کتاب فرزانه وار زیستن
معرفی کتاب فرزانه وار زیستن
کتاب الکترونیکی فرزانهوار زیستن نوشتۀ برایان دبلیو ون نوردن با ترجمۀ احمد رضایی جمکرانی در انتشارات مروارید به چاپ رسیده است. این کتاب به معرفی فلسفۀ کلاسیک چین میپردازد و مباحثی همچون کنفوسیانیسم، تائوئیسم، و سایر مکتبهای فکری پیش از سلسله هان را بررسی میکند. نویسنده دیدگاههای فلسفی این دوره را به زبان ساده و تحلیلی برای مخاطبان شرح میدهد.
درباره کتاب فرزانهوار زیستن
این کتاب که در اصل با عنوان در سال ۲۰۱۱ منتشر شده است، به کاوش در اصول و آموزههای فلسفی چین باستان میپردازد. برایان ون نوردن، استاد فلسفه و متخصص فلسفۀ چینی، در این اثر تفکرات فیلسوفانی مانند کنفوسیوس، لائوزه، و منسیوس را معرفی میکند. او تأکید میکند که این فلسفهها نه تنها در بستر تاریخی خود مهم هستند بلکه میتوانند راهنمایی برای زندگی معاصر نیز باشند. رویکرد نویسنده به این فلسفهها تحلیلی و تطبیقی است و تلاش میکند کاربرد آنها در زندگی روزمره را نشان دهد.
کتاب فرزانهوار زیستن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشجویان و علاقهمندان به فلسفه، تاریخ فکری شرق آسیا، و کسانی که به دنبال درک اصول اخلاقی و بینشی عملی برای زندگی هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب فرزانه وار زیستن
«طبق سنت چینی، مردمان نخستین زندگی سختی داشتند، در ترس از حیوانات وحشی میزیستند، هر روز با اندک چیزی که میتوانستند زنده بمانند زندگی میکردند و در خانههایی بالای درختان یا غارهای یخی و پرآب میخوابیدند. نه فناوری داشتند، نه مناسکی و نه فرهنگی. زندگی بشر بهتدریج بهبود و تمدن با اقدامات برخی حکیمان، که به اولین آنها با عنوان سه پادشاه و پنج امپراتور اشاره میشود، توسعه یافت. فرمانروای اول و دوم فو شی و همسرش نووا بودند. فو شی به مردم شکار، ماهیگیری و دام نهادن را آموخت. او نهاد ازدواج را بنیان نهاد و همچنین اولین بخشهای اییجینگ، اثری پیرامون پیشگویی را که بعدها در کیهانشناسی چینی اهمیت زیادی پیدا کرد، گسترش داد. (اییجینگ یا کلاسیک تغییرات در دورهٔ مورد بحثِ کتابِ حاضر، تأثیر ناچیزی بر فلسفه داشته است، بنابراین در مورد آن چیزی برای گفتن نخواهیم داشت). طبق افسانهها، نووا حتی مسئول کارهای شگفتانگیزتر از شوهرش بود؛ وی با بازسازی آسمانها هنگام آسیب دیدن مانع فروافتادن آنها میشد. بنابراین بعدها نووا در تاریخ چین به نمادی از قدرت و اهمیت زنان تبدیل شد. بهعنوان مثال، رمان کلاسیک چینی رؤیای تالار سرخ۲۵، که بهخاطر شخصیتهای برجستهٔ زن مورد توجه قرار گرفته است، افسانهٔ نووا را در آغاز خود بازگو میکند. نووا نهتنها همسر فو شی بود، بلکه خواهر او نیز بود. این موضوع جالب است زیرا والاترین خدایان یونان، زئوس، نیز با خواهرش هرا ازدواج کرده بود. علاوهبراین، در کتاب مقدس گفته میشود که خداوند حوا را از دندهٔ آدم آفریده است. از آنجا که فرهنگها بهطور مستقل توسعه یافتهاند، شباهت در اسطورههای آنها ممکن است منعکسکنندهٔ نیاز یا تنشِ عمیقِ مشترکِ انسانها باشد. ممکن است یکی از پیروان فروید با استفاده از تأویلی همراه با تردید بگوید که: «اسطورهها فرافکنی امیال ناخودآگاه و نزدیکی با محارم هستند». در مقابل، با استفاده از تأویلی برخاسته از ایمان میتوانیم اسطورهها را بهعنوان تجلی اشتیاق مشروع انسان برای متمایز کردن مردانگی و زنانگی تفسیر کنیم (که نماد این تمایز مذکر و مؤنث بودن فو شی و نووا است (و درعینحال مکمل هماند) که نماد آن ازدواج است (و اساساً در این موضوع، یگانگی بر دوگانگی غلبه دارد) که نمادی از این واقعیت است که آنها والدین یکسان دارند).»
حجم
۶۶۹٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۵۷ صفحه
حجم
۶۶۹٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۵۷ صفحه