دانلود و خرید کتاب فلسفه آزادی لارس اسونسن ترجمه نوید رشیدیان

نویسنده:لارس اسونسن
انتشارات:نشر نو
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب فلسفه آزادی

کتاب فلسفه آزادی با عنوان اصلی A Philosophy of Freedom نوشتهٔ لارس اسونسن و ترجمهٔ نوید رشیدیان است. نشر نو این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در سال ۲۰۱۴ منتشر و در سه بخش نگاشته شده و متن آن دفاعی از آزادی است. ممکن است بدیهی به نظر برسد که آزادی وجود دارد و بسیاری بر این عقیده باشند که آزادی جزئی بنیادی از هویت انسانی ما یا به عبارتی جزئی بنیادی از آنچه ما را از دیگر حیوانات جدا می‌کند، است. آیا واقعا چنین است؟ با مطالعهٔ این اثر می‌توانید به پاسخ این سؤال نزدیک شوید.

درباره کتاب فلسفه آزادی

لارس اسونسن در کتاب فلسفه آزادی به بررسی جنبه‌های گوناگون آزادی انسانی پرداخته ایت. او در این اثر تلاش کرده است ارتباطی بین این جنبه‌ها برقرار کند. ابتدا، شرایط وجودی اولیهٔ عمل انسانی مورد بحث قرار می‌گیرد و نشان داده می‌شود که چگونه می‌توان در چارچوب جهان‌بینی طبیعی‌گرایانه، از آزادی عمل قوی دفاع کرد. سپس، به چارچوب سیاسی لازم برای چنین آزادی‌ای پرداخته می‌شود و در نهایت، به جنبهٔ شخصی آزادی، یعنی نحوهٔ استفاده از آن، می‌رسیم. این کتاب با نقل قولی از دیوید فاستر والاس به پایان می‌رسد: «آزادی واقعی، توجه، آگاهی، نظم، تلاش و توانایی ارزش قائل شدن برای دیگران و فداکاری‌های کوچک و روزمره است.» ما باید قدردان آزادی خود باشیم، زیرا این ویژگی ما را از سایر حیوانات متمایز می‌کند و بهترین راه برای قدردانی، استفاده از آزادی برای اهدافی فراتر از خودمان است. بخش وجودی کتاب با بحث خودآیینی و اصولی برای جامعه‌ای که افراد خودآیین در آن زندگی می‌کنند، به پایان می‌رسد. بخش سیاسی بر حقوق و فضایی برای رشد فردی تمرکز دارد. البته، می‌توان به شرایط نهادی و مادی آزادی نیز پرداخت، اما محدودیت‌های زمانی و مکانی نویسنده را مجبور به انتخاب می‌کند. نویسنده در این اثر بیان کرده است که آزادی بدون عمل بی‌فایده است. استفاده از آزادی، یعنی پذیرش محدودیت‌های جهان. آزادی مطلق وجود ندارد و هر آزادی واقعی، مرزهایی دارد. برخی از این مرزها ثابت و برخی دیگر قابل تغییرند؛ برخی مشروع و برخی نامشروع هستند.

خواندن کتاب فلسفه آزادی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

مخاطبان این کتاب کسانی‌اند که ادعا می‌کنند آزادی با جهان‌بینی‌ای علمی ناسازگار است و همچنین آنهایی در عرصهٔ سیاست که مایل‌اند آزادی را برای هدفی علی‌الظاهر والاتر قربانی کنند.

درباره لارس اسوندسن

لارس اسوندسن (به انگلیسی: Lars Svendsen) متولد ۱۹۷۰ میلادی فیلسوف نروژی و استاد دپارتمان فلسفه در دانشگاه برگن (University of Bergen) است. او نویسنده چندین کتاب و مقاله فلسفی است که به ۲۲ زبان دنیا ترجمه شده‌اند. از جمله آثار او می‌توان به «فلسفهٔ ملال»، «فلسفهٔ فشن»، «فلسفهٔ ترس»، «فلسفهٔ کار»، «فلسفهٔ شر»، «فلسفهٔ آزادی»، «فلسفهٔ تنهایی»، «درک حیوانات؛ فلسفه برای دوستداران سگ و گربه» و «فلسفهٔ دروغ‌گویی» اشاره کرد. جدیدترین اثر او «حماقت، بلاهت و حماقت ابلهان» نام دارد که در سال ۲۰۲۴ منشر شد.

فهرست کتاب فلسفه آزادی

بخش اول: وجودشناسی آزادی

نویسنده در این بخش از ارادی عمل کردن، آزادی و تعین‌باوری، نگرش‌های واکنشی و ابژکتیو و خودآیینی سخن گفته است.

بخش دوم: سیاست آزادی

این بخش دربردارندهٔ توضیحاتی در باب دموکراسی لیبرال، آزادی مثبت و منفی، مفهوم جمهوری‌خواهانهٔ آزادی، آزادی و برابری، حقوق لیبرال، قیم‌مآبی، حریم خصوصی اطلاعاتی و آزادی بیان است.

بخش سوم: اخلاق آزادی

نویسنده در بخش سوم کتاب فلسفهٔ آزادی از چگونه محقق کردن آزادی صبحت کرده است.

بخشی از کتاب فلسفه آزادی

«نقطهٔ آغازی برای ارزیابی ارادهٔ آزاد همانا بررسی انضمامی چگونگی رابطه برقرار کردن ما با یکدیگر به‌عنوان افرادی فاعل است. این رویکرد مشخصاً با پیتر اف. استراسن و مقاله‌اش با عنوان «آزادی و آزردگی» گره خورده است. به طور معمول، وقتی یک شخص توسط شخصی دیگر آسیب می‌بیند، آسیب‌دیده طرف دیگر را مسئول می‌داند. استراسن به این احساسِ موردِ بدی قرار گرفتن با عبارت نگرش واکنشی ارجاع می‌دهد. نگرش‌های واکنشی جزئی کلیدی از روابط بینافردی‌اند. تلاش کنید دنیایی را تصور کنید که در آن انسان‌ها فاقد واکنش‌های اخلاقی و احساسی بودند، دنیایی که در آن مدح یا ذم اخلاقی اصلاً وجود نداشت و به همین ترتیب. این دنیا کاملاً غیرقابل‌شناسایی خواهد بود. این واقعیت چیزی دربارهٔ میزان بنیادین بودن این واکنش‌ها می‌گوید، میزانی از بنیادین بودن که باعث می‌شود تقریباً نتوانیم خود را از آنها رها کنیم. بنابراین، نگرش‌های واکنشی وضعیت معمول‌اند، اما در برخی اوقات استثناهایی برایشان قائل می‌شویم، مثلاً، وقتی به نظر می‌رسد فرد تحت اجبار عمل می‌کند، به‌وضوح نمی‌فهمد دارد چه می‌کند، و مانند اینها. اگر کسی در زمانی که تلاش می‌کند به من کمک کند، پایش را روی دست من بگذارد، درد فیزیکی عین زمانی خواهد بود که آن شخص این کار را عامدانه انجام بدهد، اما واکنش من در این دو حالت متفاوت خواهد بود. من برای حالت دوم سرزنش اخلاقی قائل خواهم شد و برای حالت اول نه. این یعنی، ما در برخی شرایط نگرش‌های واکنشی‌مان را تعلیق می‌کنیم و فاعل را متفاوت با شرایط معمول قضاوت می‌کنیم. عامل در چشم ما معذور داشته می‌شود.»

۳۰%