کتاب انتظار پشت صحنه
معرفی کتاب انتظار پشت صحنه
کتاب انتظار پشت صحنه نوشته نوئل کاورد و ترجمه نازی صادقی، نمایشنامهای است که نشر قطره آن را منتشر کرده است. ماجرای آن در سرای خیریهای برای بازیگران زن بازنشسته میگذرد؛ جایی که خاطرهی شهرت، حسرت گذشته، رقابتهای قدیمی و اضطراب پیری کنار هم جمع شدهاند. محور اصلی نمایش، رویارویی دو زنی است که سالها پیش هر دو دلبستهی یک مرد بودهاند و حالا ناچارند زیر یک سقف زندگی کنند. این اثر همزمان به زندگی جمعی، فرسودگی، شوخطبعی تلخ و شأن ازدسترفتهی صحنه نگاه میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب انتظار پشت صحنه
کتاب انتظار پشت صحنه از نوئل کاورد در فضای وینگز میگذرد؛ سرایی برای بازیگران زن سالخوردهای که روزگاری روی صحنه شناختهشده بودهاند و حالا در سالهای پایانی عمر، با محدودیت مالی، خاطرههای دور و مناسبات پیچیدهی زندگی جمعی روبهرو هستند. نمایش از همان توصیف صحنه، جهانی میسازد که در آن گذشته هنوز زنده است: پوسترهای قدیمی، پیانوی کهنه، گفتوگوهای پر از نامهای آشنا و اشارههای مداوم به اجراها و نقشهایی که دیگر فقط در حافظه ماندهاند. این فضا فقط پسزمینه نیست، بلکه بخشی از معنای اثر است؛ جایی که شکوه پیشین و واقعیت امروز مدام کنار هم قرار میگیرند.
کتاب انتظار پشت صحنه فقط دربارهی پیری نیست، بلکه دربارهی نوعی انتظار هم هست؛ انتظار برای دیدهشدن، برای توجه، برای تغییرهای کوچک و حتی برای آشتی با گذشته. در مرکز نمایش، تنش میان می دونپورت و لوتا بینبریج قرار دارد؛ دو بازیگر قدیمی که سابقهی کدورتی طولانی دارند و ورود دوبارهی یکی از آنها به این اقامتگاه، تعادل جمع را بههم میزند. در کنار این خط اصلی، شخصیتهای دیگر هم هرکدام تصویری جداگانه از سالخوردگی، وابستگی، غرور حرفهای، شوخی، فراموشی و نیاز به همدلی نشان میدهند. گفتوگوها پرتحرک و دقیقاند و از دل آنها هم رقابتهای ریز روزمره بیرون میآید و هم ترسهای عمیقتر. کتاب انتظار پشت صحنه با همین ترکیبِ طنز، تلخی و دقت در روابط انسانی، تصویری از پشتصحنهی زندگی کسانی میسازد که زمانی مرکز توجه بودهاند و حالا باید با سکوت، خاطره و همزیستی کنار بیایند.
خلاصه کتاب انتظار پشت صحنه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب انتظار پشت صحنه در سرای وینگز آغاز میشود؛ خانهای برای بازیگران زن بازنشسته که هرکدام گذشتهای پررنگ در تئاتر داشتهاند. روزمرگی ساکنان با گفتوگوهای تند، شوخیهای تلخ و دلمشغولیهای کوچک پیش میرود تا خبر ورود لوتا بینبریج همهچیز را تغییر دهد. حضور او برای می دونپورت، که سالهاست با لوتا قهر است، به مسئلهای جدی تبدیل میشود. در این میان، دیگر ساکنان هم با خواستههای سادهای مثل داشتن سالن آفتابگیر، نگرانی از بیماری، ترس از فراموشی و نیاز به توجه دستوپنجه نرم میکنند. نمایش، از خلال این موقعیتها، برخورد غرور، خاطره، تنهایی و نیاز به آشتی را دنبال میکند.
چرا باید کتاب انتظار پشت صحنه را بخوانیم؟
دلایل خواندن انتظار پشت صحنه را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این نمایشنامه تصویری دقیق از زندگی بازیگران بازنشسته و فاصلهی میان شهرت گذشته و واقعیت امروز ارائه میدهد.
- گفتوگوهای اثر، روابط انسانی را از خلال شوخی، رنجش، حسادت و همدلی آشکار میکنند.
- کتاب به مسئلهی پیری فقط از زاویهی اندوه نگاه نمیکند و طنز تلخی را هم وارد موقعیتها میکند.
- شخصیتهای متعدد نمایش، هرکدام شکل متفاوتی از تنهایی، غرور و وابستگی را نشان میدهند.
- فضای سرای وینگز، تئاتر را از روی صحنه به زندگی روزمره میآورد و معنای تازهای به پشتصحنه میدهد.
- خواندن اثر برای کسانی که به ادبیات نمایشی و شخصیتپردازی مبتنیبر گفتوگو علاقه دارند، شناخت خوبی از شیوهی کار نوئل کاورد فراهم میکند.
خواندن انتظار پشت صحنه به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به نمایشنامههایی که در یک فضای محدود، تنشهای عاطفی و اجتماعی را پیش میبرند.
- خوانندگانی که به داستانهای مربوط به پیری، خاطره و فرسودگیِ پس از شهرت علاقه دارند.
- کسانی که میخواهند روابط میان بازیگران قدیمی و جهان پشتپردهی تئاتر را از نزدیکتر ببینند.
- مخاطبانی که از شخصیتهای چندصدا و گفتوگوهای کنایهآمیز لذت میبرند.
- دانشجویان و علاقهمندان تئاتر که میخواهند نمونهای از نمایشنامههای انگلیسیزبان با تمرکز بر جمع شخصیتها بخوانند.
بخشی از کتاب انتظار پشت صحنه
«لوتا: (محکم) می، میخوام باهات حرف بزنم.
می بلند میشود و بدون نگاهی به او، بهسمت پلهها میرود. لوتا جلویش را میگیرد.
می:
(با سردی) لطفاً بذار رد شم.
لوتا:
نه اجازه میدم بری و نه میذارم این مسخرهبازی بیشتر از این ادامه پیدا کنه. ما یه ماهه توی این خونه بدوناینکه کلامی حرف بزنیم کنار هم زندگی میکنیم. این وضعیت تحملناپذیره. باید به حرفم گوش بدی، پس بهتره خودت رو آمادهاش کنی.
می:
اصلاً!
لوتا:
گوش کن چی میگم. التماست میکنم گوش بدی. بهخاطر من نه، اهمیتی برام نداره اگه دیگه هیچوقت باهام حرف نزنی. فقط واسه خاطر آدمهای دیگۀ این خونه! این دشمنی قدیمی همین جا و همینحالا باید تموم شه. این تنفر فضای خونه رو مسموم کرده و هیچکدوممون حق نداریم بقیه رو درگیر کینههای شخصیمون کنیم. اگه توی زندگی عادی خودمون بودیم، فرق میکرد. سی سال از هم دوری کرده بودیم، میتونستیم بازهم همینطور ادامه بدیم. ولی اینجا نه. اینجا مجبوریم صبح و ظهر و شب همدیگه رو ببینیم، تا لحظهای که بمیریم! باید یه حقیقت تلخ رو قبول کنیم، می. ما روزهای سختی رو میگذرونیم و دلیلی نداره از این سختترش کنیم. از عمرمون خیلی باقی نمونده و چیز زیادی هم نداریم که انتظارش رو بکشیم. پس محض رضای خدا، گذشته رو فراموش کن و بیا این آخر عمری تا جایی که میتونیم با آرامش زندگی کنیم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب انتظار پشت صحنه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | انتظار پشت صحنه |
| حجم فایل کتاب | ۴.۸۲ مگابایت |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۳۰۸۲۴۹۸ |
| تعداد صفحهها | ۱۶۴ صفحه |
| قیمت کتاب | ۶۴۰۰۰ تومان |
| مجموعه و فروست | تئاتر و ادبیات نمایشی نشر قطره، دیوار چهارم نشر قطره، نمایشنامه های انگلیسی زبان نشر قطره |