کتاب کسی به سرهنگ نامه نمینویسد و چند داستان دیگر
خواندن نظراتمعرفی کتاب کسی به سرهنگ نامه نمینویسد و چند داستان دیگر
«کسی به سرهنگ نامه نمینویسد و چند داستان دیگر» نوشتهی گابریل گارسیا مارکز(۲۰۱۴–۱۹۲۷)، نویسندهی کلمبیایی برندهی نوبل ادبیات است. این کتاب مجموعهای از ۹ داستان کوتاه نوشتهی مارکز است. داستان نخست این مجموعه روایت انتظار افراد برای ایجاد تغییری نومیدانه در زندگی آنهاست.
داستان روایت سرهنگی است که مدت مدیدی است در انتظار دریافت نامهای از سوی دولت است. او از دولت درخواست داشته تا به پاس حضور و خدمتش در یک جنگ داخلی بسیار قدیمی مبلغی به عنوان پاداش یا دستمزد به او تعلق گیرد. مارکز در زمان نوشتن این داستان وضعیت مالی بسیار وخیمی داشت و از اینرو شرایط سرهنگ به شرایط آن روز مارکز شباهت بسیار دارد. انتظار سرهنگ نتیجهای در برندارد و او در شرایط سختی قرار میگیرد که باید میان زندگی سخت و یا انتقام یک راه را برگزیند.
مارکز شخصیت سرهنگ این رمان را از سرگذشت پدربزرگاش که از سرهنگهای درگیر در جنگهای داخلی کلمبیا بود الگو برداری کردهاست.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
سرهنگ در دفتر کار ساباس منتظرش باقی ماند. او در گاوصندوق را باز کرد و چند دسته اسکناس را درون جیباش چپاند و چهار اسکناس را به طرف سرهنگ گرفت: «رفیق این شصت پزو را بگیر! خروس را که فروختی با هم حساب میکنیم.»
سرهنگ به اتفاق دکتر در خیابان حاشیهی لنگرگاه شروع به حرکت کردند. از مقابل دکهها که در اواخر بعد از ظهر و خنکشدن هوا داشت یواشیواش رونق میگرفت، گذشتند. سرهنگ متوجه شد که دکتر سخت گرفته است: «خب، دکتر حالتان چطور است؟»
دکتر شانههایش را بالا انداخت: «طبق معمول گمان میکنم خودم به یک دکتر نیاز دارم.»
«از هوای زمستان است. مرا هم که از درون میخورد.»
جلوی در مطب دکتر که رسیدند، سرهنگ منظور خود را از فروش خروس توضیح داد: «کاری غیر از این نمیتوانم انجام بدهم. خوراک حیوان شده است گوشت آدمیزاد.»
مرد اول
عشق سالهای وباگابریل گارسیا مارکز
عشق در زمان وباگابریل گارسیا مارکز
صدسال تنهاییگابریل گارسیا مارکز
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
مجموعه داستانهای بسیارعالی وخواندنی ازنویسنده ای بزرگ که بدست مترجم یا ویراستاری نامسئول ازجذابیتش کمی کاسته شده، داستان آشنای سرهنگ که منطبق بربازنشستگان کنونی است مملو ازغلط املائی وحتی چند بار، چند صفحه تکراری نوشته شده، اگر جناب مترجم پس
بسیار عالی.داستانهایی بسیار خواندنی
اصلا توصیه نمیکنم به نظر من کتابی که مارو به فکر کردن وادار نکنه پس برای چی بخونیمش هیچ چیز مفیدی یاد نگرفتم داستان اصلا جذاب و گیرا نبود ترجمه در حد ترجمه یک مبتدی بود