کریشنا مورتی(1986-1895)، سخنران و عارف هندیتبار است.
کتاب شعله حضور، مجموعهای از سخنرانیهای وی در شهرهای بزرگ جهان درباره اخلاق و انسانیت است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«بین برون و درون جدایی نیست؛ یعنی دنیای برونیای که انسانها ایجاد کردهاند، و جریاناتی که درون انسان حادث میشود تفاوت نیست. جریان مثل یک موج است که از خود میرود و به خود برمیگردد. حرکت یکی است. بین درون و برون جدایی نیست؛ تنها یک حرکت مستمر در کار است. برای درک و شناخت این حرکت، ما باید به کمک هم ساختار «خوداشعاری» را بررسی کنیم؛ چیزی را که هستیم؛ چرا اینگونه که هم اکنون عمل و رفتار میکنیم، عمل میکنیم. عمل و رفتاری که بیرحمانه و خشونتآمیز است؛ رفتاری که به دلیل آن کمترین رابطهای به معنای واقعی با یکدیگر نداریم! چرا بعد از هزاران سال در تضاد و تعارض بیوقفه، و در بدبختی بهسر میبریم. و چرا بسیاری از مذاهب فایدت، کارآیی و معنای خود را بهکلی از دست دادهاند.»
بخش دوم، مربوط به کتاب مدیتیشن است که در آن به بررسی و آموزش این کنش روانشناسانه پرداخته است.
در بخشی از آن میخوانیم:
«مدیتیشن یعنی حرکت عشق، نه عشق نسبت به یک فرد یا گروه. عشق همانند آبی است در سبویی که همه میتوانند بنوشند -خواه سبوی زرین یا سفالین- عشق زوالناپذیر است. عشق کیفیتی است که هیچ نوع ماده مخدری نمیتواند همانند آنرا ایجاد کند. در حالت عشق گویی ذهن به درون خودش برگشته است. از سطح آغاز میکند و بیشتر و بیشتر به عمق میرود و زمانی فرا میرسد که عمق و سطح مفهوم خود را به کلی از دست دادهاند و هر نوع سنجش از میان برخاسته است. در این حالت آرامش کامل وجود دارد، نه رضایتی که ناشی از حظّ نفس است. بلکه آرامشی که در آن نظم، زیبایی و عمق هست. مدیتیشن چیزی نیست که بتوان آنرا از دیگری آموخت.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب شعلۀه حضور و مدیتیشن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
ما انسان ها تا زمانی که خدایتی که در درون همه ی ما هست را نیافته ایم حتی اگر ثروتمندترین فرد دنیا هم باشیم برای رهایی از تنهایی,رفع غصه ها, ترس ها ،خشم ها و برای رهایی از حس نقصمان...بیشتر
mahdi
۱۳۹۷/۰۶/۲۰
چرا اینقدر به کریشنا مورتی در طاقچه کم توجهی شده فقط یک کتاب !کتاب حضور در هستی کتاب عشق تنهایی و.. رو بزارید
احسان
۱۳۹۹/۱۱/۱۰
حتما پیشنهاد میشه این کتاب. سخته نظردادن برای این کتاب ولی اینجوری میگم که نویسنده کاری شبیه به ابراهیم اسلام میکنه. ابزار ابراهیم برای شکستن بتها تیشه و تبر بود ابزار کریشنا کلمات و عباراته. سعی میکنه تا جایی که...بیشتر
شهاب
۱۳۹۹/۰۴/۳۰
من سختگیرم در انتخاب کتاب کم پیش میاد به کتابی امتیاز بالا زدم .
منصور
۱۳۹۵/۰۶/۳۰
کتاب بی نظیری است در رابطه با خودشناسی، بخصوص اینکه ترجمه دکتر مصفاست.
مهي
۱۴۰۳/۰۸/۲۱
این کتابو نباید خوند باید تجربه کرد
۱۴۰۵/۰۱/۰۷
خوب بود
۱۴۰۴/۰۷/۱۸
طاقچه تو چقدر خوبی ...کتاب فوق العاده برای آرامش ذهن ..حضور در لحظه ..عااالی
در صورتی میتوانید آزار نبینید که هیچ تصویری از خود نداشته باشید. آیا اهمیت و ضرورت در رابطه بودن بهمعنای واقعی را درک کردهاید ــ رابطهای که در آن ذهن مشغول نیست، بلکه آرام است؟ هنگامی که ذهن مشغول نیست، از آزادی فوقالعادهای برخوردار است؛ زیباییهای بزرگی را میبیند. ولی ذهن کوچک و متظاهر ما، ذهن حقیر و دستدوم ما همیشه مشغول به چیزی است؛ مشغول به دانش است؛ میاندیشد که این چیز یا آن چیز بشود؛ به حاصل کردن میاندیشد؛ مدام درگیر بحث و مجادله است؛ هرگز آرام نمیگیرد؛ هرگز یک ذهن آزاد و بیمشغله نیست. هنگامی که ذهن فارغ از هر گونه مشغله است، از بطن آن فراغت هوش فوقالعادهای متبلور میگردد که فکر هرگز نمیتواند جوهر و محتوای آنرا درک کند؛ آنرا داشته باشد.
۳۱ اکتبر ۱۹۸۲
معجزهیِ سپاسگزاری.
مشاهده مانند شعلهای است که همه آزارهای روحی، احساس آزردگی، نفرت و همه ناپاکیها را میسوزاند، بر باد میدهد.
سینا
اگر من مدام در این اندیشهام که میخواهم یک استاد زبردست در نجاری بشوم، باید جنس و ماهیت انواع چوبها را بشناسم، باید ابزار نجاری و نحوه استفاده از آنها را بشناسم؛ باید بدانم که چگونه باید قطعات جدا را بدون استفاده از میخ به هم وصل کنم و غیره. اینها ذهن مرا به خود مشغول میدارند. اگر من عصبی و بیمار باشم ذهنم مدام به سکر میاندیشد؛ به این میاندیشد که چگونه میتوانم یک سیاستمدار برجسته و موفق بشوم و غیره. پس من که مدام به چیزی مشغولم چگونه میتوانم مشاهده کنم؟ آیا ممکن است ذهنی داشت که تمام اوقات مشغول نباشد؟ وقتی من میخواهم صحبت کنم یا وقتی میخواهم چیزی بنویسم ذهنم مشغول است؛ ولی بقیه اوقات چرا ذهن من باید مشغول باشد!؟
کامپیوترها میتوانند برنامهریزی شوند، همانگونه که ذهن ما انسانها برنامهریزی شده است. کامپیوترها میتوانند از ما انسانها سریعتر و دقیقتر چیز یاد بگیرند و به نوعی حتی فکر کنند. میتوانند با یک استاد شطرنج بازی کنند. کامپیوتر میتواند کارهای فوقالعادهای انجام دهد. کامپیوتر برنامهریزی شده است ــ متوجهاید؟ میفهمید؟ میتواند چیزهایی کشف کند؛ ماشینهای جدیدی اختراع کندــ ماشینهایی که میتوانند از خود آن ماشین اولیه بهتر برنامهریزی کنند؛ یا حتی ماشینی «هوشمند» اختراع کند. نمیدانم چه بر سر انسان خواهد آمد هنگامی که کامپیوترها همه امور را برعهده میگیرند.
معجزهیِ سپاسگزاری.
من امروز ایمنم؛ ولی فردا ممکن است ایمن نباشم. از این جریان ترس در وجود من برانگیخته میشود. پس زمان به علاوه فکر مساوی است با ترس.
ali ns
مدیتیشن یعنی خود را در بیرون از جریانات پوچ زندگی قرار دادن و از بیرون آنرا نگریستن
من سختگیرم در انتخاب کتاب کم پیش میاد به کتابی امتیاز بالا زدم . ولی مطمین باشید کتاب های کریشنا مورتی فوق العاده آمد.اگر به عمق مفهومش توجه کنید
کتاب بی نظیری است در رابطه با خودشناسی، بخصوص اینکه ترجمه دکتر مصفاست.
این کتابو نباید خوند باید تجربه کرد
خوب بود