
نظارت دقیق قطارها
بهومیل هرابال