کتاب ذهنی برای اعداد
معرفی کتاب ذهنی برای اعداد
کتاب الکترونیکی ذهنی برای اعداد نوشتۀ باربارا اوکلی با ترجمۀ کامیاب تقیزاده در انتشارات چترنگ چاپ شده است. این کتاب راهنمایی کاربردی برای بهبود یادگیری در ریاضی و علوم ارائه میدهد و تکنیکهای مؤثری را معرفی میکند که حتی افراد با سابقۀ ضعیف در این حوزهها میتوانند از آنها بهرهمند شوند.
درباره کتاب ذهنی برای اعداد
این اثر به بررسی چگونگی بهبود تواناییهای یادگیری ریاضیات و علوم میپردازد. اوکلی توضیح میدهد که یادگیری مؤثر به معنای استفاده از راهکارهای درست و علمی است، نه تلاش صرف و بیاثر. با الهام از داستانهایی مانند تجربه هانری پوانکاره، نویسنده نشان میدهد که حتی وقتی ذهن بهظاهر به مسائل نمیپردازد، در پسزمینه فعال است و میتواند به کشف راهحلها منجر شود. این کتاب روشهای عملی و اثباتشدهای مانند تمرین بازیابی، فاصلهگذاری زمانی، و خلاصهسازی ایدههای کلیدی را برای بهینهسازی یادگیری پیشنهاد میدهد و به بررسی خطاهای رایج مانند بازخوانی منفعلانه میپردازد. اوکلی به خوانندهها کمک میکند تا روشهایی را بیاموزند که منجر به یادگیری عمیق و کاربردی شود. باربارا اوکلی استاد مهندسی و یکی از چهرههای برجسته در زمینۀ یادگیری و آموزش مهارتهای شناختی است. وی در توسعۀ دورههای آموزشی آنلاین نیز فعالیت دارد و بهویژه برای دوره «یادگیری چگونه یادگیری» مشهور است.
کتاب ذهنی برای اعداد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشآموزان، دانشجویان، معلمان، والدین، و افرادی که به دنبال یادگیری مؤثرتر و بهبود مهارتهای ذهنی خود در علوم و ریاضیات هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب ذهنی برای اعداد
«در کودکی حتی مفهوم سادهای مانند خواندن ساعت را نمیفهمیدم. چرا عقربهٔ کوچک ساعت را نشان میدهد؟ از آنجا که ساعت از دقیقه مهمتر است، نباید عقربهٔ بزرگ نمایشگر ساعت باشد؟ ساعت ده و ده دقیقه را نشان میدهد یا یک و پنجاه دقیقه؟ مدام گیج میشدم. مشکلم با تلویزیون از مشکلم با ساعتها هم بدتر بود. آنزمان که کنترل وجود نداشت، حتی نمیدانستم تلویزیون با کدام دکمه روشن میشود. تنها همراه برادر یا خواهرم برنامهها را میدیدم. آنان نهتنها میتوانستند تلویزیون را روشن کنند، بلکه حتی میتوانستند تلویزیون را روی شبکهای که میخواستیم ببینیم تنظیم کنند. چه خوب.
با بیعرضگیهای فنی و نمرههای افتضاحم در ریاضی و علوم، تنها نتیجهای که میتوانستم بگیرم این بود که چندان باهوش نیستم. لااقل آنقدرها باهوش نبودم. آنموقع متوجه نبودم، اما تصورم از خودم، به عنوان شخصی که از لحاظ فنی، علمی و ریاضی ضعیف است، زندگیام را شکل میداد. همهٔ اینها به خاطر مشکلم با ریاضی بود. عادت کرده بودم اعداد و معادلات را خویشاوندان بیماریهای مرگبار بدانم که باید به هر قیمتی از آنها دوری بجویم. آنموقع نمیدانستم ترفندهای ذهنی سادهای وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانم بر ریاضی تمرکز کنم؛ ترفندهایی که هم برای افرادی که در ریاضی ضعیفاند و هم برای افرادی که در آن مهارت دارند، مفید است. نمیدانستم طرز فکر من شبیه کسانی است که باور دارند نمیتوانند در ریاضی و علوم موفق باشند. حالا میفهمم مشکلم در شیوهٔ متفاوت نگریستن به جهان ریشه داشت. آنموقع فقط از یک شیوه برای یادگیری استفاده میکردم و در نتیجه صدای موسیقی ریاضی را نمیشنیدم.»