کتاب با تو شروع نشده
معرفی کتاب با تو شروع نشده
کتاب الکترونیکی با تو شروع نشده نوشتۀ مارک وولین با ترجمهٔ ملیکا شایسته و شبنم درویش توسط انتشارات میلکان منتشر شده است. این کتاب به بررسی نقش تروماها و آسیبهای روانی خانوادگی در شکلگیری شخصیت و رفتارهای افراد میپردازد و نحوهٔ شکستن چرخه این آسیبهای بین نسلی را توضیح میدهد.
درباره کتاب با تو شروع نشده
با تو شروع نشده به تأثیرات عمیق و نامحسوس تروماهای خانوادگی بر روان و زندگی افراد میپردازد. مارک وولین در این کتاب نشان میدهد که برخی از ترسها، استرسها، و الگوهای رفتاری ما ممکن است ناشی از تجربههای نیاکان ما باشد که از نسلی به نسل بعد منتقل شدهاند. این انتقالات روانی میتوانند بهصورت ناآگاهانه در خاطرات و رفتارهای ما ریشه دوانده باشند و حتی به مشکلات سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی منجر شوند.
وولین با استفاده از تحقیقات علمی و تجربیات بالینی خود در حوزه روانشناسی و مشاوره، نشان میدهد که چگونه میتوان از این زنجیرههای تکرارشونده خانوادگی آگاه شد و با تکنیکهای خاص، چرخه آنها را شکست. او معتقد است که شناخت این الگوها و کار بر روی تروماهای گذشته به افراد کمک میکند تا الگوهای آسیبزا را متوقف کرده و به یک زندگی روانی سالمتر دست یابند.
این کتاب بهویژه بر روی مفاهیمی همچون تروماهای خانوادگی، اثرات ناخودآگاه آنها بر نسلهای بعدی و راهحلهایی برای حل این تروماها تمرکز دارد. از طریق تکنیکهایی مانند مصاحبههای روانشناسی و بررسی داستانهای خانوادگی، وولین سعی میکند خواننده را با تاریخچه روانی و احساسی خانواده خود آشنا کرده و به او کمک کند تا بهطور فعال از این تروماها رهایی یابد.
کتاب با تو شروع نشده به کمک تحقیقات علمی، مطالعه بر روی تاریخچه خانوادگی و روشهای درمانی نوین، راهحلهایی عملی برای متوقف کردن چرخهی انتقال تروماهای خانوادگی ارائه میدهد. مارک وولین یک رواندرمانگر و متخصص شناختهشده در زمینه تروماهای خانوادگی و بین نسلی است. او بهعنوان یک متخصص بینالمللی در حوزه تروما، بیش از دو دهه تجربه کار با افرادی دارد که از تأثیرات تروماهای خانوادگی رنج میبرند. وولین همچنین سخنرانیهای متعددی در سراسر جهان ارائه داده و با استفاده از تکنیکهای خاص خود، به افراد کمک میکند تا از آسیبهای روانی رهایی یابند.
کتاب با تو شروع نشده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای کسانی که به روانشناسی خانواده، تروماها و آسیبهای روانی بین نسلی علاقه دارند، مناسب است. همچنین افرادی که به دنبال بهبود وضعیت روانی خود و حل مشکلات رفتاری ناشی از گذشتههای خانوادگی هستند، از این کتاب بهره خواهند برد.
بخشی از کتاب با تو شروع نشده
«یکی از ویژگیهای محرز تروما که برای بسیاری آشناست، ناتوانی ما در بیان شیوا و صریح اتفاقی است که برایمان رخ داده است. نهتنها کلماتمان را گم میکنیم، بلکه حافظهمان نیز دچار اختلال میشود. در جریان اتفاقی آسیبزا، فرایندهای فکری ما به گونهای پراکنده و بینظم میشود که دیگر خاطرات متعلق به رویداد اصلی را تشخیص نمیدهیم. در عوض، تکههایی از خاطره، بهشکل تصاویر پراکنده و احساسات بدنی و کلمات، در ناخودآگاهمان ذخیره میشود و ممکن است بعداً با هرچیزی که حتی دورادور تداعیکنندهٔ تجربهٔ اصلی باشد، فعال شود. هنگامی که این خاطرات فعال میشود، گویی یک دکمهٔ بازگشت به عقب نامرئی فشار داده شده و در نتیجه ما جنبههایی از ترومای اصلی را در زندگی روزمرهٔ خود بازآفرینی میکنیم. ممکن است دریابیم که ناخودآگاه به افراد، رویدادها یا موقعیتهای خاص واکنشهای آشنا و قدیمی نشان میدهیم که بازتاب گذشتهٔ ماست.
زیگموند فروید این الگو را بیش از صد سال پیش شناسایی کرد. بازآفرینی تجربهٔ آسیبزا یا به قول فروید «اجبار به تکرار»، تلاشی است ازسوی ناخودآگاه برای بازنمایی آنچه حل نشده، تا بتوانیم آن را «به درستی درک کنیم». این محرک ناخودآگاه برای تجربهٔ مجدد وقایع گذشته، یکی از مکانیسمهایی است که خانوادهها آسیبهای حلنشده را در نسلهای آینده تکرار میکنند.»
تکوندهندهس که همچین ایدههایی بتونن تئوریزه شن! خیلی جالبه. البته ترجمهش میتونس بهتر باشه. :)