کتاب صوتی حرف من دوتاست!
معرفی کتاب صوتی حرف من دوتاست!
کتاب حرف من دوتاست! نوشته جولین بارنز و ترجمه محمدرضا ترک تتاری، مجموعهای از جستارهای کوتاه است که به موضوع تغییر نظر، حافظه، کلمات، سیاست، کتابها و گذر عمر نزدیک میشود. بارنز در این کتاب صوتی از دل تجربههای شخصی و تأملهای ذهنی، این پرسش را پیش میکشد که آیا ثبات فکری همیشه فضیلت است یا گاهی عوضکردن نظر نشانهی دقت بیشتر در زندگی است. این کتاب را نشر رادیو گوشه با گویندگی رسول رخشا منتشر کرده است. نسخهی صوتی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب صوتی حرف من دوتاست!
کتاب حرف من دوتاست! نوشته جولین بارنز از پنج جستار تشکیل شده است؛ جستارهایی با عنوانهای خاطرات، کلمات، سیاست، کتابها و عمر و زمان. متن از یک برنامهی رادیویی و تأملات بازنگریشدهی نویسنده شکل گرفته و همین خاستگاه باعث شده لحن آن به گفتوگویی درونی نزدیک باشد؛ گفتوگویی که در آن بارنز نه بهدنبال حکم قطعی است و نه میخواهد از موضع دانای کل حرف بزند. مسئلهی اصلی اثر، تغییر باورهاست: اینکه انسان چگونه نظرش را عوض میکند، چه چیزهایی در این دگرگونی نقش دارند و اصلاً آن «من»ی که میگوید نظرم عوض شده، تا چه اندازه بر خودش مسلط است.
این کتاب فقط دربارهی عوضشدن عقیده نیست، بلکه دربارهی سازوکار ذهن در مواجهه با گذشته، زبان، سلیقه، سیاست و مرگ هم هست. بارنز از حافظه بهعنوان نیرویی یاد میکند که هم ثبت میکند و هم بازمیسازد؛ از کلمات میگوید که هم ابزار فهماند و هم سرچشمهی سوءتفاهم؛ از سیاست مینویسد تا نشان دهد رأی و عقیده همیشه بهسادگیِ یک انتخاب روشن نیست؛ و در بخش مربوط به کتابها، تجربهی بازخوانی و عوضشدن سلیقهی ادبی را پیش میکشد. در جستار پایانی هم زمان، پیری، عشق، سوگواری و مرگ به موضوع فکر بدل میشوند. این کتاب در مجموع شنونده را وارد فضایی میکند که هم شخصی است و هم عمومی؛ فضایی که در آن جزئیات زندگی روزمره به پرسشهای بزرگتر دربارهی هویت، حافظه و داوری گره میخورند.
خلاصه داستان حرف من دوتاست!
کتاب صوتی حرف من دوتاست! مجموعهای از ۵ جستار بههمپیوسته است که در آن جولین بارنز از یک جملهی ظاهراً ساده شروع میکند: «من نظرم را عوض کردم.» او سپس این جمله را از زاویههای مختلف باز میکند و نشان میدهد تغییر نظر فقط یک تصمیم لحظهای نیست، بلکه به حافظه، تجربه، زبان، سلیقه، سیاست و گذر زمان وابسته است.
بارنز در هر بخش از نمونههای شخصی، خاطرهها، داوریهای ادبی و تأملهای فلسفی استفاده میکند تا نشان دهد انسان مدام در حال بازبینی گذشته و بازتعریف خودش است. حرف اصلی کتاب صوتی این است که ثبات همیشه نشانهی درستی نیست و گاهی تغییر عقیده، بخشی از صادقانهتر فکرکردن دربارهی جهان و خودِ انسان است.
چرا باید کتاب صوتی حرف من دوتاست! را بشنویم؟
دلایل شنیدن کتاب صوتی حرف من دوتاست! را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب صوتی تغییر نظر را از چند زاویهی متفاوت، از حافظه و زبان تا سیاست و ادبیات، بررسی میکند.
- شنونده با تأملهایی روبهرو میشود که نشان میدهند خاطره و قضاوت شخصی همیشه ثابت و بیخطا نیستند.
- این اثر برای فکرکردن به رابطهی میان تجربهی زیسته و باورهای امروز مواد زیادی در اختیار میگذارد.
- بخش مربوط به کتابها و بازخوانی، مسیر شکلگیری و دگرگونی سلیقهی ادبی را روشنتر میکند.
- جستار پایانی کتاب صوتی، پیری، زمان، عشق و سوگواری را در کنار هم قرار میدهد و افق فکری گستردهتری میسازد.
- گویندگی رسول رخشا با خاستگاه رادیویی متن هماهنگ است و به جنس تأملی اثر نزدیک میشود.
شنیدن این کتاب صوتی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
شنیدن کتاب صوتی حرف من دوتاست! به این گروهها پیشنهاد میشود:
- مخاطبانی که به جستارهای فکری دربارهی حافظه، هویت و تغییر باورها علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند دربارهی نقش زبان و کلمات در شکلدادن به فکر بیشتر بدانند.
- علاقهمندان به نوشتههایی که تجربهی شخصی را به پرسشهای عمومیتر پیوند میدهند.
- شنوندگانی که از بحث دربارهی سیاست، ادبیات و گذر عمر در یک متن واحد استقبال میکنند.
- کسانی که دوست دارند با نگاه جولین بارنز به بازخوانی کتابها و عوضشدن سلیقهی ادبی آشنا شوند.
بخشی از کتاب صوتی حرف من دوتاست!
«میگوییم: «من نظرم را عوض کردم.» در ظاهر کاری ساده است. فاعل، مفعول، فعل. شفاف و سرراست، بدون قید یا صفتی که بخواهد اما و اگری به آن بیفزاید. «نه، این کار را نمیکنم؛ نظرم را عوض کردم.» عبارتی بدون حرفوحدیث که در آن دلایل مستحکمی مستتر است که اگر لازم باشد بیان خواهند شد. وقتی به جان مینارد کِینزِ اقتصاددان خرده گرفتند که نظراتش متناقضاند، پاسخی داد که بدل به نقلقولی معروف شد: «وقتی واقعیات عوض میشوند، خب من هم نظرم را عوض میکنم.» از اینرو، کِینز ــ و همچنین ما ــ با خرسندی و اعتمادبهنفس اعلام میکنیم در سازوکار این تغییر نظر افسار کار تماماً دست خود ماست. کار جهان، متأسفانه، شاید تناقض داشته باشد اما ما نداریم.
با اینهمه، عبارتی که حرفش رفت طیف گستردهای از فعالیتهای ذهنی را در بر میگیرد، برخی در ظاهر عقلانی و منطقی و برخی دیگر غیرارادی و غریزی. هیچ بعید نیست این تغییر نظر در پسِ پردهٔ آگاهیمان مدتی مدید و بیسروصدا، مثل دیگی که زیرش را کم کرده باشند، آرامآرام پخته شده باشد و ما ناگهان متوجه شویم که بله، نظرمان را دربارهٔ این موضوع، آن شخص، فلان نظریه یا بهمان جهانبینی از بن تغییر دادهایم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب صوتی حرف من دوتاست! و شنیدن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
مشخصات کتاب صوتی
| نام کتاب صوتی | حرف من دوتاست! |