کتاب ببر سفید
خواندن نظراتمعرفی کتاب ببر سفید
رمان «ببر سفید» کتاب برنده جایزه بوکر ۲۰۰۸، نوشته آراویند آدیگا (-۱۹۴۷) نویسنده هندی- استرالیایی است.
آدیگا دانش آموختهی کالج کلمبیا و دانشگاه آکسفورد در رشتهی ادبیات انگلیسی است و قبل از اینکه به داستاننویسی روی بیاورد، در مجله تایم خبرنگار بوده است.
شخصیت اصلی و راوی کتاب ببر سفید، بالرام هالوای است. داستان طنز تلخی در مورد اختلافهای طبقات و قبیلههای مختلف در هند مدرن دارد. اما در عین حال نگرشی رو به گذشته و بحث دربارهی نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی در سالهای دور هند نیز دارد. آدیگا از خانوادهی مرفه و تحصیلکردهای است و سابقهی تحصیلی و کاری درخشانی دارد. وی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایطش چطور توانسته راجع به شخصیتی بنویسد که با فقر و فساد دست و پنجه نرم میکند؛ میگوید: فکر نمیکنم یک رماننویس صرفاً باید راجع به تجربیات شخصی خودش بنویسد و این هنر یک نویسنده است که بتواند از انسانهایی بنویسد که شبیه خودش نیستند. آدیگا کتاب ببر سفید را تأثیرپذیرفته از کتاب مرد نامرئی نوشتهی رالف الیسون میداند.
گزیدهای از داستان:
مجبور بودم هجده ساله باشم. همهی ما در قهوهخانه مجبور بودیم هجده ساله باشیم. این، سن قانونی رأی دادن بود. انتخاباتی در شرف انجام بود و قهوهخانهدار، پیشتر، ما را فروخته بود. اثر انگشت ما را فروخته بود. اثر انگشت جوهری که شخص بیسواد روی برگۀ رأی میگذارد تا رأی خود را مشخص کند. من این را از یک مشتری استراق سمع کرده بودم. به نظر میرسید انتخاباتی در راه است و او برای هر یک از ما پول خوبی از حزب سوسیالیست بزرگ گرفته بود. تا هنگام برگزاری آن انتخابات، ده سال بود که سوسیالیست بزرگ بر ظلمت حکومت میکرد.
علامت حزب او (یک جفت دست در حال از هم گسستن زنجیرها، به نشانهی آنکه فقرا خود را از سیطرهی اغنیا میرهانند) منقوش بر کاغذ استنسیل سیاه رنگ، زینتبخش دیوارهای تمامی ادارات دولتی در سراسر ظلمت بود. بعضی مشتریهای قهوهخانه میگفتند که سوسیالیست بزرگ، در آغاز راه، انسان نیکی بوده است. آمده بود تا با تباهیها مبارزه کند، اما لجن مادر گنگ او را در خود فرو بلعیده بود.
بوی خوش کوهستان غریب
همه چیز فرو می پاشدچینوا آچهبه
داستان یک اسم جدیدالنا فرانته
یونانی خواستار همسری یونانیفریدریش دورنمات
کلاه رئیس جمهورآنتوان لورین
(کتاب را با ترجمهی دیگری خواندم ) کتاب را با ذهنیت این که یک طنز تلخ است ،شروع کردم اما ته دلم منتظر یک اتفاق شاد ،مثل تمام فیلم های هندی بودم که با وجود فقر زیاد باز هم از رقصیدن
بنظرم جای تأسف داره کار به این خوبی کمتر بین کتابخوان ها شناخته شده، خیلی بی پرده نشون میده داشتن و نداشتن پول از آدما چی میسازه اطلاعات زیادی هم از واقعیت جامعه هند به خواننده میده
کتاب در مورد نوکری باهوش است که از نادیده گرفته شدن نیازهای ابتدایی طبقه خودش خسته شده . و برای فرار از این موقعیت هیچ چاره ای به جز دزدی و قتل و ... نمی بیند.طنز سیاهی دارد و بسیار
کتاب خیلی قشنگی بود. به نظرم موضوع نوشته های هندی خیلی به مشکلات کشور ما نزدیک هست و بخاطر همین ملموس تر و قابل درک تر هستتد. البته کتاب خیلی روان بود و خواننده رو خیلی خوب با خودش همراه
یک کتاب فوق العاده عالی درباره شرایط زندگی یک نوجوان که او را به سوی بزرگترین خلافکار هند شدن،هدایت میکنه.بسیار خواندنی و قابل تامله.
یه داستان جذاب که دربطنش اوضاع اجتماعی وسیاسی هند روتوضیح میده و استعاره ای از استعمار هند وقیام مردمش هست.همه به دنبال کتاب هایی میگردیم که خیلی معروف هستن درحالیکه باخوندنشون چیزخاصی عایدمون نمیشه داستان های جذابی هم ندارن،اماکتاب های این
کتاب روایت زندگی یک انسان از کودکی تا بزرگسالی در هندوستان است. روایتی که خیلی تلخ است و جای تامل دارد. این کتاب تاثیر زیادی روی من گذشت. بارزترین پیامی که از این کتاب توی صورت من خورد این بود
کتاب بسیار جالبی بود و ترجمه خوبی داشت. کشش داستانی قوی داشت
در بعضی کشورها اختلاف طبقاتی به حدی زیاده که هیچ راهی برای پیشرفت وجود نداره جز ورود مستقیم به یکی از خانواده های ثروتمند که نویسنده خیلی خوب این اتفاق رو در جامعه ی هند نشون داده. دغدغه ی خانواده
انتخاب این مخاطب خاص که نویسنده انتخاب کرده برای داستانی که داره توی کتاب تعریف میشه بسیار ایده هوشمندانهای بوده ضمن اینکه تصویری اگرچه تلخ اما بسیار واضح از نوع زندگی و روابط اجتماعی در کشوری به پهناوری هند بدست