کتاب عشق و تنهایی
معرفی کتاب عشق و تنهایی
کتاب عشق و تنهایی نوشتهٔ کریشنا مورتی و ترجمهٔ محمدجعفر مصفا است و نشر قطره آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب عشق و تنهایی
کریشنا مورتی نویسنده، متفکر و سخنران هندیتبار بود که در خودشناسی و مسائل فلسفی و روانشناختی آثار بسیاری به جای گذاشته است. موضوعاتی که او دربارهشان سخن میگفت عبارتاند از: وابستگی و ترسهای روانی، آزادی و استقلال فردی، شرطیشدگی ذهن، طبیعت ذهن، مراقبه، روابط انسانی، یادگیری و آموزش. او بهطور مداوم بر نیاز انسان به یک انقلاب درونی تأکید داشت؛ انقلابی که نمیتواند توسط یک عامل یا مرجع بیرونی، مذهبی، سیاسی، یا اجتماعی رخ دهد.
کتاب عشق و تنهایی مجموعه گفتههای کریشنا مورتی از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۲ در شهرهای مختلف دنیاست.
خواندن کتاب عشق و تنهایی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به علاقهمندان به آرا و عقاید کریشنا مورتی، متفکر هندی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب عشق و تنهایی
«آیا مقدمه و شرط لازم برای کشف، درک و شناخت هر چیز آزاد بودن نیست؟! اگر بخواهیم به بررسی و شناخت ماهیت مسئلهٔ بغرنجی که عشق نامیده میشود بپردازیم، باید قبلاً خود را ذهن خود را از پیشفرضها و پیشداوریهای خاص خود، از تمایلات، خلقوخوهای خاص، و از اینکه عشق باید چه باشد یا نباشد، آزاد گردانیم و، با یک ذهن پاک و نیالوده به باورهای متعصبانه، به بررسی موضوع بپردازیم. باید همهٔ تعصبات و پیشداوریها را کنار بگذاریم. در غیر این صورت در بررسی خود گمراه و منحرف خواهیم شد؛ براساس شرطیت خاص خود با یک چیز، به نام عشق، موافقت یا مخالفت میکنیم و به این طریق انرژیهای خود را بیهوده هدر میدهیم. در بحث و گفتگویی که با یکدیگر دربارهٔ چگونگی عشق داریم، آیا میتوانیم به اهمیت کشف ماهیت و مفهوم عشق پیببریم؟ اگر بخواهیم در این زمینه یک کار جدی انجام بدهیم، قبل از هر چیز باید ذهن خود را از هرگونه نظریه و انواع استنتاجهایی که دربارهٔ کلمهٔ عشق دارد آزاد گردانیم؛ پاک کنیم. ولی آیا میتوانیم چنین کنیم؟ آیا امکان دارد که ذهن را از پیشداوریها، تعصبات و استنتاجهایی که در ذهن ما ریشههای عمیق دارد پاک و آزاد نماییم؟ زیرا اگر بخواهیم با هم به تحقیق، بررسی و گفتگو دربارهٔ ماهیت عشق بپردازیم، باید یک ذهن دریافتکننده و هوشیار داشته باشیم. و اگر بخواهیم از قبل عقاید و باورهایی، قضاوتها و نظریاتی دربارهٔ عشق داشته باشیم و بگوییم عشق باید چنین باشد و چنان نباشد، نمیتوانیم چنان ذهن روشن، دریافتکننده و حساسی داشته باشیم.
برای بررسی و تحقیق دربارهٔ ذهن، تمام تحقیق و بررسی ما باید از احساس واقعی آزاد بودن آغاز گردد. نه آزاد از چیزی، بلکه کیفیت آزادی تام و کلیای که ذهن در آن قادر به نگاه کردن، مشاهده کردن و دیدن حقیقت است. شما میتوانید بار دیگر به تعصبات، پیشداوریها و قضاوتهای بیهودهٔ خود برگردید، ولی فعلاً که مشغول بررسی هستیم آنها را کنار بگذارید و ذهن را آزاد و خالص نگه دارید.»
بسیار کتاب با مفهوم و کاربردی در مورد ماهیت عشق در ذهن را خیلی موشکافانه و ماهرانه توضیح و تفسیر میکند منکه چندین صفحه اول رو خوندم و لذت بردم انشاالله الباقی کتاب رو سرفرصت مطالعه میکنم