«اثبات» نمایشنامهای به قلم دیوید اوبِرن(-۱۹۷۰)، نویسنده آمریکایی است. این نمایشنامه در سال ۲۰۰۱ توانست جایزه پولیتزر در رشته بهترین نمایشنامه و جایزه تونی را در همین سال به دست آورد.
اثبات نمایشنامهای شخصیتمحور است که لحظههای پرکشمکش و چالشی در رویارویی این شخصیتهای به خوبی پرداخته شده روی میدهد. به کمک همین پویایی شخصیتها است که میتوان وارد لایههایی درونیتر از احساسات آدمی شد. از جمله نوع برخرود با مفهوم مرگ که گویی بر کل اثر سایه انداخته است.
در بریدهای از این نمایشنامه میخوانیم:
[شب. کاترین روی صندلی مینشیند. خسته و پریشان است، آشفته و نامرتب لباس پوشیده و چشمانش بسته است. رابرت، پدرش پشت سر او ایستاده است. چهرهی پریشان و چروک خوردهی استاد دانشگاهی پا به سن گذاشته را دارد. کاترین نمیداند پدرش آنجاست. بعد از چند لحظه:]
رابرت: نمیتونی بخوابی؟
کاترین: خدایا، من رو ترسوندی.
رابرت: ببخشید.
کاترین: اینجا چیکار میکنی؟
رابرت: خواستم یه سری بهت بزنم. چرا تا الان بیداری؟
کاترین: شاگردت هنوز اینجاست، بالا توی اتاق کارِته.
رابرت: خودش بلده چهطوری بره.
کاترین: بهتره صبر کنم تا کارش تموم بشه.
رابرت: اون دیگه دانشجوی من نیست. الان دیگه خودش درس میده، بچهی باهوشیه.
کاترین: ساعت چنده؟
رابرت: تقریبا یک.
کاترین: ها!
رابرت: بعد از نیمه شب....
کاترین: خب؟
رابرت: خب...[به چیزی، روی میز پشت سرش اشاره میکند: یک بطری نوشیدنی...] تولدت مبارک.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب اثبات و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
یه نمایشنامه ی کوتاه و زیباست. ریاضی دانی که توی سال های آخر عمرش دچار جنون میشه. کاترین، دختری که درس و دانشگاهش رو رها میکنه تا از پدرش مراقبت کنه و البته استعداد ریاضی رو از پدرش به ارث...بیشتر
Masahiro
مطمئن نیستم.
۱۴۰۲/۰۵/۲۲
همون تصویر کلیشهای از ریاضی دانها رو ارائه میده که اونقدرها واقعیت نداره. ولی ماجرا کشش نسبیای داره. خوندنش زیاد طول نمی کشه. بد نیست.
ali
۱۳۹۷/۰۳/۲۴
فیلم فوقالعاده است انتونی هاپکینز جیک جینهال گدث پالترو محصول 2005
تازه به دوران رسیده
۱۳۹۷/۰۳/۲۴
فیلم همین نمایشنامه به اسم proof هم وجود داره. دیدنش خالی از لطف نیست
۱۴۰۵/۰۵/۰۲
خود نمایشنامه زیبا نوشته شده ولی ترجمه میتونست خیلی بهتر باشه.
از نظر شیوه داستان پردازی و پرداخت شخصیت ها و فضای داستان خوب هست
مطمئن نیستم.
۱۳۹۹/۰۹/۳۰
برای منی که عاشق ریاضی ام چندان جالب نبود، بقیه رو نمی دونم🙄
بعد از اینکه از دانشگاه اومدم بیرون بیکار بودم و واقعا ناراحت اما بعدش به خودم گفتم من نیازی به اونها ندارم. این فقط ریاضیه، من میتونم به روش خودم کار کنم. شبها کار میکردم، وقتی پدر میخوابید، خیلی سخت بود ولی انجامش دادم.
Nima Alikhaani
زندگی در اوایل بیست سالگی خیلی سریع عوض میشه و تو رو به هم میریزه. تو احساس ناامیدی میکنی... هفتهی بدی بوده. چند سال بهدردنخور داشتی، هیچ کس بهتر از من این رو نمیدونه. ولی همه چیز درست میشه.
کاترین: خوشحال بودی؟
رابرت: آره مشغول بودم.
کاترین: این دو تا با هم فرق دارن.
رابرت: من فرقی بینشون نمیبینم. میدونستم که چیکار میخوام بکنم و کردم. اگه میخواستم دنبال اطلاعات، راز و رمزها، پیچیدگیها و پیغامهای ناامیدکننده بگردم، میتونستم همهی اونها رو اطرافم پیدا کنم، توی هوا، بین برگهای خشک روی زمین که همسایه یه گوشه جمع کرده بود، توی جدول روزنامه، حتی روی بخاری که از فنجون قهوهام بلند میشد. تمام دنیا با من حرف میزد. اگه هم که میخواستم چشمهام رو ببندم و آرام روی تراس بنشینم و به پیغامها گوش بدم، این کار رو میکردم.
عالی بود.
من راجع به یه منبع الهام آسمانی حرف نمیزنم! اینطور نیست که همه چیز به ذهن من و به کاغذ، سرریز کنه! من کار میکنم تا به این منبع و محتویاتش سر و شکلی بدم. من نمیگم این کار ترسناک نیست، چرا، هست، اصلاً هم آسون نیست، اما مواد خامش هم موجوده. مثل اینه که من توی ترافیک موندم و ناگهان، همهی مسیرها باز میشن، و من میتونم گاز بدم، میتونم همهی چشمانداز رو ببینم...
فیلم فوقالعاده است انتونی هاپکینز جیک جینهال گدث پالترو محصول 2005
فیلم همین نمایشنامه به اسم proof هم وجود داره. دیدنش خالی از لطف نیست
خود نمایشنامه زیبا نوشته شده ولی ترجمه میتونست خیلی بهتر باشه. از نظر شیوه داستان پردازی و پرداخت شخصیت ها و فضای داستان خوب هست
برای منی که عاشق ریاضی ام چندان جالب نبود، بقیه رو نمی دونم🙄