کتاب حافظ
معرفی کتاب حافظ
کتاب حافظ نوشتۀ بهاءالدین خرمشاهی در انتشارات ناهید به چاپ رسیده است. این کتاب پژوهشی ادبی دربارۀ زندگی و زمانۀ خواجه شمسالدین محمد حافظ شیرازی، شاعر بزرگ پارسیگو در سدۀ هشتم هجری قمری است.
درباره کتاب حافظ
کتاب حافظ، پژوهشی ادبی به قلم بهاءالدین خرمشاهی یکی از نویسندگان برجسته و ویراستاران معاصر ایران است. این نویسندۀ ادیب، زمان بسیاری را به تحقیق و بررسی دربارۀ حافظ و آثار و اندیشههایش اختصاص داده است. حافظ و حافظپژوهی بخش مهمی از پژوهشهای ادبی خرمشاهی را در بر میگیرد، چنانکه دو کتاب حافظنامه و ذهن و زبان حافظ از دیگر نوشتههای برجستۀ این نویسنده هستند. در کتاب حافظ، از زمانه و زمینۀ فرهنگی حافظ، سبک نوظهور او در غزل، و اندیشه و سلوک او سخن رفته است. اندیشههای فلسفی و کلامی، دین و اعتقادات مذهبی او، اندیشۀ عرفانی و پایگاهش در عرفان ایرانی و اسلامی از دیگر موضوعهایی هستند که در این کتاب به آنها پرداخته شده است. در فصل آخر کتاب نیز بیش از ۱۱۰ کتاب حافظپژوهانه ارزیابی و نقد شدهاند.
کتاب حافظ در ۱۰ فصل تدوین شده است. عنوان فصلها عبارتاند از:
فصل اول: زمانۀ حافظ
فصل دوم: زمینۀ فرهنگی حافظ
فصل سوم: اندیشۀ سیاسی و سلوک فردی و اجتماعی حافظ
فصل چهارم: سبک حافظ
فصل پنجم: اندیشههای فلسفی و کلامی حافظ
فصل ششم: اندیشههای دینی و اعتقادات حافظ
فصل هفتم: اندیشۀ عرفانی حافظ
فصل هشتم: دو پیام و دستاورد بزرگ حافظ: عشق و رندی
فصل نهم: از حافظ چه میتوان آموخت
فصل دهم: برای مطالعۀ بیشتر (کتابشناسی توصیفی و مهمترین آثار حافظپژوهی)
خواندن کتاب حافظ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به پژوهشگران ادبی، علاقهمندان به حافظ و نیز دوستداران شعر و ادبیات فارسی پیشنهاد میکنیم.
درباره بهاءالدین خرمشاهی
بهاءالدین خرمشاهی در ۱۳۲۴ در قزوین به دنیا آمد. او نویسنده، مترجم، روزنامهنگار، طنزپرداز، فرهنگنویس، شاعر و استاد دانشگاهی ایرانی است. خرمشاهی که تألیفات زیادی در حافظشناسی و تفسیر اشعار حافظ شیرازی دارد، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در قزوین گذراند، سپس در رشتهٔ پزشکی پذیرفته شد؛ اما تحصیل در این رشته را در سال سوم نیمهکاره رها کرد (۱۳۴۳) و همراه با «کامران فانی» به تحصیل در رشتهٔ ادبیات فارسی پرداخت. او از دانشگاه تهران فوقلیسانس کتابداری گرفت (۱۳۵۰ تا ۱۳۵۲) و در مرکز خدمات کتابداری مشغول به کار شد. از استادان او در رشتهٔ ادبیات فارسی میتوان به ذبیحالله صفا، مهدی محقق، سید جعفر شهیدی، پرویز ناتلخانلری، سید صادق گوهرین، آیتالله ابوالحسن شعرانی و عبدالحمید بدیعالزمانی کردستانی اشاره کرد. خرمشاهی توفیق خود را در مسیر پژوهشهای قرآنی، مدیون کتاب «قانون تفسیر» و مؤلف آن، «سید علی کمالی دزفولی» دانسته است. کتابهای «قرآن و مثنوی»، «بررسی ترجمههای امروزین قرآن کریم»، «پوزیتیویسم منطقی»، «انسانم آرزوست (شرح برگزیدهٔ غزلیات شمس)»، «ترجمهکاوی»، «طنز و تراژدی»، «حافظ حافظهٔ ماست»، «از سبزه تا ستاره»، «رستگاری نزدیک» و «اکسیر خوشبختی» از آثار مکتوب بهاءالدین خرمشاهی هستند. او همچنین کتابهای بسیاری را به پارسی برگردانده است.
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۹۳ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۹۳ صفحه