بریدههایی از کتاب با تو شروع نشده
۳٫۱
(۳۲)
آنکه بیرون را بنگرد رؤیا میبیند، آنکه به درون بنگرد بیدار میشود.
ـ کارل یونگ
pikomi
یکی از ویژگیهای محرز تروما که برای بسیاری آشناست، ناتوانی ما در بیان شیوا و صریح اتفاقی است که برایمان رخ داده است. نهتنها کلماتمان را گم میکنیم، بلکه حافظهمان نیز دچار اختلال میشود.
کاربر ۲۶۸۲۵۸۸
کارل یونگ، همعصرِ فروید، نیز معتقد بود آنچه ناخودآگاه باقی میماند، حل نمیشود؛ بلکه بهعنوان سرنوشت یا تقدیر دوباره در زندگیمان پدیدار میشود. ازنظر یونگ، هرچه آگاهانه نباشد، بهعنوان سرنوشت تجربه خواهد شد. به عبارت دیگر، ما احتمالاً به تکرار الگوهای ناخودآگاه خود ادامه میدهیم تا زمانی که آنها را در پرتوِ آگاهی قرار دهیم.
کاربر ۲۶۸۲۵۸۸
اگر کف دستتان را عمیقاً بررسی کنید، پدر و مادر و تمام اجداد خود را خواهید دید. همهٔ آنها در این لحظه زندهاند و همگی در بدن شما حضور دارند. شما ادامهٔ تکتک این افراد هستید.
pikomi
مغز ثابت و تغییرناپذیر نیست؛ بلکه انعطافپذیر است و ظرفیت تغییر دارد. مطالعات او نشان میدهد که چگونه تجربیات جدید مسیرهای عصبی جدیدی ایجاد میکنند. این مسیرهای عصبی جدید ازطریق تکرار تقویت شده و ازطریق توجه متمرکز عمیقتر میشوند.
pikomi
بالاخره داشتم میفهمیدم که هیچ تجربهای بیفایده نیست. در هرچیزی که برای ما اتفاق میافتد، خیری نهفته است؛ چه اهمیت ظاهری آن را تشخیص دهیم و چه ندهیم. همهچیز در زندگی، در نهایت ما را به جایی میرساند.
pikomi
دویج به ما میگوید که میتوانیم مغزمان را بهسادگی با تخیل تغییر دهیم. فقط با بستن چشمها و تجسم یک فعالیت، قشر بصری اولیهٔ ما طوری فعال میشود که گویی واقعاً درحال انجامدادن آن فعالیت هستیم. اسکنهای مغزی نشان میدهد که چه درحال تجسم یک رویداد باشیم و چه واقعاً آن را زندگی کنیم، بسیاری از نورونها و نواحی مغز بهصورت مشابه فعال میشود.
pikomi
این باور که ما میتوانیم زندگیمان را دقیقاً همانطور که برنامهریزی میکنیم به پیش ببریم، فریبی بیش نیست. اغلب اوقات نیت ما با اعمالمان در تضاد است.
Márma
زیگموند فروید این الگو را بیش از صد سال پیش شناسایی کرد. بازآفرینی تجربهٔ آسیبزا یا به قول فروید «اجبار به تکرار»، تلاشی است ازسوی ناخودآگاه برای بازنمایی آنچه حل نشده، تا بتوانیم آن را «به درستی درک کنیم».
کاربر ۲۶۸۲۵۸۸
افراد مبتلا به اختلال استرس پساز سانحه باوجود این واقعیت که تروما در گذشته رخ داده، عواطف و احساسات مرتبط با آن را دوباره تجربه میکنند. این علائم عبارت است از افسردگی، اضطراب، بیحسی عاطفی، بیخوابی، کابوسهای شبانه، افکار ترسناک و وحشتزدگی یا «بیقراری» بیدلیل.
kimia
وقتی سعی میکنیم در برابر مسئلهای دردناک مقاومت کنیم، اغلب همان دردی را که میخواهیم از آن بپرهیزیم، طولانیتر میکنیم.
روشنك
ضمیر ناخودآگاه پافشاری میکند، تکرار میکند و عملاً به در میکوبد تا شنیده شود.
بیتا
در نتیجه احتمالاً او را پس میزنید و کمبود عشق او را به دل میگیرید؛ گویی عمداً تصمیم گرفته آن عشق را از شما دریغ کند. حقیقت بزرگ پشت ماجرا این است: عشقی که خواهان آن بودهاید، در دسترس مادرتان نبوده که نثار شما کند. هر کودکی که در این وضعیت متولد میشده، احتمالاً همین نوع مادرانگی را تجربه میکرده است.
کاربر ۲۶۸۲۵۸۸
در هرچیزی که برای ما اتفاق میافتد، خیری نهفته است؛ چه اهمیت ظاهری آن را تشخیص دهیم و چه ندهیم. همهچیز در زندگی، در نهایت ما را به جایی میرساند.
روشنك
امثال ما که احساس میکنیم بهاندازهٔ کافی از والدین خود و بهویژه از مادرمان بهرهمند نشدهایم، اغلب احساس میکنیم از زندگی نیز بهاندازهٔ کافی بهرهمند نیستیم.
کاربر ۲۶۸۲۵۸۸
اگر وضعیتی درونی آگاهانه درک نشود، در بیرون و در قالب سرنوشت با آن روبهرو خواهیم شد.
بهنام
آنچه در رابطه با والدینمان مبهم و لاینحل باقی مانده، بهطور خودکار ناپدید نمیشود؛ بلکه به الگویی برای شکلدهی روابط بعدیمان تبدیل میشود.
کاربر ۲۶۸۲۵۸۸
درحالیکه تصور میکنیم هرچه بیشتر از والدینمان فاصله بگیریم احتمال کمتری دارد که زندگی مشابهی داشته باشیم و چالشهای آنها را تکرار کنیم، عکس این قضیه صادق است. وقتی از آنها فاصله میگیریم، بیشتر شبیه آنها میشویم و اغلب زندگیهایی شبیه زندگی آنها داریم.
pikomi
آنکه بیرون را بنگرد رؤیا میبیند، آنکه به درون بنگرد بیدار میشود.
ـ کارل یونگ
Mehrgolll
ترومای والدین به ترومای کودک تبدیل میشود و مشکلات رفتاری و عاطفیِ [کودک] ممکن است بازتاب همان مشکلات والدین باشد.
pikomi
این پژوهش خاص نشان میدهد که حتی اگر انسانها در دوران نوزادی از والدین حامی برخوردار باشند، همچنان استرسی که والدینشان قبلاز بارداری تجربه کردهاند، به آنها منتقل شده است.
pikomi
بسیاری از ما ناآگاهانه از همسرمان انتظار داریم نیازهایی را برآورده کند که مادرمان نتوانسته برآورده سازد. این انتظارِ نابجا نسخهای برای شکست و ناامیدی است. اگر رفتار همسرمان مانند پدر یا مادر باشد و تلاش کند نیازهای برآوردهنشدهمان را رفع کند، ممکن است رابطهٔ عاشقانه کاملاً از بین برود. اگرهم نیازهای برآوردهنشده را تأمین نکند، ممکن است احساس کنیم به ما خیانت یا بیتوجهی کرده است.
بهنام
چیزی که در آن زمان متوجه نشدم، این بود که وقتی سعی میکنیم در برابر مسئلهای دردناک مقاومت کنیم، اغلب همان دردی را که میخواهیم از آن بپرهیزیم، طولانیتر میکنیم.
desiree
هنگامی که بتوانیم بدون واکنش ناخودآگاه، احساساتی را «درک» کنیم که در بدنمان ایجاد میشود، بهمحض اینکه ناآرامیهای درونی شروع به افزایش کنند، احتمال بیشتری دارد که کنترلمان را از دست ندهیم. رهیافت اغلب زمانی به دست میآید که حاضر باشیم ناخوشایندیهای حاصل از درک خودمان را تحمل کنیم.
کاربر ۲۶۸۲۵۸۸
چیزی که در آن زمان متوجه نشدم، این بود که وقتی سعی میکنیم در برابر مسئلهای دردناک مقاومت کنیم، اغلب همان دردی را که میخواهیم از آن بپرهیزیم، طولانیتر میکنیم. این کار نسخهای برای ادامهٔ رنج است.
Márma
در هرچیزی که برای ما اتفاق میافتد، خیری نهفته است؛ چه اهمیت ظاهری آن را تشخیص دهیم و چه ندهیم. همهچیز در زندگی، در نهایت ما را به جایی میرساند.
Márma
آموزگاران بزرگ درک میکنند جایی که از آن آمدهایم، بر جایی که میرویم، و آنچه در گذشتهمان حل نشده، بر حال ما تأثیر میگذارد. آنها میدانند که والدینمان اهمیت دارند، فارغ از اینکه پدر و مادر خوبی بودهاند یا نه. چارهای نیست: داستان خانواده، داستان ماست. چه بخواهیم و چه نخواهیم، این داستان در وجود ما ماندگار است.
Márma
گاهی قلب برای بازشدن، باید بشکند.
Márma
کودکان بهشکل غریزی وفادارند و اغلب غم والدین خود را تکرار میکنند و بدبختیهای آنها را دوباره زندگی میکنند. همانطور که هلینگر میگوید، این پیوندهای وفاداری ممکن است تا چندین نسل منتقل شود و میراث خانوادگی را به میراثی از ناراحتی تبدیل کند.
بیتا
قویترین پیوند ما، پیوند با کسانی است که ما را به دنیا آوردهاند... گویی مهم نیست در چند سال گذشته، چه خیانتها دیدهایم و چه میزان بدبختی در خانواده وجود داشته: ما حتی برخلاف میل خود، در این ارتباط باقی میمانیم.
آنتونی برانت، «پیوندهای خونی»
Márma
حجم
۲۹۰٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۵۱ صفحه
حجم
۲۹۰٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۵۱ صفحه
قیمت:
۶۹,۰۰۰
۲۰,۷۰۰۷۰%
تومان