کتاب خانه جای مردگان است
معرفی کتاب خانه جای مردگان است
کتاب خانه جای مردگان است (Home is where the bodies are) نوشته جنوا رز و رمانی معمایی و روانشناختی دربارهی بازگشت به خانهای است که خاطرات مشترک آن دیگر برای اعضای خانواده معنای یکسانی ندارد. بث در کنار مادر بیمارش مانده، مایکل از جایی دور از خانه بازمیگردد و نیکول میان اعتیاد و امید به بهبودی گرفتار است. یک اتفاق این سه نفر را دوباره کنار هم قرار میدهد. این ملاقات پیچیده میشود. سحر قدیمی رمان حاضر را ترجمه و نشر نون آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خانه جای مردگان است اثر جنوا رز
کتاب خانه جای مردگان است، به قلم جنوا رز، رمانی معمایی و روانشناختی است که فضای خود را از خلال سوگ، فاصلهی میان خواهرها و برادر و تردید نسبت به گذشته میسازد. خانهی پدری در سکونتگاهی کوچک در ویسکانسین قرار دارد؛ جایی که برای یکی از فرزندان محل ماندن است و برای دیگری یادآور نوعی زندگی که از آن فاصله گرفته است. بازگشت برادر و حضور دوبارهی خواهر، تعادل شکنندهی روابط را تغییر میدهد. اعضای این خانواده دربارهی گذشته و سهم خود از مسئولیت و رنج اختلافنظر دارند.
زاویهدید اولشخص میان این سه شخصیت جابهجا میشود. هریک دیگری را از پس دلخوریها و تجربههای خودش میبیند. این تفاوت نگاه باعث میشود در ابتدا قضاوت دربارهی شخصیتها برای مخاطب ممکن نباشد. بث ماندن را نشانهی وفاداری میداند، مایکل رفتن را با پیشرفت پیوند میدهد و نیکول زیر فشار تصویری زندگی میکند که دیگران از اعتیادش ساختهاند. خوانندهی رمان خانه جای مردگان است هم رفتار شخصیتها را میبیند، هم استدلالهایی را میشنود که برای توضیح رفتارشان ارائه میکنند.
رمان حاضر وسایل معمولی خانه را به بخشی از تجربهی فقدان تبدیل میکند. میز خطخوردهی آشپزخانه، کاناپهی گلدار، اتاقهای کودکی و جعبههای نگهداریشده، حضور گذشته را در زندگی شخصیتها حفظ کردهاند. خانه پس از بیماری مادر دیگر فقط محل زندگی نیست. جنوا رز سوگواری را جدا از خشم، حسادت یا خستگی نشان نمیدهد. محبت میان شخصیتها وجود دارد، اما ابراز محبت اغلب به سوءتفاهم یا مقاومت تبدیل میشود.
خلاصه داستان خانه جای مردگان است
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
بث در خانهی پدری از مادر مبتلا به سرطانش مراقبت میکند. پدر خانواده مدتهاست ناپدید شده و نبودنش بر روابط فرزندان سایه انداخته است. مایکل پس از دوری طولانی برای دیدن مادر بازمیگردد، اما بث نمیتواند بهآسانی غیبت او را فراموش کند. نیکول نیز درگیر اعتیاد و دورهی ترک است و رسیدن خبر وخامت حال مادر، او را در موقعیتی دشوار قرار میدهد.
مرگ مادر، خواهرها و برادر را با مسئولیت رسیدگی به خانه و وسایل باقیمانده روبهرو میکند. خاطرات مشترک گاهی آنها را به هم نزدیک میکنند، اما بحث دربارهی پول، مراقبت و آیندهی خانه اختلافها را آشکار میکند. بث همزمان با سوگواری، دلیلی برای بازنگری در ماجرای پدر پیدا میکند. رمان حاضر از تلاقیِ فقدان و تردید، مسیر معمای خود را آغاز میکند.
چرا باید کتاب خانه جای مردگان است را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب خانه جای مردگان است:
- این رمان از زاویهدید سه شخصیت، امکان مقایسهی برداشتهای متفاوت از یک گذشتهی مشترک را فراهم میکند.
- رمان حاضر سوگ را در کنار خستگی مراقبت و دلخوری از اعضای غایب خانواده نشان میدهد.
- معمای پدر، خواننده را با مسئلهی اعتماد به خاطرات و گفتههای نزدیکان روبهرو میکند.
خواندن کتاب خانه جای مردگان است را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب خانه جای مردگان است به گروههای زیر پیشنهاد میشود:
- دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۱ آمریکا و قالب رمان در ژانر معمایی و روانشناختی.
- خوانندگانی که به رمانهای مربوط به سوگ، مراقبت از والدین و اختلاف میان فرزندان علاقه دارند.
- مخاطبانی که زاویهدید اولشخص، از دید چند شخصیت، در ادبیات داستانی استقبال میکنند.
درباره جنوا رز
جنوا رز (Jeneva Rose) از نویسندگان صدرنشین فهرست پرفروشترینهای نیویورک تایمز و پدیدآورندهی چندین رمان در سبک تریلر روانشناختی به شمار میرود. در میان نوشتههای او میتوان از آثاری همچون «طلاق تمامعیار»، «ازدواج تمامعیار» (The Perfect Marriage)، «نباید میآمدی» (You Shouldn’t Have Come Here) و «یکی از ما مرده است» (One of Us Is Dead) یاد کرد.
آثار جنوا رز افزونبر برگردان به بیش از ۳۰ زبان، جهت اقتباسهای سینمایی و تلویزیونی نیز برگزیده شدهاند. این نویسندهی اهل ویسکانسین پیش از رویآوردن به حرفهی نویسندگیِ تماموقت، حدود یک دهه در عرصهی بازاریابی دیجیتال و شبکههای اجتماعی فعالیت میکرد؛ زمینهای که ورود او به دنیای ادبیات را با نگاهی مبتنیبر بازاریابی همراه ساخت.
جنوا رز پس از مواجهه با پاسخ رد از سوی ناشران و کارگزاران ادبی، راهی مستقل را برگزید. او نخستین تریلر روانشناختی خود را در جریان چالش NaNoWriMo نگاشت و پیرو انتشار رمان «ازدواج تمامعیار» در سال ۲۰۲۰، با تولید ویدئوهای تبلیغاتی در تیکتاک، جهشی چشمگیر در فروش کتابش ایجاد کرد و آن را به صدر جدولهای آمازون رساند.
این نویسنده شیوهی نگارش خود را ترکیبی از طراحی قبلی و بداههنویسی میداند و تمایل ویژهای به روایت داستان از زاویهدید اولشخص دارد. رمان «خانه جای مردگان است» (Home Is Where the Bodies Are) نیز ازجمله آثار این نویسندهی آمریکایی محسوب میشود.
جوایز و افتخارات کتاب خانه جای مردگان است و نویسنده
رمان خانه جای مردگان است در سال ۲۰۲۴ نامزد دریافت جایزهی بهترین کتاب معمایی و تریلر در جوایز گودریدز (Goodreads Choice Awards) شد.
رمان طلاق تمامعیار در سال ۲۰۲۵ نامزد بهترین کتاب معمایی و تریلر در جوایز گودریدز شد و به مرحلهی فینال راه یافت. این کتاب به رتبهی یک رمانهای پرفروش نیویورک تایمز در سال ۲۰۲۵ رسید، جزو «برترینهای سال ۲۰۲۵» آدیبل (Audible) شد.
رمان ازدواج تمامعیار به چندین جدول پرفروشترینهای ملی (نیویورک تایمز و یواسای تودی) راه یافت.
چه نسخههای دیگری از کتاب خانه جای مردگان است منتشر شده است؟
کتاب حاضر بههمت مترجمان و نشرهای گوناگون روانهی بازار کتاب ایران شده است. فهرست زیر چاپهایی از این اثر را نشان میدهد:
- خانه جای مردگان است ترجمهی عادل جنتیان، نشر پرتقال، ۱۴۰۳.
- خانه جای مردگان است ترجمهی محبوبه قربانیان، نشر یشما، ۱۴۰۳.
- خانه جای مردگان است ترجمهی الهام قدوسی، انتشارات نارنگی، ۱۴۰۳.
- خانه جاییست که اجساد در آن مدفونند ترجمهی حکیمه حسینزاده، نشر کلاه فرنگی، ۱۴۰۴.
بخشی از کتاب خانه جای مردگان است
«بارش بارانِ امروز عادی نیست. در هم میپیچد، با شدت فرومیریزد، گلولهمانند است، مجازات میکند. انگار آسمان عصبانی است و میخواهد ناراحتیاش را نشان دهد. دستۀ چوبی بیلی را که دنبال خودم میکشم محکم فشار میدهم و بهزحمت در میان علفهای بلند پیش میروم. یکی از دفترچههای مادرم، لولهشده، در دستم است، بازشده در صفحۀ ۱۵ اوت ۱۹۹۹، دو ماه بعد از ناپدید شدن اِما. آخرین خطش توجهم را جلب کرده است. نوشته، فهمیدهام خیلی چیزها را میتوانی دفن کنی، اما گذشته جزء آن چیزها نیست. اِما هارپر هرگز پیدا نشد، و من فکر میکنم به این دلیل که هرگز اینجا را ترک نکرده بود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب خانه جای مردگان است و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
مشخصات کتاب
| نام کتاب | خانه جای مردگان است |