کتاب به همین سادگی
چگونه مهمترین کارها را بی دردسر انجام دهیم
معرفی کتاب به همین سادگی
کتاب به همین سادگی (چگونه مهمترین کارها را بیدردسر انجام دهیم)، نوشته گرگ مک کیون و ترجمه فاطمه علی پور تنگسیری، از سوی نشر آموخته منتشر شده است. نویسنده که پیشتر با اصلگرایی شناخته شده، در این اثر سراغ این سؤال رفته است که چرا بسیاری از افراد منظم و باانگیزه، با وجود انجام «کارهای درست»، همچنان خسته و فرسودهاند. این کتاب باتکیهبر مثالهای واقعی، روایتهای شخصی و ایدههای برگرفته از روانشناسی، اقتصاد رفتاری و تجربههای کاری نویسنده، مدلی برای «بیدردسرتر کردن کارهای ضروری» پیشنهاد کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب به همین سادگی اثر گرگ مک کیون
کتاب به همین سادگی از گرگ مک کیون با نقطهی عزیمت یک تجربهی آشنا شروع میشود: آدمهایی که سخت کار میکنند و متعهد و متمرکزند، اما در مرز خستگی مفرط قرار دارند و احساس میکنند با دو برابر تلاش، به نصف نتایج میرسند. نویسنده ابتدا با روایتهایی مثل داستان پاتریک مک گینس و تجربهی شخصی خودش پس از موفقیت اصلگرایی، نشان میدهد که «بیشتر و سختتر کارکردن» همیشه به معنای نتیجهی بهتر نیست و حتی میتواند بازده منفی داشته باشد.
کتاب به همین سادگی در سه بخش اصلی تنظیم شده است: «حالت بیدردسر»، «کار بیدردسر» و «نتایج بیدردسر». در بخش اول، مک کیون توضیح داده است که چگونه ذهن شلوغ، فرضیههای کهنه، هیجانهای منفی و خستگی، ظرفیت ادراکی را میبلعند و چرا برای دیدن راههای سادهتر، باید ابتدا «بههمریختگی ذهن و قلب» را مرتب کرد. در این بخش از مثالهایی مثل النا دلدان و نظریهی ظرفیت ادراکی استفاده شده است.
در ادامه، کتاب به همین سادگی در بخش دوم سراغ این میرود که چطور پروژههای ضروری را از حالت «طاقتفرسا» به «قابلانجام» تبدیل کند؛ از وارونهکردن سؤالها با جملهی «اگر بتوان آسانش کرد، چه؟» تا سادهسازی فرایندها، کمکردن پیچیدگیهای غیرضروری و همراهکردن کارهای مهم با لذت و بازی. بخش سوم نیز مفهوم «نتایج مستمر» را مطرح کرده است؛ یعنی کارهایی که یکبار انجام میشوند، اما بارها سود میدهند و بهجای تلاش خطی، نوعی حرکت مرکب و خودتقویتگر میسازند.
خلاصه کتاب به همین سادگی
کتاب به همین سادگی بر این ایده استوار است که مشکل اصلی بسیاری از افراد کمبود انگیزه نیست، بلکه روشی است که برای کار و زندگی انتخاب کردهاند. گرگ مک کیون نشان میدهد که فرهنگ رایج، سختی و خستگی مفرط را معیار موفقیت میداند و کارهای مهم را بهطور پیشفرض سخت تعریف میکند؛ درحالیکه مغز انسان بهطور طبیعی بهسمت مسیر با کمترین تلاش گرایش دارد.
گرگ مک کیون پیشنهاد میکند بهجای فشار بیشتر، سؤالها وارونه شود: اگر بتوان این کار ضروری را آسان کرد، چه؟ او از داستانهای شغلی، خانوادگی و نمونههای تاریخی استفاده کرده است تا نشان دهد میتوان کارهای ضروری را با لذت، بازی، آدابورسوم شخصی و طراحی هوشمندانه همراه کرد تا انجامشان پایدار و بیدردسرتر شود. پیام مرکزی کتاب این است که با مرتبکردن ذهن، سادهسازی فرایندها و ساختن سیستمهایی که نتایج مستمر تولید میکنند، میتوان به اهداف بیشتری رسید بدون اینکه سلامتی و روابط قربانی شوند.
چرا باید کتاب به همین سادگی را بخوانیم؟
کتاب به همین سادگی کمک میکند الگوی «هرچه سختتر، بهتر» را زیر سؤال ببریم و دریابیم چگونه میتوان کارهای واقعاً مهم را با فشار کمتر پیش برد. این کتاب با مثالهای ملموس، تمرکز را از قهرمانیهای فرسودهکننده به طراحی هوشمندانهی کار، استراحت، لذت و نتایج مستمر منتقل کرده است و نشان میدهد خستگی مفرط شرط موفقیت نیست.
خواندن این کتاب به همین سادگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب به همین سادگی به کسانی پیشنهاد میشود که احساس فرسودگی، کار بیش از حد یا شلوغی مداوم دارند، به اصلگرایی علاقهمندند، درگیر مدیریت زمان و انرژیاند یا در نقش مدیر، کارآفرین، فریلنسر و والد، بهدنبال راهی پایدارتر برای انجام کارهای مهم زندگی هستند.
بخشی از کتاب به همین سادگی
«زندگی همهجوره سخت است، خیلی سخت. گاهی پیچیده و غمانگیز و گاهی جدی و خستهکننده است. ناامیدی، پرداخت قبضها، روابط پرتنش، بزرگکردن بچهها و ازدستدادن عزیزان سخت است. ممکن است روزهای متمادی با دشواری بگذرد. اینکه تظاهر کنیم کتابی این سختیها را از بین میبرد، دور از واقعیت است. این کتاب را ننوشتم تا سنگینی بار این فشارها را کماهمیت جلوه دهم؛ بلکه این کتاب را نوشتم تا کمکتان کنم آنها را کاهش دهید. شاید این کتاب مواجهه با همۀ سختیها و تحمل آنها را آسان نکند؛ ولی باور دارم بسیاری از سختیها را آسانتر میکند. ... اگر زیادی کار میکنید، به من گوش کنید: راه دیگری هم هست. همهچیز نباید سخت باشد. برداشتن قدمی به جلو نباید با خستگی مفرط باشد. مشارکتداشتن در کارها نباید بهقیمت ازدسترفتن سلامتی روحی و جسمی باشد. وقتی برآمدن از عهدۀ کارهای ضروری زیادی سخت میشود، از آنها دست بکشید یا راه آسانتری پیدا کنید. اصلگرایی دربارۀ انجام کارهای درست بود و به همین سادگی دربارۀ انجام آنها بهروش درست است.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب به همین سادگی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | به همین سادگی |
| عنوان دیگر | چگونه مهمترین کارها را بی دردسر انجام دهیم |