کتاب دانشکده مرده ها
معرفی کتاب دانشکده مرده ها
کتاب دانشکده مرده ها (Dead med) نوشته فریدا مک فادن، ترجمه هادی سالارزهی، ویراسته حبیب پیریاری و رمانی پرتنش در باب زندگی دانشجویان پزشکی در دانشکدهی دیویت است؛ جایی که استرس، رقابت، شایعهی اعتیاد و مرگهای مشکوک در هم تنیده شدهاند. رمان از کلاسهای آناتومی و جسدهایی روی تختهای فلزی شروع میشود و بهتدریج بهسمت معمایی تاریک در دل دانشکده پیش میرود. نشر نون چاپ سوم این کتاب را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. این کتاب در قالب یک رمان معمایی و روانشناختی، فضای بسته و خفقانآور دانشکده را تصویر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دانشکده مرده ها اثر فریدا مک فادن
کتاب دانشکده مرده ها یک رمان به قلم فریدا مک فادن و داستان هِدِر، دانشجوی سال اول پزشکی در دانشکدهی دیویت است که از همان روزهای نخست با ترکیبی از استرس، رقابت، خستگی مزمن و شایعات هولناک روبهرو میشود. فریدا مک فادن در این رمان فضای یک دانشکدهی پزشکی را از زاویهی دید دانشجویان سال اول نشان داده است؛ جایی که کلاسهای آناتومی، جسدهای نامگذاریشده، امتحانهای سخت و ترس از مردودشدن، زندگی روزمره را شکل میدهند.
رمان دانشکده مرده ها بین «روز اول» و «شب قبل از امتحان پایانی آناتومی» رفتوبرگشت دارد و بهتدریج پرده از لقب عجیب دانشکده، یعنی دانشکدهی مُردهها، برمیدارد. بارها به مرگ چند دانشجو بر اثر اوِردوز، ترک روی سینک دستشویی آزمایشگاه و شایعهی وجود یک تأمینکنندهی مواد در میان اساتید یا دانشجویان اشاره شده است. شخصیتهایی مثل اِیب، میسون، ریچل، ساشا و دکتر کانلن لایهای به فضای معمایی و پرابهام رمان اضافه میکنند.
کتاب دانشکده مرده ها علاوهبر روایت فشار تحصیلی، به تنهایی، وابستگی عاطفی، وسوسهی مصرف دارو برای بیدارماندن و مرز باریک بین موفقیت و فروپاشی در محیطهای نخبهمحور پرداخته است. گفتوگوهای تند، توصیفهای دقیق از آزمایشگاه آناتومی و صحنهی مسلحانهی آغازین، این رمان معاصر را بهسمت تعلیق و تهدید دائمی سوق داده است.
خلاصه داستان دانشکده مرده ها
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
رمان با صحنهای شوکآور در آزمایشگاه آناتومی آغاز میشود؛ جایی که هِدِر کنار جسدی به نام آگاتا مشغول تمرین برای امتحان است. او ناگهان با همکلاسیای روبهرو میشود که با لباس خونآلود و اسلحه وارد میشود و او را تهدید میکند تا برای زندهماندن هرچه میگوید انجام دهد. رمان سپس به «روز اول» بازمیگردد و مسیر آشنایی با دانشکدهی دیویت، اساتید، هماتاقیاش (ریچل)، همگروهیها و فضای خشن رقابت را دنبال میکند.
هِدِر زیر فشار امتحانهای آناتومی، کمخوابی، دوری از دوستپسرش (لاندون) و شایعات مربوط به مرگهای ناشی از اوِردوز بهتدریج در مرز فروپاشی قرار میگیرد. لقب دانشکدهی مُردهها با داستان سه دانشجویی که طی سه سال متوالی بر اثر مصرف مواد جان دادهاند، گره میخورد. هِدِر در میانهی این فضای مسموم هم باید از پس درسها بربیاید و هم بفهمد پشت این مرگها و تهدید مسلحانه چه میگذرد.
چرا باید کتاب دانشکده مرده ها را بخوانیم؟
رمان دانشکده مرده ها تصویری نزدیک از فشار روانی و رقابت در دانشکدهی پزشکی ارائه و آن را با تعلیق، تهدید و معمای مرگهای زنجیرهای ترکیب کرده است. خواندن این رمان برای دنبالکردن مسیر هِدِر، از اضطراب امتحان و تنهایی خوابگاه تا مواجهه با اسلحه در آزمایشگاه، فرصتی است برای لمس ترسها و وسوسههایی که زیر پوست یک محیط موفق جریان دارد.
این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که به ادبیات داستانی آمریکا و قالب رمان معمایی و پرتعلیق در فضای دانشگاهی علاقهمندند. همچنین این اثر میتواند برای دانشجویان و فارغالتحصیلانی که تجربهی فشار تحصیلی شدید داشتهاند و برای خوانندگانی که دوست دارند پشتصحنهی زندگی دانشجویان پزشکی و تنشهای پنهان آن را در قالب رمان دنبال کنند، خواندنی باشد.
درباره فریدا مک فادن
فریدا مک فادن (Freida McFadden) که نام اصلی او سارا کوهن است و در اول مهی ۱۹۸۰ در نیویورک متولد شده، نویسندهای آمریکایی در ژانر تریلر روانشناختی و یک پزشک متخصص در حوزهی آسیبهای مغزی است. او از سال ۲۰۱۳ بیش از ۳۰ رمان منتشر کرده است که بسیاری از آنها موفقیت تجاری چشمگیری به دست آوردهاند. پس از تحصیل در یک دبیرستان بسیار رقابتی در نیویورک که بهگفتهی خودش نقش مهمی در شکلگیری اخلاق کاری او داشت، در رشتهی ریاضیات در دانشگاه هاروارد تحصیل کرد و سپس برای ادامهی مسیر پزشکی وارد دانشگاه استونی بروک شد؛ درحالیکه همزمان به نوشتن داستان و ارسال دستنوشتههایش برای ناشران ادامه میداد.
این نویسنده پس از پایان آموزش پزشکی، نوشتن را بهصورت خودانتشاری با نام مستعار فریدا مکفادن آغاز کرد. نخستین رمان او با عنوان «شیطان در اتاق عمل!» (The Devil Wears Scrubs) در سال ۲۰۱۳ منتشر شد. این رمان بهشدت از تجربههای او بهعنوان کارآموز پزشکی الهام گرفته بود. بزرگترین موفقیت او با انتشار رمان خدمتکار (The Housemaid) در سال ۲۰۲۲ رقم خورد. موفقیتهای فریدا مک فادن تنها به فروش جهانی محدود نشده است. در فرانسه در سال ۲۰۲۵، هشت عنوان از ۱۵ کتاب پرفروش متعلق به او بود و تا پایان همان سال بیش از ۶٫۴۵۳ میلیون نسخه از آثارش در این کشور فروخته شد. آثار او بارها مورد توجه منتقدان قرار گرفتهاند. او نویسندهی مجموعههای متعددی ازجمله خدمتکار، «Dr. Jane McGill» و «Prescription: Murder» است و آثارش به ۴۰ زبان ترجمه شدهاند.
از میان کتابهای او میتوان به «آسیب مغزی»، «راز دروغین همسر یک بیوه»، «هیچوقت دروغ نگو»، «بانوی طبقهی بالا»، «خدمتکار»، «در قفلشده»، «می خوای یه راز رو بدونی؟»، «بخش دی»، «دوستدار» و «دانشکده مرده ها» اشاره کرد.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
فریدا مک فادن موفق شده چندین جایزهی مهم ادبی را به دست آورد؛ ازجمله در سال ۲۰۲۳ برای رمان خدمتکار (The Housemaid) برندهی International Thriller Writers Awards در بخش بهترین رمان اوریجینال کاغذی شده و در همان سال برای کتاب راز خدمتکار (The Housemaid’s Secret) جایزهای به نام Goodreads Choice Awards را در بخش راز و هیجان (Mystery & Thriller) دریافت کرده است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر بههمت مترجمان و نشرهای گوناگون روانهی بازار کتاب ایران شده است. فهرست زیر چاپهایی از این اثر را نشان میدهد:
- پزشک مرده ترجمهی الهام قدوسی، نشر آذرگون، ۱۴۰۴.
- پزشک مرده ترجمهی امید مکاری، نشر لیلا، ۱۴۰۳.
بخشی از کتاب دانشکده مرده ها
«داستان پاتریس از این قرار است:
وقتی اولینبار پاتریس را ملاقات کردم، زن جذابی به نظرم آمد. البته بدون شک، او واقعاً جذاب است. اما مسئله این است که با گذر زمان، احتمال آشناشدن با فردی که هم جذابیت داشته باشد، هم مجرد باشد، و هم سنوسالش به شما بخورد، بهشدت کاهش پیدا میکند. و باور کنید که من اصلاً آدم سختگیری نیستم.
یک سال پس از آنکه در دیویت مشغول به کار شدم، پاتریس هم به آنجا آمد. از همان ابتدا، شیفتۀ هوش و زیباییاش شدم. البته زیباییاش آنچنان خیرهکننده نبود که دسترسی به او را محال جلوه بدهد. بنابراین، با تمام شجاعتی که در وجودم بود، از او دعوت کردم تا پس از کار، با هم یک نوشیدنی بنوشیم. اگر از پیشنهادم جا میخورد، میتوانستم وانمود کنم که قصدم فقط دوستی افلاطونی بوده است.»
🩸🥼 شما جوانِ سراسر آرزو و مستعدی هستید که به تازگی پاش به رشتهی پزشکی باز شده. بیخبر از اینکه هرساله عدهای از دانشجوهای دانشکدهی رویاهاتون، بر اثر مصرف مواد مخدر جونشون رو از دست میدن! و این حتی ترسناکترین
خب این ما و این کتاب جدید مک فادن تعریف این رمان رو زیاد شنیده بودم و وقتی شروع کردم دو روز بی وقفه خوندم تا تموم بشه. عمده داستان از زبان پنج دانشجوی پزشکی روایت میشه که تو درس اناتومی با
خب، من زیاد نظر نمیدم، اما حس میکنم دلم میخواست کسی بهم بگه که این کتاب اونقدرام جنایی یا مکفادنی نیست. سرگرمکننده چرا اما هیجان انگیز؟ مطمئن نیستم. البته که واقعا سلیقهها متفاوته و من به سلیقهها احترام میذارم. پس
بنظرم اصلا جنایی و رازآلود نبود. نوشته های اخیر مک فادن،هیجان قبل رو ندارن، مثه دبُی عزیز، و همچین دانشکده مُرده ها.. اما قسمت نمره ها این کتابش منو یاد دوران دانشگاه و رقابت بین دوستامون انداخت.... با رقابت بین دوستامون
دانشکدهٔ مردهها، داستان پنج دانشجوی ترم اول پزشکیه که تو درس آناتومی همگروهی هستن. همه چیز عادی به نظر میرسه تا وقتی معلوم میشه سالهای گذشته، کلی دانشجو بهخاطر مصرف مواد جونشون رو از دست دادن و حالا هر کدوم
خواهش میکنم کتاب صوتی این اثر زیبا رو هم تولید کنید 🙏🙏
کتابش در کل خوب بود،ولی نسبت به کتابهای قبلی فریدا هیجان کمتری داشت و داستان ساده تری،شخصیتها و ماجراها به زیبایی به هم ربط پیدا کرده بودن اما درکل میتونست بهتر باشه...
کتاب شخصیت پردازی خوبی داره و ادم به خوبی با داستان هر شخصیت همراه میشه اما نمیشه اسم کتاب جنایی رو روش گذاشت ، پلات توئیست ان چنانی نداره و رفتار اکثر شخصیتها قابل پیش بینی هست
داستان جالبی بود به نظرم . بار جنایی کمتری نسبت به بقیه داستان های فریدا مک فادن داشت ولی با این حال باز هم چیزی برای گفتن داشت ( برای دانشجوهایی که تو این رشته تحصیل میکنن احتمالا جالب تر هم
بعد از خوندن این کتاب هنوز نظرم اینکه کتاب بخش دی از مک فادن هنوز بهترین کتابیه که ازش خواندم... و این کتاب هم مثل بقیه ی کتاب هاش کشش زیادی داره طوری که شما به سری میتونید بخونیدش و خسته