«تجارت، کشاورزی، دامپروری، سفر» فصلهایی از کتاب حلیهالمتقین نوشته علامه محمدباقر مجلسی است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«از علی بن ابیحمزه منقول است که حضرت امام موسی (علیهالسّلام) را دیدم که در زمین خود کار مینمود و پاهای آن حضرت در عرق فرو رفته بود. گفتم: فدای تو شوم! خدمتکاران به کجا رفتهاند که شما خود این کار میکنید؟ فرمود که با بیل در زمین کار نموده است کسی که بهتر از من و پدر من بوده است. پس فرمود که: حضرت رسول (صلّیالله علیه و آله) و حضرت علی (علیهالسّلام) و تمام پدران من به دست خود در زمین کار نمودهاند و این کار پیغمبران و اوصیای ایشان و صالحان است. در حدیث معتبر از حضرت صادق (علیهالسّلام) منقول است که حقتعالی برای پیغمبرانش شخم و زراعت نمودن را اختیار نموده است تا از آمدن باران کراهت نداشته باشند.
در حدیث دیگر فرمود که حقتعالی روزی پیغمبران را در زراعت و شیر پستان حیوانات قرار داده است تا از قطرۀ باران آسمان کراهت نداشته باشند.
در حدیث دیگر فرمود که زراعت کنید و درخت بنشانید، والله که مردم کاری از این حلالتر و پاکیزهتر نمیکنند، والله که زراعت خواهید نمود و درخت خواهید کِشت بعد از بیرون آمدن دجال هم.
در حدیث معتبر از حضرت امام زینالعابدین (علیهالسّلام) منقول است که بهترین اعمال زراعت است که از آن نیکوکار و بدنمودار میخورد. امّا بدنمودار آنچه میخورد او را لعنت میکند و حیوانات و مرغان نیز از آن میخوردند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب تجارت، کشاورزی، دامپروری، سفر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.