کتاب خانه سپتامبر
معرفی کتاب خانه سپتامبر
کتاب الکترونیکی خانه سپتامبر نوشتۀ کاریسا اورلاندو با ترجمۀ فاطمه سیاهپوشان در نشر نون چاپ شده است. این کتاب از سری داستانهای هیجانی و ماورایی با روایتی آمیخته به طنز و ترس است و داستان زوجی را روایت میکند که در خانهای تسخیرشده و پر از رویدادهای عجیب زندگی میکنند؛ خانهای که هر سال در ماه سپتامبر به محل رفتوآمد ارواح، خونریزی و فریادهای شبانه تبدیل میشود.
درباره کتاب خانه سپتامبر
کتاب The September House اثر کاریسا اورلاندو نخستین رمان بلند این نویسنده آمریکایی است که در سال ۲۰۲۳ منتشر شد. این کتاب بهسرعت در میان علاقهمندان به ژانر ترسناک و گوتیک محبوبیت یافت و از سوی ناشر بزرگی مانند پنگوئن رندوم هاوس منتشر شد. داستان، در فضایی نیمهواقعگرا و با لحنی خاص روایت میشود که عناصر وحشت سنتی مانند ارواح، صداهای مرموز و خونریزی دیوارها را با نگاه طنز و انتقادی همراه میکند.
ماجرای اصلی درباره مارگارت است؛ زنی که همراه همسرش هل، خانهای بزرگ و ویکتوریایی خریده که ظاهرش فریبنده اما باطناً محل زندگی ارواح و انرژیهای تسخیرکننده است. با فرارسیدن ماه سپتامبر، دیوارهای خانه شروع به خونریزی میکنند، از زیرزمین صداهای ترسناک به گوش میرسد و حضور نیروهایی ماورایی آشکار میشود. مارگارت با وجود این شرایط، تصمیم میگیرد با پدیدههای خانه کنار بیاید و با روال زندگیاش ادامه دهد. اما وقتی هل ناپدید میشود و دخترشان هم از راه میرسد تا پدرش را پیدا کند، اوضاع پیچیدهتر و مرموزتر میشود.
کاریسا اورلاندو در این رمان تلاش میکند مفهوم "خانه" را نهتنها بهعنوان یک فضای فیزیکی، بلکه بهمثابه مکانی ذهنی، روانی و تاریخی به چالش بکشد. او از استعارههای ترسناک استفاده میکند تا به مضامینی چون سرکوب، انکار، تروما و گذشت زمان بپردازد. خانه تسخیرشده در این کتاب، در واقع انعکاسی از خاطرات سرکوبشده و واقعیتهای ناگفتهی شخصیتهاست. کاریسا اورلاندو نویسنده و روانشناس است که اولین رمانش، The September House، بازخوردهای زیادی در محافل ادبی آمریکا داشته است. او در این اثر از تجربه و نگاه روانشناختی خود بهره برده تا وحشت را نه صرفاً بهعنوان اتفاقی بیرونی، بلکه درونی و انسانی نمایش دهد. این کتاب نخستین اثر چاپی اوست و طبق گزارشها حقوق اقتباس سینمایی آن نیز واگذار شده است.
کتاب خانه سپتامبر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
مطالعه این کتاب به علاقهمندان داستانهای ترسناک مدرن، دوستداران ادبیات گوتیک با رگههای طنز، و خوانندگانی که به آثار داستانی با مفاهیم روانشناختی و استعاری علاقه دارند، پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب خانه سپتامبر
«درست مثل خانوادههای قبلیمان خانهبهدوش شده بودیم و ناچار بودیم بنا بر شرایط، از یک خانه به یک آپارتمان و از آپارتمان به خانهای دیگر ـ که همیشه اجارهای بود نه اینکه متعلق به ما باشد ـ نقلمکان کنیم، اما پس از چندی تقلا و درگیری ـ کدام خانوادهای هست که مشکل و درگیری نداشته باشد؟ ـ وقتی کاترین در اواخر نوجوانیاش بود، همهچیز روی دور خوب افتاد.
هل تعدادی از کتابهایش را فروخت و حق امتیاز معقول و ناچیز اما ثابتی از آنها دریافت کرد. من بهمراتب بیشتر نقاشی میکشیدم و برخی از آثارم در یک گالری محلی به نمایش درآمد. ما خانهای کوچک که به شکلی درخور بازسازی شده بود، برای اجاره پیدا کردیم و صاحبخانه در طی سالها نرخ اجاره را زیاد تغییر نداد. ما آنجا ساکن شدیم، آنطور که دوست داشتیم وسایلمان را در آن چیدیم و بعد از مدتی آنجا تقریباً حس تعلق به ما داد. تقریباً!
وقتی کاترین به دانشگاه رفت (آنهم با بورسیۀ کامل، دختر باهوش من!) ما دیگر ثبات پیدا کرده و رؤیای داشتن خانۀ خودمان، که حالا یا قدیمی و ویکتوریایی بود یا نه، را کنار گذاشته بودیم. دیگر اهمیت نداشت. ما خانۀ یکدیگر شده بودیم و گاهی همین هم از سرمان زیاد بود. هارولد، مارگارت و کاترین هارتمن ـ یک خانوادۀ سهنفرۀ خانهبهدوش.»
از کوله پشتی خوندم. قراره که ترسناک باشه ولی هیچ کس نمیترسه. نه توی کتاب نه خواننده. خیلی با یه موضوع ترسناک، عادی برخورد میکنند. و کلا هم پیش زمینه اش به نظرم قابل قبول نیست. به نظرم ارزش وقت