دانلود و خرید کتاب مرید راستین: تاملاتی درباره‌ی سرشت جنبش‌های توده‌وار اریک هوفر ترجمه شهریار خواجیان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب مرید راستین: تاملاتی درباره‌ی سرشت جنبش‌های توده‌وار

کتاب مرید راستین: تاملاتی درباره‌ی سرشت جنبش‌های توده‌وار

معرفی کتاب مرید راستین: تاملاتی درباره‌ی سرشت جنبش‌های توده‌وار

«مرید راستین: تاملاتی درباره‌ی سرشت جنبش‌های توده‌وار» نوشته اریک هوفر(۱۹۸۳-۱۹۰۲)، فیلسوف آمریکایی است. در این کتاب به برخی ویژگی‌های مشترک جنبش‌های توده‌وار، اعم از جنبش‌های مذهبی، انفلاب‌های اجتماعی یا جنبش‌های ملی پرداخته می‌شود، با این حال، همه‌ی آنها یکسان دانسته نمی‌شوند، بلکه برآنیم که برخی‌شان خصلت‌های ذاتی دارند که به آنها شباهتی از نوع خویشاوندی می‌بخشد. همه‌ی جنبش‌های توده‌وار در طرفدارانشان نوعی جان‌برکفی و گرایش به عمل و اقدام مشترک برمی‌انگیزند؛ همه‌ی آنها فارغ از آموزه‌هایی که می‌پراکنند و برنامه‌ای که ارائه می‌دهند تعصب، شور، امید، نفرت و نابردباری تب‌آلود را می‌پرورند. همه‌ی آنها می‌توانند جریان کنش‌های نیرومندی را در بخش‌هایی از زندگی موجب شوند؛ این جنبش‌ها، جملگی، ایمان کور و پایبندی و وفاداریِ همه‌جانبه و با تمام وجود را طلب می‌کنند. هرچند تفاوت آشکاری میان پیروان بنیادگرای ادیان، ملیون متعصب، کمونیست‌های دوآتشه و نازی‌های افراطی برقرار است، اما این نیز حقیقتی است که تعصبِ برانگیزنده‌ی آنان به حرکت، ممکن است از نوع واحدی باشد و یک نوع برخورد را بطلبد. همین موضوع را می‌توان در مورد نیرویی عنوان کرد که آنها را به سوی توسعه‌طلبی و سلطه‌ی جهانی می‌راند. در همه‌ی این موارد ایثار، ایمان، قدرت‌طلبی، وحدت و ازخودگذشتگی یکسانی دیده می‌شود. در مضمون آرمان‌ها و آموزه‌های قدسی تفاوت زیادی برقرار است، اما برخی همسانی‌ها نیز در میان عواملی که آنها را مؤثر می‌سازد، به چشم می‌خورد. کسی که، همچون پاسکال، دلایل متقنی برای سودمندی آموزه‌های مسیح می‌یابد، دلایلی نیز برای اثربخشی آموزه‌های کمونیستی، نازیسم و ناسیونالیسم خواهد یافت. با وجود اختلاف‌های موجود در آرمان‌های قدسی که مردم بر سر آنها جان می‌بازند، شاید آنان اساسا برای امر یکسانی جان‌فشانی می‌کنند. در این کتاب عمدتا بر مرحله‌ی کنشی و احیاگرایانه‌ی جنبش‌های توده‌وار تأکید می‌کنیم. این مرحله زیر سلطه‌ی مرید راستین است ــ انسانی با ایمان تعصب‌آلود که آماده است جان خود را در راه آرمانی مقدس فدا کند.
مهرداد
۱۳۹۹/۰۱/۱۴

مرید راستین کیست؟ آغاز کتاب با این تعریف است که «انسانی با ایمان تعصب‌آلود که آماده است جان خود را در راه آرمانی مقدس فدا کند». کلامِ حاصل از تأملاتِ شخصی نویسنده و البته بعضاً ارجاعات تاریخی در این کتاب کوششی برای

- بیشتر
yazdaan
۱۳۹۹/۰۶/۲۲

بسیار زیبا و قابل تامل👌

کاربر ۱۳۵۳۰۲۵
۱۴۰۰/۰۷/۱۴

ترجمه در حد گوگل ترنسلیت است و واقعن باعث تاسف است که چنین کتاب ارزشمندی به چنین سرنوشت تیره ای دچار شده

ali ns
۱۴۰۱/۰۸/۰۹

ده صفحه این کتاب و نمیشه بخونی انگار به زبان فارسی نیست هر چی میخونی فقط یکسری جملات و پاراگراف های گنگ و بی مفهوم این چه ترجمه ایه واقعا؟؟؟؟

آن که خواستار تغییر بنیانی است (رادیکال) و کسی که هوادار سنت‌ها و روش‌های زندگی گذشتگان است (مرتجع) از زمان حال بیزارند و آن را انحراف و ناهنجاری می‌بینند. هردو آماده‌اند که با بی‌رحمی و بی‌پروایی اکنون را درنوردند، و هردو از ایده‌ی فداکاری استقبال می‌کنند. پس، اختلافشان کجاست؟ عمدتا در نگاه‌شان به انعطاف‌پذیری سرشت انسانی. آدم رادیکال باوری پرشور به کمال‌پذیری نامحدود سرشت انسانی دارد. وی معتقد است که با تغییر محیط انسانی و تکمیل فنون انسان‌سازی، جامعه‌ای کاملاً نو و بی‌سابقه ساخته و پرداخته خواهد شد. انسان مرتجع بر این باور نیست که آدمی امکانات ناشناخته‌ای برای بهبود اوضاع خود دارد. اگر قرار است جامعه‌ی باثبات و سالمی شکل بگیرد، الگوی آن باید مدل امتحان پس داده‌ی گذشته باشد. وی آینده را به‌عنوان بازگشتی به شکوه[ گذشته ]و نه یک نوآوری بی‌سابقه می‌بیند.
khatere
ظاهرا بین ناخرسندی از خود و زودباوری پیوندی برقرار است.
khatere
آنچه مهم‌تر از برخورداری از ابزار قدرت به نظر می‌رسد، باور به آینده است. اگر بین قدرت و باور به آینده پیوند برقرار نشود، عمدتا برای دفع امر نو و حفظ وضع موجود به کار می‌آید. از سوی دیگر، امید اغراق‌آمیز، حتی زمانی که قدرت عملی پشت آن نباشد، احتمالاً بی‌پرواترین جسارت را به بار می‌آورد؛ زیرا شخص امیدوار می‌تواند از مضحک‌ترین و احمقانه‌ترین منابع قدرت ــ شعار، سخن‌پراکنی، نشانه و علامت ــ نیرو بگیرد. هیچ باوری مؤثر نیست مگر این که به آینده نیز معطوف و با عنصری از جنس آرمانشهر توام باشد.
احسان رضاپور
باور به آرمانی مقدس تا اندازه‌ی زیادی یک جایگزین برای خودباوریِ از دست رفته‌مان است.
احسان رضاپور
وحدت جمعی نتیجه‌ی عشق برادرانه‌ی مریدان به یکدیگر نیست. وفاداری مرید راستین به یک کل ــ کلیسا، حزب، ملت ــ و نه به یک همتای خود است. وفاداری حقیقی بین افراد فقط در یک جامعه‌ی رها و نسبتا آزاد میسر است. همان‌طور که ابراهیم آماده بود تنها پسرش را قربانی کند تا وفاداری خود را به یهوه (خدای یهود) ثابت کند، نازی‌ها و کمونیست‌های افراطی نیز باید آماده می‌بودند که بستگان و دوستان خود را قربانی کنند تا سرسپردگی کامل به آرمان مقدس‌شان را نشان دهند
khatere
باید پیش از پدید آمدن جنبش و رهبری، اشتیاقی برای پیروی و فرمانبری، و نیز نارضایتی شدید از وضع موجود و شکل‌گرفته باشد.
khatere
«مذاهب پرشور و شوق غالباً همّ و غم خود را به ابراز نفرت، نابودی، یا در بهترین حالت ترحم نسبت به چیزی منحصر می‌کنند که اصلاً به آنها تعلق ندارد.
khatere
«مذاهب پرشور و شوق غالباً همّ و غم خود را به ابراز نفرت، نابودی، یا در بهترین حالت ترحم نسبت به چیزی منحصر می‌کنند که اصلاً به آنها تعلق ندارد.
khatere
نقطه‌ی مقابل یک مذهبی متحجر و متعصب، نه یک خداناباور افراطی، بلکه کلبی‌مسلکی معتدل است که اهمیتی به وجود یا عدم خدا نمی‌دهد. خداناباور (آته‌ایست) آدمی مذهبی است؛ وی به خداناباوری معتقد است که همانا یک مذهب نوین است
khatere
چگونه می‌توان این حقیقت را توضیح داد که میلیون‌ها اروپایی پذیرفتند که به اردوگاه‌های مرگ و اتاق‌های گاز برده شوند در حالی که بی‌هیچ تردیدی می‌دانستند که به سوی مرگ می‌روند؟ این قدرت دهشتناک هیتلر را نباید نادیده گرفت که می‌دانست چگونه دشمنانش (دست‌کم در اروپای قاره‌ای) را از امید تهی سازد
khatere
مردمی که زندگی کامل و ارزشمندی دارند آماده‌ی مردن برای منافع خود یا کشورشان یا یک آرمان مقدس نیستند. ۹ اشتیاق به داشتن، و نه داشتن، مادر بی‌پروایی و از خود گذشتگی است.
khatere
تجزیه‌ی یک جامعه‌ی روستایی، قبیله یا کشور به افراد مستقل، روح شورش علیه قدرت حاکم را نابود یا سرکوب نمی‌کند. بلکه تقسیم‌بندی مؤثرْ تنوع گروه‌های منسجم ــ نژادی، مذهبی یا اقتصادی ــ را که با یکدیگر چشم‌وهم‌چشمی دارند و نسبت به هم بدگمانند، ترویج می‌کند.
khatere
جنبش توده‌وارِ در حال اعتلا امید مبرم را تبلیغ می‌کند. مشتاق برانگیختن پیروانش به اقدام است و همین امیدِ قابل‌دسترس و نزدیک است که مردم را به اقدام وامی‌دارد. مسیحیت نوظهور پایان جهان و سلطه‌ی قریب‌الوقوع بهشت آسمانی را موعظه می‌کرد؛ بلشویک‌ها وعده‌ی نان و زمین را می‌دادند؛ ژاکوبن‌ها آزادی و برابری فوری را نوید می‌دادند؛ و هیتلر پایان فوری قرارداد اسارت‌بار ورسای و کار و عمل برای همه را تبلیغ می‌کرد. بعدا، وقتی جنبش به قدرت می‌رسد، تأکید تغییر جهت می‌دهد و بر امید دوردست، رؤیا و خیال نهاده می‌شود. علت این امر آن است که جنبش توده‌وارِ «به‌قدرت‌رسیده» دلمشغول حفظ وضع کنونی است و اطاعت و شکیبایی را فراتر از اقدام خودجوش می‌نشاند و تحسین می‌کند. زمانی که «امید به چیزی داریم که نمی‌بینیمش، با شکیبایی در انتظار آن می‌مانیم.» ۷
khatere
اختلاف بین محافظه‌کاران و رادیکال‌ها ظاهرا در نگاه آنان به آینده بروز می‌کند. ترس از آینده موجب می‌شود که در برابر آن موضع بگیریم و به وضع کنونی بچسبیم، در حالی که باور به آینده ما را پذیرای تغییر می‌کند.
احسان رضاپور

حجم

۱۷۰٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۵

تعداد صفحه‌ها

۱۸۴ صفحه

حجم

۱۷۰٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۵

تعداد صفحه‌ها

۱۸۴ صفحه

قیمت:
۵۰,۰۰۰
تومان