کتاب صبحانه مسموم لمونی اسنیکت + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب صبحانه مسموم

کتاب صبحانه مسموم

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب صبحانه مسموم

کتاب صبحانه مسموم، با عنوان انگلیسی Poison for breakfast، نوشته لمونی اسنیکت با ترجمه زیبا گنجی، اثری است که انتشارات مروارید در سال ۱۴۰۲ آن را منتشر کرده است. این رمان با روایتی متفاوت و طنزآمیز، داستانی را روایت می‌کند که در مرز میان واقعیت و خیال حرکت می‌کند. لمونی اسنیکت، نویسنده‌ای که بیشتر با مجموعه‌ی ماجراهای ناگوار شناخته می‌شود، در این کتاب به‌سراغ مفاهیمی چون حیرت، مرگ، فلسفه و معنای زندگی رفته است. داستان با یک صبحانه‌ی ساده آغاز می‌شود که ناگهان با پیامی عجیب، همه‌چیز رنگ‌وبوی معما و اضطراب به خود می‌گیرد. اسنیکت با سبک خاص خود، خواننده را به سفری ذهنی و فلسفی دعوت می‌کند که در آن مرز میان شوخی و جدیت، واقعیت و خیال و حتی زندگی و مرگ بارها جابه‌جا می‌شود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب صبحانه مسموم اثر لمونی اسنیکت

کتاب صبحانه‌ی مسموم اثری از لمونی اسنیکت است که با ترجمه‌ی زیبا گنجی در اختیار فارسی‌زبانان قرار گرفته است. این کتاب در دسته‌ی رمان‌های معمایی و فلسفی قرار می‌گیرد و با روایتی غیرخطی و طنزآمیز، به موضوعاتی چون حیرت، مرگ، خاطره و معنای زندگی می‌پردازد. اسنیکت در این اثر، برخلاف آثار کودک و نوجوانش، مرز مخاطب را گسترش داده و اثری خلق کرده که هم برای نوجوانان و هم برای بزرگسالان جذابیت دارد.

ساختار کتاب صبحانه‌ی مسموم بر پایه‌ی روایت اول‌شخص است و لمونی اسنیکت با زبانی صمیمی و گاه طنزآمیز، تجربه‌ی یک روز عجیب را بازگو می‌کند؛ روزی که با خوردن یک صبحانه‌ی به‌ظاهر معمولی و دریافت پیامی هشداردهنده، به ماجرایی پر از تردید، جست‌وجو و تأمل بدل می‌شود. کتاب با ارجاع به داستان‌ها، فیلم‌ها و خاطرات شخصی، فضایی چندلایه می‌سازد که در آن فلسفه و زندگی روزمره به هم گره می‌خورند. اسنیکت در این رمان، تنها به‌دنبال حل یک معمای ساده نیست، بلکه به‌دنبال کشف لایه‌های پنهان زندگی و ذهن انسان است.

خلاصه داستان صبحانه مسموم

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان صبحانه‌ی مسموم با یک صبحانه‌ی ساده آغاز می‌شود: چای با عسل، نان تست با پنیر، گلابی ورقه‌شده و یک تخم‌مرغ پخته. راوی، که خودِ لمونی اسنیکت است، پس از صرف صبحانه با یادداشتی مواجه می‌شود که روی آن نوشته شده: «صبحانه‌ات سمی بود.» این پیامْ آغازگر یک روز پر از اضطراب، حیرت و جست‌وجو برای کشف حقیقت است. راوی با ذهنی آشفته، سعی می‌کند منبع سم را پیدا کند و به‌سراغ تک‌تک اجزای صبحانه و فروشگاه‌هایی که مواد را از آن‌ها تهیه کرده، می‌رود. در این مسیر، خاطرات کودکی، داستان‌هایی که شنیده و خوانده و حتی فیلم‌هایی که دیده، در ذهنش مرور می‌شوند و با واقعیت روزمره‌اش درمی‌آمیزند. او با همسایه‌ها گفت‌وگو می‌کند، به فلسفه و معنای مرگ فکر می‌کند و مدام میان شوخی و جدیت و خیال و واقعیت در نوسان است.

کتابْ بیشتر از آنکه به‌دنبال حل یک معمای جنایی باشد، به کندوکاو درونی و فلسفی درباره‌ی حیرت، مرگ، خاطره و معنای زندگی می‌پردازد. در نهایت، جست‌وجوی راوی برای یافتن حقیقت به سفری ذهنی و تأمل‌برانگیز بدل می‌شود که در آن، هر پاسخ تازه پرسشی جدید به همراه دارد.

چرا باید کتاب صبحانه مسموم را بخوانیم؟

کتاب صبحانه‌ی مسموم با روایتی متفاوت و طنزآمیز، تجربه‌ای تازه از مواجهه با معما، فلسفه و زندگی روزمره ارائه می‌دهد. این کتاب هم یک داستان معمایی است هم فرصتی برای تأمل درباره‌ی حیرت، مرگ، خاطره و معنای زندگی فراهم می‌کند. اسنیکت با سبک خاص خود، مرز میان شوخی و جدیت را بارها جابه‌جا کرده و خواننده را به سفری ذهنی و فلسفی دعوت می‌کند. روایت اول‌شخص و ارجاع‌های متعدد به ادبیات، فیلم و خاطرات فضایی چندلایه و جذاب ساخته است. خواندن این کتاب می‌تواند ذهن را به چالش بکشد و نگاه تازه‌ای به مسائل روزمره و دغدغه‌های انسانی بدهد.

خواندن کتاب صبحانه مسموم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان به رمان‌های معمایی، دوستداران روایت‌های فلسفی و کسانی که به جست‌وجوی معنا در زندگی روزمره علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که از آثار طنزآمیز و چندلایه لذت می‌برند و دوست دارند از زاویه‌ای متفاوت به موضوعاتی چون مرگ، حیرت و خاطره نگاه کنند، مناسب است.

درباره لمونی اسنیکت

لمونی اسنیکت، با نام واقعی دنیل هندلر، در فوریه‌ی ۱۹۷۰ در شهر سان‌فرانسیسکو، ایالت کالیفرنیا، به دنیا آمد. او از دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی به‌عنوان نویسنده، فیلم‌نامه‌نویس و نوازنده‌ی آکاردئون شناخته شد، اما شهرت اصلی‌اش را به‌واسطه‌ی آثاری به دست آورد که برای کودکان و نوجوانان نوشت.

از میان آثار او، مجموعه‌ی ماجراهای ناگوار بیش از همه شناخته شده و در سراسر جهان با استقبال فراوانی روبه‌رو شده است. این مجموعه‌ی ۱۳جلدی که بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۶ منتشر شد، داستان سه کودک از خانواده‌ای ثروتمند را روایت می‌کند که پس از مرگ پدر و مادرشان در حادثه‌ای مرموز، درگیر ماجراهای تلخ، پیچیده و گاه طنزآمیز می‌شوند.

داستان‌های او به‌ویژه در میان نوجوانان انگلیسی‌زبان، محبوبیت چشمگیری یافته است و بسیاری از خوانندگان در سراسر جهان شیفته‌ی لحن طنزآلود، فضای رازآلود و پرسش‌های فلسفی آثار او هستند. اسنیکت در نوشته‌های تازه‌تر خود مرز میان ادبیات کودک و بزرگسال را از میان برداشته و کوشیده است با زبانی هوشمندانه و چندلایه، مخاطبان گوناگون از نوجوان تا بزرگسال را با خود همراه کند.

در سال ۲۰۱۷، اسنیکت نمایش‌نامه‌ای با عنوان تسلی‌های خیالی و داستان شبح خرگوش مرده نوشت که در تئاتر معتبر Berkeley Repertory Theatre روی صحنه رفت. این نمایش طنزآمیز، روایتگر زندگی درهم‌تنیده‌ی سه شخصیت است و از غم و اندوهی الهام گرفته که اسنیکت پس از مرگ پدرش تجربه کرده بود.

اسنیکت در عرصه‌ی سینما نیز فعالیت‌هایی داشته است. او فیلم‌نامه‌ی ریک را نوشت که اقتباسی مدرن از اپرای معروف ریگولتو، اثر وردی، است. او همچنین فیلم‌نامه‌ی فقرا را بکش را بر اساس رمان جوئل رز به نگارش درآورد.

اسنیکت در اقتباس تلویزیونی نتفلیکس از مجموعه‌ای از ماجراهای ناگوار نیز به‌عنوان نویسنده و ترانه‌سرا همکاری داشت و ترانه‌ی آغازین هر قسمت را نوشت که در هر اپیزود با تغییراتی همراه بود. این سریال در سال ۲۰۱۷ برنده‌ی جایزه‌ی معتبر Peabody در بخش برنامه‌های کودک و نوجوان شد.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

نشر خوب در سال ۱۴۰۳، با عنوان سم برای صبحانه و با ترجمه‌ی احسان کرم‌ویسی این کتاب را منتشر کرده است.

بخشی از کتاب صبحانه مسموم

«و تنها چیزی که مانده بود، یک فنجان نمدار بود با کمی خرده‌نان توی بشقاب پهلوی کتابی که داشتم می‌خواندم. همیشه دوست دارم سر صبحانه یک کتاب کنارم باشد، ولو این‌که گاهی چیزی از آن نخوانم. سر بعضی از صبحانه‌ها حتی بازش هم نمی‌کنم، اما کتاب مثل یک همنشین ساکت کنارم می‌نشیند و در همان حال افکارم کل صبح برای خودش از این‌ور به آن‌ور پرسه می‌زند. امکان دارد به روزی که در پیش روست فکر کنم، یا به شبی که پشت‌سر گذاشته‌ام، یا شاید به چیزهایی فراسوی شرایط خودم فکر کنم، تا این‌که بالاخره با یک چشم به هم زدن یا نوشیدن یک جرعه چای، ذهنم دوباره به میز صبحانه برمی‌گردد، گاهی وقت‌ها همراه با ایده‌ای دلچسب یا با راه چاره‌ای برای مسئله‌ای اعجاب‌آور.»

۲۰%