کتاب کاندید
معرفی کتاب کاندید
فرانسوا-ماری آروئه ( ۱۷۷۸- ۱۶۹۴) که بعدها نام ولتر را بر خود نهاد، نویسنده و فیلسوف فرانسوی عصر روشنگری است.
شهرت او به خاطر ذکاوت خارقالعادهاش، مخالفتهایش با کلیسای کاتولیک، حمایتش از آزادی مذهب، آزادی بیان و جدایی دین از سیاست و شجاعتش در بیان نظریات بیپرده است.
«کاندید» ( یا سادهدل) نخستین بار در ۱۷۵۹ منتشر و در دوران حیات نویسنده بیست بار تجدید چاپ شد.
ولتر «کاندید» را در پاسخ به خداشناسی لایبنیتس، که همه چیز را در اوج کمال میدانست، نوشت.
کاندید نام جوانی است که در قصر بارون آلمانی زندگی میکند. بارون شخصی به نام پانگلوس را که از بهترین معلمان است برای تربیت کاندید استخدام میکند.
پانگلوس همواره به کاندید میآموزد که ما در محیطی سرشار از خوشبختی و خوبی زندگی میکنیم. بعد از مدتی بارون به کاندید شک میکند و به گمان اینکه به دخترش نظر دارد او را از کاخ بیرون میکند.
کاندید نیز به اجبار به گروه سربازان بلغاری میپیوندد. کاندید در جریان این اتفاقات متوجه میشود که دنیا محلی سرشار از خوشبختی نیست. بعدها دوباره با معلم خود برخورد میکند و او را در حال گدایی میبیند.
کاندید نظر معلمش را درباره اینکه دنیا محل خوشبختی است جویا میشود و پانگلوس میگوید که شرایط زندگی میتوانست بدتر از این هم بشود و بعد از توضیح آنچه بر او گذشته بود و ماجراهایی که بر کاندید گذشت در انتها میگوید که معتقد است همه چیز در دنیا برای خوشبختی و به بهترین نحو ترتیب داده شدهاست.
زبان گزنده و در عین حال شیرین و طنزگونه، فریاد برای حقوق انسانها و حق آزادی بیان، از ولترشخصیتی دوستداشتنی و موثر در قرن هجدهم و قرون بعدی برجای گذاشت.
تا حالا اینقدر بدبختی خنده دار ندیده و نشنیده بودم. ولتر علاوه براینکه آداب و رسوم و عقاید رایج زمان خود را به چالش می کشد ، ارزش های مسلم دانسته شده در جامعه را به زیر تیغ جرح و
کتاب بسیار خوبی است. دید من بعد از مطالعه این کتاب به ولتر و اندیشه هایش تغییر کرد میدانستم او اندیشمند بزرگی بوده است اما نمیدانستم چطور. اکنون دریافتم او «بهسادگی» میاندیشید؛ برای صلح و انسانیت و نه برای شهرت
رمان فلسفی و در عین حال کمدی بود. از خواندنش لذت بردم. ترجمه خوب و روانی داشت.
این کتاب دید من رو به زندگی تغییر داد
کتاب طنزی است. که نگاهی منتقدانه به اروپای زمان خودش و استیلای واتیکان و جمود فکری کاتولیکها داره. خوندنش توصیه میشه. من بهش 5 میدم.
نویسنده کتاب (فرانسوا ولتر) نظریه های فلسفی و دیدگاهش نسبت به زندگی رو در غالب داستان بیان کرده. داستان از دید جوانی ساده در غالب طنز همراه با واقعیت تلخ زندگی بازگو میشه (ابتدا زندگی جوان رو مشابه زندگی در
این کتاب رو به شدت پیشنهاد میکنمولی با این ترجمه قطعا نه ترجمه کتاب های فلسفی مترجم خاص خودش رو میطلبه با این که متن روان و خوبی داشت ولی گاهی جاها مترجم از پس ترجمه بر نمی اومد و
سلام.. عالی
این کتاب بشدت سانسور شده و تغییر یافته متن اصلیه نخونید