کتاب جنایات نامحسوس
معرفی کتاب جنایات نامحسوس
«جنایات نامحسوس» اثر گییرمو مارتینس، نویسندهای از نسل سوم ادبیات معاصر آمریکای لاتین است.
مارتینس دکترای منطق ریاضیات دارد و به این دو رشته و فلسفه و ادبیات و رابطه بین آنها بسیار علاقهمند است.
«جنایات نامحسوس» در قالب یک داستان معمایی و جنایی، نظریات فلسفی و ماجراهای یک دانشجوی دکترای ریاضیات آرژانتینی را در آکسفورد روایت میکند.
او برای گرفتن دکترای منطق راهی دانشگاه آکسفورد میشود و در خانه پیرزنی به اسم خانم ئیگلتن که با نوهاش بث، زندگی میکند، ساکن میشود. او که برای درسخواندنی بیدغدغه آماده شده است، ناخواسته وارد ماجرای یک قتل میشود. قتل صاحبخانهاش، خانم ئیگلتن.
«سلدم که سر خانم ئیگلتن را در دست نگه داشته بود، جسد او را به بهترین شکلی که میتوانست بر صندلی راحتی مرتب خواباند و به لحنی پُرهیجان چیزی گفت که من متوجه نشدم. بالش را برداشت و لکهٔ قرمز بزرگی بر فرش عیان شد. خون وسط لکه تقریباً خشک شده بود. سلدم یک لحظه با دستِ آویزان در امتداد بدنش بالشبهدست ایستاد. در افکارش غرق شده بود، انگار ذهنش مشغول محاسباتی بسیار پیچیده باشد. بهشدت آشفته بهنظر میرسید. گفتم بهتر است به پلیس تلفن کنیم و او بیتوجه پذیرفت.»
روابط دانشجو که نامی هم از او در داستان نمیآید، با استاد برجسته ریاضی زمانهاش، پیرزن صاحبخانهاش، دختری که در بازی تنیس با او آشنا میشود، دختر ویولنسل نواز و نوه پیرزن، به شیوهای استادانه در داستان آمده است و مخاطب در کنار خواندن داستانی گیرا، اطلاعاتی مفید هم از خلال این مراودات به دست میآورد.
«جنایات نامحسوس» مهمترین اثر مارتینس است که جایزه پلانهتا را از آِن خود کرده و به زبانهای زیادی ترجمه شده است. از آثار دیگر او میتوان به «مرگ تدریجی لوسیانا ب» و «بورخس و ریاضیات» اشاره کرد.
جنایات نامحسوس، با ظرافتی بی بدیل منطق و فلسفه و احتمالات ریاضی رو در یک جا و در یک نسخه ی داستان جنایی و معمایی تلفیق کرده بود. ایده ی داستان بشدت ساده و در عین حال در شلوغی پنهان
یک ریاضیدان برجسته در فصلی از کتاب جدیدش ادعاهایی رو در مورد قتلهای زنجیرهای مطرح میکنه. مثلا اینکه منطق قتلهای زنجیرهای خیلی ابتداییه و به آسیبشناسی عوارض ذهنی مربوط میشه... یک قاتل زنجیرهای که قصد داره ثابت کنه ریاضیدان اشتباه
کسی اسم فیلم این کتابو میدونه؟🧐🤔
بد نبود میتونست بهتر باشه بنظرم و اینکه زیادی به مسائل حاشیه ای و ریاضی پرداخته بود میشد داستان تو نصف این صفحات هم تموم کرد
خوب بود. اگرچه میشد قاتل رو از ابتدا حدس زد ولی نویسنده خیلی تلاش میکنه که در حدست به یقین نرسی و توو کارش هم موفق میشه. همین هم تورو تا پایان کتاب با خودش میکشه. این کتاب یه فیلم
برای کسایی که به ریاضیات علاقه دارن جالبه.
۱۲. بعد تموم شدنش نمیشه باخودت بگی "وای عجب پایان غیرقابل پیش بینی و غافلگیرکننده ای!!" اما میتونه به فکر فروببردت. ماجرای پسری که عاشق ریاضیاته و برای تحصیل در این رشته و تعامل با پروفسور موردعلاقش به لندن مهاجرت میکنه و درحالیکه
لذت بردم. بقیه دوستان شرح کلی داستان رو گفتند و من زیادهگویی نمیکنم. صرفاً اگر به ریاضیات و فلسفه و منطق علاقه دارید سراغش برید. چون بخش زیادی از کتاب به شرح قضایای این زمینهها اختصاص داره. دوتا حدس در مورد پایان کتاب
واقعا آفرین. رمانش اصلا قابل پیش بینی نبود و از موقعی که شروعش کردم نتونستم بذارمش کنار. جزو بهترین رمان های جنایی بود. خلاصه بگم. آخرش خیلی متعجب خواهید شد. 🙂
یه داستان قتل بی معنی،با یه عالمه توضیحات ریاضی بی فایده.اصلا نخونید