کتاب خیره به خورشید نگریستن
معرفی کتاب خیره به خورشید نگریستن
کتاب خیره به خورشید نگریستن؛ غلبه بر وحشت از مرگ نوشتهٔ اروین د. یالوم و ترجمهٔ اورانوس قطبینژاد آسمانی است و نشر قطره آن را منتشر کرده است. آیا روبهرو شدن با مرگ، مثل خیره شدن به خورشید است؟ دردناک، آزاردهنده و سخت؟ اما اگر میخواهیم هشیارانه زندگی کنیم و واقعیت وجودی خویش را بشناسیم، آیا ضرورتی ندارد که در همین زمان محدود در روشنایی به سر بریم؟ دکتر یالوم در این کتاب، غلبه بر وحشت از مرگ را مطرح کرده است نه ترس از مرگ را. چرا فقط باید به غلبه از وحشت تأکید کرد؟ آیا قبول دارید که هرگز بر ترس از مرگ نمیتوان غلبه کرد؟
درباره کتاب خیره به خورشید نگریستن
کتاب خیره به خورشید نگریستن خلاصهای از افکار و عقایدی نیست که راجع به مرگ نوشته شده و همچنین با آنچه نویسندگان دیگر در مورد فناپذیری بشر و مرگ نوشتهاند متفاوت است.
در حقیقت میتوان گفت این کتابی کاملاً شخصی است که از مواجههٔ یالوم با مرگ سرچشمه گرفته است. یالوم ترس از مرگ را با تمام بشر تقسیم میکند، ترس از مرگ سایهٔ تاریکی در وجود ماست که هرگز نمیتوانیم آن را از خود جدا کنیم یا نادیدهاش بگیریم. صفحات پیش روی شما شامل مطالبی است که شما را آگاه میسازد چگونه بر وحشت از مرگ غلبه کنید و نتیجهٔ تجربیات شخصی یالوم، کار بر روی بیمارانش و اندیشهٔ نویسندگانی است که با کار او آشنا هستند.
طبق گفتهٔ اروین یالوم این کتاب بسیار شخصی است و براساس مواجههٔ خودش با مرگ نگاشته شده است: «من ترسم را از مردن با همهٔ انسانها در میان میگذارم؛ سایهٔ تاریک چیزی که هرگز آن را کامل نشناختیم.»
آیا شما خیلی به مرگ میاندیشید؟ آیا این ترس را حس کردهاید یا این سایهٔ تاریک را در زندگی خود داشتهاید؟ آیا قبول دارید که این سایه در زندگی بسیاری از ما شاید هم همهٔ ما وجود دارد؟
ممکن است پس از خواندن کتاب این سؤالها را از خود یا دیگران بپرسید. امیدواریم مطرح شدن این سؤالها و سؤالهای دیگر مباحثی را مطرح کند که بتوانید پاسخ آنها را در کتابهای دکتر یالوم بیابید.
خواندن کتاب خیره به خورشید نگریستن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به کسانی که به مرگ و حقیقت آن میاندیشند پیشنهاد میکنیم.
درباره اروین د. یالوم
اروین د. یالوم استاد بازنشستهٔ روانپزشکی از دانشگاه پزشکی استنفورد است. او نویسندهٔ کتاب مرجع روانشناسی تئوری و عملی است که ۷۰۰.۰۰۰ نسخهٔ آن فروش رفته، به چاپ متعدد رسیده و به هجده زبان ترجمه شده است. او همچنین کتاب رواندرمانی اگزیستانسیال را به چاپ رسانده که کتابی مرجع است. دکتر یالوم چندین کتاب هم برای خوانندگان غیر متخصص نوشته است که شامل مجموعهای از روشهای درمانی متفاوت است. جلاد عشق که نیویورک تایمز از آن بهعنوان یکی از پرفروشترین کتاب یاد کرده است. رمان وقتی نیچه گریست هم بالاترین میزان فروش را در چندین کشور از جمله آمریکا، یونان، ترکیه، آرژانتین، برزیل و آلمان داشت. تنها در آلمان بیش از یک میلیون نسخه از این کتاب به فروش رفت. مامان و معنی زندگی، شامل مجموعهای از درمانهای متفاوت که بعضی واقعی و برخی ساختهٔ ذهن نویسنده است.
هدیهٔ درمان (در ایران به نام هنر درمان ترجمه و چاپ شده) و درمان شوپنهاور از دیگر کتابهای این نویسنده است. دکتر یالوم مطبی خصوصی و نیمهوقت در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا دارد.
بخشی از کتاب خیره به خورشید نگریستن
«یکی از مشهورترین شخصیتها در ادبیات، اسکروج است؛ شخصیتی خسیس، حریص و منزوی. او پیرمردی است فرومایه و حقیر در داستان سرود شب کریسمس نوشتهٔ چارلز دیکنز. در اواخر داستان، اسکروج دگرگون میشود. سیمای خشک و سرد و همچون یخ او ذوب میشود و چهرهای گرم و بخشنده به خود میگیرد که مشتاق کمک به کارکنان و دوستانش است.
چه اتفاقی افتاد؟ چه عاملی در اسکروج دگرگونی ایجاد کرد؟ وجدان که نبود. به خاطر هیجانات و دلخوشیهای جشن میلاد مسیح و پول هم نبود، بلکه به او شوک وارد شده بود یا آنطور که در این کتاب عنوان کردهام، یک «تجربهٔ بیدارکننده» بود. شبحِ رویدادهای آتی، اسکروج را ملاقات میکند و با نمایشی از آینده، او شوکدرمانی میشود. اسکروج جسد تنهای خود را مشاهده میکند. میبیند که غریبهها تمام متعلقات او (حتی ملحفهها و لباس خوابش) را به حراج میگذارند و اتفاقی میشنود که افراد دوروبرش با خونسردی از مرگ او صحبت میکنند و هیچ اهمیتی به او نمیدهند.
سپس شبح آینده، اسکروج را تا حیاط کلیسا همراهی میکند تا قبر خود را ببیند. اسکروج به سنگ قبر خود خیره مینگرد و انگشتانش را روی حروف اسمش میکشد و در آن لحظه دستخوش دگرگونی و تولدی دوباره میشود. در صحنهٔ بعدی، اسکروج شخصی مهربان و فردی جدید است.
مثالهای دیگری از تجربیات بیدارکننده مواجهه با مرگ که به زندگی غنا ببخشد در ادبیات و سینما زیاد به چشم میخورد. پییر، قهرمان رمان حماسی جنگ و صلح، نوشتهٔ تولستوی، بعد از آنکه در برابر جوخهٔ آتش با مرگ روبهرو میشود ولی اعدامش نمیکنند، متحول میشود و باقی عمرش را در آن داستان با میل و رغبت و هدفمند زندگی میکند.»
حجم
۲۵۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۶۰ صفحه
حجم
۲۵۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۶۰ صفحه
نظرات کاربران
به خوبی سایر اثار یالوم نیست. ترجمه هم کیفیت بالایی ندارد.