کتاب برندگان
معرفی کتاب برندگان
کتاب برندگان نوشتهٔ فردریک بکمن و ترجمهٔ هادی سالارزهی است. نشر نون این رمان معاصر سوئدی را منتشر کرده است؛ سومین کتاب از سهگانهٔ «شهر خرس».
درباره کتاب برندگان
کتاب برندگان حاوی یک رمان معاصر و سوئدی است که ۱۰۵ فصل دارد. این رمان، سومین کتاب از سهگانهٔ «شهر خرس» و حاوی داستانی نفسگیر درمورد عشق و زندگی در یک جامعهٔ سرسخت است. این رمان روایتگر داستانی است از عشقهای اول، بخشودگیها و آخرین خداحافظیها. فردریک بکمن، نویسندهٔ رمان مشهور «مردی به نام اوه» در ادامهٔ دو رمان پیشین از این مجموعه به نامهای «شهر خرس» و «ما در برابر شما»، سومین جلد از این سهگانه را با عنوان «برندگان» منتشر کرده است. داستان چیست؟
دو سال از اتفاقاتی میگذرد که هیچکس نمیخواهد آنها را به یاد آورد. همه سعی کردهاند زندگیشان را ادامه دهند، اما چیزی درمورد یک مکان وجود دارد که از آن جلوگیری میکند. ساکنان شهر همچنان با سؤالات بزرگ زندگی دستوپنجه نرم میکنند؛ سؤالاتی دربارهٔ مفهوم خانواده و جامعه و اینکه آیا انسان حاضر است برای محافظت از خانواده و جامعه چیزی را قربانی کند؟ درحالیکه ساکنان شهر خرس برای غلبه بر گذشته تلاش میکنند، چالشها و تغییرات بزرگی بر سر راه خود میبینند. یک نفر بعد از مدتها دوری به خانه باز میگردد، یک نفر بعد از مدتها سردرگمی کمی آرامش را تجربه میکند، یک نفر عاشق میشود، یک نفر سعی می کند ازدواج خود را درست کند و برای نجات فرزندانش دست به هر کاری میزند، یک نفر تسلیم نفرت میشود و بزرگترین دعوای زندگیش را میکند و یک نفر دیگر هم اسلحه بهدست بهسمت پیست یخ میرود. ساکنان شهر خرس برای خانهٔ خود حاضرند چه چیزی را قربانی کنند؟ رمان برندگان، پیچیدگیهای زندگی روزمره را به تصویر میکشد و پرسشهایی دربارهٔ دوستی، وفاداری، از دستدادن و هویت را کندوکاو میکند.
خواندن کتاب برندگان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر سوئد و قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
درباره فردریک بکمن
فردریک بکمن در سال ۱۹۸۱ به دنیا آمده است. او رماننویس و وبلاگنویسی سوئدی است که تحصیلات خود را در رشتهٔ دینشناسی تطبیقی آغاز و نیمهکاره رها کرد. پس از رهاکردن تحصیلات به شغلی متفاوت روی آورد و رانندهٔ کامیون شد. او مدتها بهعنوان یک روزنامهنگار و وبلاگنویس فعالیت میکرد. بکمن کار خود را در قامت یک رماننویس با رمان «مردی به نام اوه» در سال ۲۰۱۲ آغاز کرد. او با رمان اول خود، به شهرت و محبوبیتی چشمگیر دست یافت. «برندگان»، «مادربزرگ سلام رساند و گفت متأسفم»، «و هر روز صبح راه خانه دورتر و دورتر میشد»، «مردم مشوش»، «و من دوستت دارم»، «ما در برابر شما»، «شهر خرسها»، «بریت ماری اینجا بود» و «قرعهٔ زندگی» عنوان تعدادی دیگر از کتابهایی است که از فردریک بکمن منتشر شده است. او پس از پدرشدن، کتاب «تمام چیزهایی که پسرکوچولوی من باید دربارهٔ دنیا بداند» را با موضوع فرزندپروری نوشت.
بخشی از کتاب برندگان
«کاروان وسائل نقلیه، پر از هواداران هِد، از طریق جنگل به خانه میرسد. خانوادههایی که در جایگاه تماشاچیان نشسته بودند بهسمت منطقهٔ مسکونی حرکت میکنند، اما مردان جوانی که ایستاده بازی را میدیدند راهشان را بهطرف میخانهٔ بارن کج میکنند. چند کبودی و بینیهای شکسته و دررفته که باید در بیمارستان به آنها رسیدگی شود، اما بیشتر آسیبها به اندازهای سطحی است که با نوشیدن از بین برود. میخانهای که آنها بهعنوان بارن میشناسند بهگونهای معجزهآسا توانسته بود در مقابل طوفان مقاومت کند، البته برعکسِ سقف پیست یخشان؛ گویی خدا مجبور بوده بین اجازه دادن به این جماعت برای تماشای هاکی و مست کردن بعد آن، فقط یک گزینه را انتخاب کند. اگر امشب مشتریان همین میخانه را هم با چنین انتخابی روبهرو کنید، مسلماً بین انتخاب این و آن میمانند.
***
هانا دیگر در میخانهٔ بارن چیزی نمینوشد، او یک بزرگسال است، اکنون اگر چیزی هم بخواهد بنوشد، در آشپزخانه مینوشد. جانی روبهروی او نشسته است. هردو گیلاسهایشان را پر کردهاند. تس به طبقهٔ بالا رفته تا توری را روی تختش بخواباند و خودش هم کنار او خوابش برده. توبیاس با تمام لباسهایش مانند یک لامپ در اتاقش خاموش شد، گویی هرچه بیشتر روی تخت فشار بیاورد، بهتر خوابش میبرد. شب از نیمه گذشته است، هوا بینهایت تاریک شده، اما هنوز صدای بنگ، بنگ، بنگ از حیاط به گوش میرسد. تد بیرون است و توپ هاکیاش را بهسمت کوچکترین پرتوی نوری که به چشمش میخورد شلیک میکند. همسایهها باید تا مایلها آنطرفتر صدای ضربات او را بشنوند، اما حتی کمتحملترینشان هم امشب خیال شکایت کردن ندارد. شاید مسائل مهمتری داشته باشند، شاید دلشان برای پسرک سیزدهسالهای میسوزد که مسابقهاش لغو شده و حالا مجبور است جور دیگری از شر آدرنالین خلاص شود.»
این کتاب در ادامه ی شهر خرس و ما دربرابر شما نوشته شده و بهتره اول اونا رو بخونید
شما داستان مردم این شهر رو تا مدتها بعد از تموم کردن کتاب، فراموش نخواهید کرد.
نمیدونم چی بگم چطوری توصیف کنم حتما دو جلد قبل رو بخونید این سه جلد بهترین رمانی هست که خوندم سره این جلد هم اشکم دراومد عاااالی بود عالییییییی یه نویسنده چطور میتونه اینقدر خوب باشه؟ حتما بخونید🩷
فوق العاده بود. مثل همه کتاب های دیگه بکمن، عاشقش میشید. پایانش عجیب و جذاب بود.فکر نمیکردم اینطور شروع جلد۲ رو وصل کنه به پایان جلد۳، خلاقانه ملموس، شخصیت پردازی عالی، انتقال حس بسیار زنده و لذت بخش بود.
مثل همیشه بکمن من رو ناامید نکرد! یک داستان فوق العاده، توصیفهای دوستداشتنی و پایانی مشابه واقعیت هیچ نویسندهای نمیتونه مثل بکمن شما رو وادار به گریه و خنده، توام با همدیگه، بکنه. بکمن واقعا تو این کار خوبه!
داستان خوبی بود ولی به نظرم شهر خرس ها خیلی بهتر و جذاب تر بود
باتشکر از طاقچه بخاطر تخفیف ۸۰درصدی که گذاشت خیلی وقت بود منتظر بودم این کتاب رو باتخفیف بخرم وبخونم
عالی
مثل سایر کتابهای بکمن، خیلی گیرا بود. البته این کتاب سه گانه است، اول شهر خرس، بعد ما در برابر شما و در آخر برندگان، شاید در این کتاب هم داستان تمام نشود. توصیه می کنم برای درگیر شدن با