معرفی و دانلود کتاب کنت مونت کریستو اثر الکساندر دوما

انتشارات:نشر افق
امتیاز:
۳.۴از ۴۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب کنت مونت کریستو

کتاب کنت مونت کریستو (The Count of Monte Cristo) نوشته‌ی الکساندر دوما، یکی از مشهورین و پرفروش‌ترین آثار کلاسیک جهان است. کنت مونت کریستو داستانی است از جنس رقابت، عشق، قدرت و رستگاری. ماجرای این کتاب درباره‌ی ادموند دانتس است، ملوان و دریانورد جوانی که درست در روز نامزدی‌اش به دلیل اتهام و توطئه‌ای غلط به زندان می‌افتد. او که ناخواسته درگیر حسادت و خیانت دیگران شده است، ۲۰ سال از عمر خود را در زندانی تنگ و تاریک سپری می‌کند. او در طی این سال‌ها تجربیات مختلفی کسب می‌کند و شخصیت جدیدی برای خود خلق می‌کند. هدف نهایی او نیز تنها یک چیز است؛ انتقام.

کتاب کنت مونت کریستو نوشتهٔ الکساندر دوما و ترجمهٔ محسن فرزاد است و نشر افق آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره‌ی کتاب کنت مونت کریستو

گاهی اوقات زندگی، سخت‌ترین و دشوارترین درس‌ها و امتحان‌های خود را نصیب بی‌گناه‌ترین و مظلوم‌ترین آدم‌ها می‌کند. کسی نمی‌تواند از این دشواری‌ها فرار کند و از طرف دیگر، زندگی هم همیشه با آدم‌ها عادلانه رفتار نمی‌کند. در این کتاب، با ادموند دانتس آشنا می‌شویم. کسی که پس از گذراندن بی‌عدالتی‌های فراوان، تصمیم می‌گیرد تا خودش بر جایگاه قضاوت بنشیند و از کسانی که به او بدی کرده‌اند انتقام بگیرد. در ابتدای این کتاب با ادموند دانتس آشنا می‌شویم. او جوانی ساده‌دل و ۱۹ساله است که تحصیلات و سواد چندانی ندارد و به‌عنوان دریانورد در یک کشتی کار می‌کند. ناخدای کشتی به دلیل اعتمادش به ادموند تصمیم می‌گیرد او را به‌عنوان جانشین خود انتخاب کند و همین موضوع باعث ایجاد تغییرات بزرگی در زندگی ادموند می‌شود. ادموند که قرار است به‌زودی با نامزد زیبای خود به نام مرسدس ازدواج کند، این اتفاق را به‌عنوان امری خیر تلقی می‌کند و از اینکه وضع مالی‌اش قرار است بهتر شود احساس خوشحالی می‌کند.

طولی نمی‌کشد که ابرهای تیره آسمان صاف و روشن زندگی ادموند را فرا می‌گیرند. رقیبان و کسانی که به موقعیت ادموند حسادت می‌کنند، به او اتهامی دروغین را نسبت می‌دهند و ادموند درست در روز عروسی‌اش دستگیر می‌شود و به زندان می‌افتد. ادموند بیش از نیمی از سال‌های جوانی خود را در زندان می‌گذراند و پس از فرار از آن مکان، تصمیم می‌گیرد روند جدیدی را در زندگی در پیش بگیرد. او هویت جدیدی برای خود درست می‌کند و از جوانی خام و عاشق به مردی بی‌رحم و قدرتمند تبدیل می‌شود که به دنبال انتقام از دشمنان خود است.

باوجود انتشار کتاب «کنت مونت کریستو» در سال ۱۸۴۶، مفاهیم و پیام‌های اخلاقی آن همچنان با نیازها و مسائل جامعه‌ی امروز همخوانی دارد. الکساندر دوما در این کتاب، در عین ارائه‌ی داستانی جذاب و سرشار از ماجراجویی‌، به خوانندگان خود درس‌های بزرگی یاد داده است. علاوه‌بر این، این کتاب پر است از فضاسازی‌های غنی، شخصیت‌پردازی‌های جذاب و مفاهیم فلسفی. نثر کتاب نیز بسیار جذاب و آکنده از توصیف‌هایی گیرا و دلنشین است. تمامی این ویژگی‌ها، این اثر را به یکی از شاهکارهای ماندگار تاریخ‌ادبیات تبدیل کرده‌اند که همچنان مورد توجه خوانندگان بسیاری در سراسر جهان قرار می‌گیرد.

خلاصه‌ی کتاب کنت مونت کریستو

سال ۱۸۱۵ است، ناپلئون در تبعید به سر می‌برد و ادموند دانتس در اوج جوانی خود قرار دارد. او بر روی یک کشتی به‌عنوان ملوان و دریانورد کار می‌کند و تقریباً محبوب تمامی کسانی است که او را می‌شناسند. محبوبیت دانتس به حدی زبانزد همه‌ی افراد است که ناخدای بیمار، پیش از مرگش او را به‌عنوان جانشین خود انتخاب می‌کند و اعلام می‌کند که ادموند باید ناخدای بعدی باشد. ادموند که در آستانه‌ی ازدواج با نامزدش «مرسدس» قرار دارد، از این تصمیم خرسند می‌شود؛ چراکه این موقعیت تازه، نویدبخش آینده‌ای مطمئن‌تر برای زندگی مشترکش است و از طرف دیگر، داشتن وضع مالی بهتری او را قادر می‌سازد تا از پدر خود بیشتر حمایت کند. در این میان، افرادی هستند که به موقعیت و شرایط ادموند دانتس حسادت بسیاری می‌ورزند. فرنان موندگو به نامزد ادموند، مرسدس، علاقه دارد و از اینکه ادموند قرار است به‌زودی با او ازدواج کند ناراحت است. دانگلار نیز به‌عنوان رقیب کاری ادموند با او میانه‌ی خوبی ندارد.

درست پیش از مراسم ازدواجش، نامه‌ای به کشتی آن‌ها می‌رسد که خطاب به ناپلئون نوشته شده است. دانگلار و فرنان تصمیم می‌گیرند از این شرایط به نفع خود استفاده کنند و با کمک کادروس، همسایه‌ی ادموند و همچنین قاضی‌ای به نام ویلفور نامه‌ی جعلی می‌نویسند و با استفاده از آن ادموند را به حمایت از ناپلئون متهم می‌کنند. همین جریان، باعث می‌شود تا روز عروسی ادموند به یکی از بدترین روزهای زندگی‌اش تبدیل شود. در آن روز، او به‌خاطر اتهام دروغینی که به وی نسبت داده شده است دستگیر می‌شود و ۱۴ سال از زندگی خود را در زندان مخوف شاتودیف می‌گذراند، یعنی جایی که تنها خطرناک‌ترین زندانی‌ها را محبوس می‌کنند.

بااین‌حال، حضور در زندان باعث می‌شود که ادموند دانتس تغییرات روحی و شخصیتی بسیاری را پشت سر بگذراند. او در آنجا با کشیش و اندیشمندی ایتالیایی به نام فاریا آشنا می‌شود که قصد فرار از زندان را دارد. دانتس از فاریا درس‌های بسیاری می‌آموزد. او که تا پیش از رفتن به زندان حتی سواد چندانی نداشت، از طریق ارتباط با فاریا درباره‌ی تاریخ، علوم‌تجربی و همچنین فلسفه اطلاعات ارزشمندی کسب می‌کند. فاریا همچنین به او درباره‌ی گنج بزرگی می‌گوید که در جزیره‌‌ای به نام «مونت کریستو» پنهان شده است، او حتی به دانتس راه رسیدن به جزیره هم نشان می‌دهد. پس از مرگ فاریا، ادموند دانتس نقشه‌ی فرار خود را عملی می‌کند و موفق می‌شود تا از طریق دریا راه خود را به‌سوی آزادی پیدا کند. او سپس به جزیره‌ی مونت کریستو می‌رود و گنجی که فاریا به آن اشاره کرده بود را پیدا می‌کند. ازآن‌پس، ادموند تصمیم می‌گیرد تا نام و هویت جدیدی برای خود انتخاب کند و با استفاده از ثروتی که به دست آورده زندگی جدیدی را در پیش بگیرد. او همچنین یک نقشه‌ی بزرگ در سر دارد و آن هم این است که تمامی کسانی که برایش پاپوش درست کرده بودند را پیدا کند و از همگی آن‌ها انتقام بگیرد.

چرا باید کتاب کنت مونت کریستو را بخوانیم؟

کتاب کنت مونت کریستو نه‌تنها خواننده را در دل داستانی سرگرم‌کننده غرق می‌کند، بلکه باعث می‌شود که افراد با مفاهیم عمیق انسانی و تاریخی آشنایی بیشتری پیدا کنند و درباره‌ی موضوعاتی مثل بخشش، انتقام و عشق بینش متفاوتی به دست بیاورند.

خرید و دانلود کتاب کنت مونت کریستو را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب کنت مونت کریستو برای افرادی که به داستان‌های هیجان‌انگیز با درون‌مایه‌ی تاریخی و اجتماعی علاقه دارند انتخاب بسیار خوبی است. علاوه‌بر این، اگر تاکنون کتاب کلاسیکی نخوانده‌اید این اثر می‌تواند نقطه‌ی شروع خوبی باشد. کنت مونت کریستو در عین قطور بودن، چنان داستان جذابی دارد که می‌توان آن را یک نفس خواند.

نقد و تحلیل رمان کنت مونت کریستو

تاکنون داستان‌های بسیاری درباره‌ی انتقام نوشته شده‌اند. ممکن است کنت مونت کریستو نیز در نگاه اول داستانی کلیشه‌ای به نظر آید، ولی در حقیقت این‌طور نیست. در کنت مونت کریستو داستان زندگی مردی را می‌خوانیم را که از جوانی خام و بی‌تجربه به مردی بالغ و مصمم تبدیل می‌شود. این کتاب به ما نشان می‌دهد که چگونه زندگی یک نفر ممکن است در طی تنها یک روز دچار تغییر شود، چطور وقایع زندگی یک نفر را درهم می‌شکنند و چطور درعین‌حال همین اتفاقات باعث رشد فکری و شخصیتی او می‌شوند. کنت مونت کریستو همان قدر که داستان انتقام است، داستانی درباره‌ی عشق و رستگاری نیز هست. در حقیقت، عشق یکی از بزرگ‌ترین محرک‌هایی است که ادموند را در طول داستان همراهی می‌کند.

معنی کنت مونت کریستو

همچنین جالب است معنی کنت مونت کریستو را بدانید که در پس نام «کنت مونت کریستو» پیامی بزرگ‌تر از آنچه که به نظر می‌آید وجود دارد. ادموند این نام را از روی جزیره‌ای انتخاب کرد که در آن گنج پنهان شده است؛ ولی خود «مونت کریستو» در حقیقت به معنای «کوه مسیح» است. برخی منتقدان بر این باورند که الکساندر دوما با انتخاب این نام، به‌نوعی به شباهت میان رنج‌های ادموند دانتس در زندان و سختی‌هایی که حضرت مسیح بر صلیب تحمل کرد، اشاره کرده است. رستگاری‌ای که ادموند دانتس در طول داستان به دنبالش است نیز شباهت بسیاری به داستان‌های مسیحی دارد.

درباره‌ی الکساندر دوما، نویسنده کنت مونت کریستو

الکساندر دوما نویسنده و نمایشنامه‌نویسی فرانسوی است که در سال ۱۸۰۶ در روستایی به نام ویله کتره در نزدیکی شهر پاریس به دنیا آمد. او یکی از برجسته‌ترین نویسندگان فرانسوی قرن نوزدهم بود و با رمان‌های ماجراجویانه‌ی خود تاریخ و تخیل را به یکدیگر پیوند می‌داد. از مهم‌ترین آثار او می‌توان به «سه تفنگ‌دار»، «کنت مونت کریستو» و «مردی با نقاب آهنین» اشاره کرد. کتاب‌های او همچنان مورد الهام فیلم‌ها و سریال‌های بسیاری هستند و از روی آثار او اقتباس‌های بسیاری انجام شده است.

ترجمه‌های کتاب کنت مونت کریستو

از کتاب کنت مونت کریستو ترجمه‌های مختلفی در بازار وجود دارد. ترجمه‌ی محمد طاهر میرزا اسکندری از نشر هرمس، ترجمه‌ی ذبیح‌الله منصوری از نشر نگاه، ترجمه‌ی محسن فرزاد از نشر افق که به‌صورت خلاصه منتشر شده است، ترجمه‌ی پروین ادیب از نشر کتاب پارسه و همچنین ترجمه‌ی محمدحسین حسن بیگی از انتشارات دبیر. از میان این ترجمه‌ها، ترجمه‌ی محمد طاهر میرزا اسکندری با وجود قدیمی بودن به‌عنوان بهترین ترجمه‌ی این کتاب شناخته می‌شود.

اقتباس‌های کتاب کنت مونت کریستو

کنت مونت کریستو از زمان انتشارش تا به امروز، الهام‌بخش اقتباس‌های بسیار زیادی بوده است. در سال ۱۹۵۴ فیلمی به کارگردانی «روبر ورنی» از روی این کتاب ساخته شد. در سال ۱۹۶۱ فیلمی به زبان فرانسوی با کارگردانی کلود اوتان لارا و با بازی لویی ژوردان با اقتباس از روی کنت مونت کریستو ساخته شد. اقتباسی که کوین رینولدز در سال ۲۰۰۲ ساخت یکی از شناخته شده‌ترین اقتباس‌های این اثر به حساب می‌رود. در این اقتباس، بازیگران مشهوری مثل جیمز کاویزل، گای پیرس و هنری کویل حضور داشتند. در سال ۲۰۲۴ نیز اقتباس فرانسوی دیگری از روی این اثر با کارگردانی ماتیو دلاپورت صورت گرفت و نقدها و بازخوردهای مثبتی دریافت کرد.

کنت مونت کریستو الهام‌بخش ساخت سریال‌های تلویزیونی نیز بوده است. یکی از این اقتباس‌های تلویزیونی در سال ۱۹۹۸ و با بازی ژرار دوپاردیو ساخته شد. در سال ۲۰۲۴، مینی‌سریالی به کارگردانی بیله آگوست، کارگردان دانمارکی و برنده‌ی جایزه‌ی اسکار، ساخته شد. در این سریال سم کلفلین در نقش ادموند دانتس نقش‌آفرینی کرده است. این نسخه با تلفیقی از وفاداری به متن اصلی و رویکردی معاصر، توانسته است هم علاقه‌مندان آثار کلاسیک و هم مخاطبان نسل جدید را مخاطب قرار دهد. این مینی سریال به‌طورکلی شامل ۸ قسمت است.

جالب است بدانید که سریال ایرانی «قطب شمال» به کارگردانی امین محمودی یکتا نیز اقتباسی آزاد از کنت مونت کریستو است.

نکوداشت‌های کنت مونت کریستو

این اثر همچنان به‌عنوان یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های کلاسیک در ادبیات شناخته می‌شود. جدا از اقتباس‌های بسیاری که از روی کنت مونت کریستو صورت گرفته است، بسیاری از نویسندگان برای خلق آثار خود از درون‌مایه‌ی داستان کنت مونت کریستو الهام گرفته‌اند. کنت مونت کریستو به بسیاری از زبان‌های زنده‌ی دنیا ترجمه شده است و از زمان انتشار تا به امروز چندین بار تجدید چاپ شده است.

درباره‌ی نسخه‌ی صوتی کتاب کنت مونت کریستو

اگر به شنیدن کتاب‌های صوتی علاقه دارید، می‌توانید به نسخه‌ی صوتی این کتاب گوش دهید و تجربه‌ای دو چندان جذاب کسب کنید. از این کتاب چند نسخه‌ی صوتی وجود دارد که یکی از آن‌ها متعلق به استودیو نوار است. نورالدین جوادیان گویندگی این اثر را برعهده داشته و با صدای گویای خود داستان را به شکل گوش‌نوازی روایت کرده است. شما می‌توانید کتاب صوتی کنت مونت کریستو را از طاقچه خریداری و دانلود کنید.

جملاتی از کتاب کنت مونت کریستو

«در یک روز آفتابی سالِ ۱۸۱۵، کشتی فَرائون که از بندر اِزمیر برگشته و از بندرهای تریست و ناپل عبور کرده بود، آهسته به بندر مارسِی فرانسه نزدیک شد. اندکی بعد، کشتی از کنار قلعهٔ سَن ژان که در مَدخَل بندر قرار داشت، گذشت و به سوی اسکله رفت.

اولین کسی که پا به کشتی گذاشت، صاحب آن آقای مورِل بود. او با سرعت به طرف مردی جوان و خوش‌قیافه که موهایی مشکی داشت و حدودا بیست ساله بود، رفت و گفت: «آه، آقای اِدمون دانتِس! چه شده؟»

دانتس گفت: «آقای مورِل! بدبختی بزرگی اتفاق افتاده. ناخدای نازنین ما آقای لِکلِر هنگام سفر درگذشت. ما جسدش را به دریا انداختیم و من فرماندهی کشتی را برعهده گرفتم.» بعد، از آقای مورل عذر خواست و رفت تا دستور بدهد لنگر بیندازند.

آقای مورل به طرف مباشرش دانگلار رفت. او، مردی زشت‌رو بود و حدود بیست و پنج سال سن داشت. او که به دانتس حسادت می‌کرد شروع به شکایت از او کرد و گفت که دانتس یک روز و نیم از وقت آن‌ها را با توقف در جزیرهٔ اِلب تلف کرده است.

آقای مورل، دانتس را صدا زد و پرسید: «چرا در جزیرهٔ الب توقف کردید؟»

دانتس گفت: «ناخدا لِکلر قبل از مرگ بسته‌ای به من داده بود تا به یکی از تیمسارهای ناپلئون در آن جزیره برسانم. درضمن، تصادفی خود ناپلئون را هم دیدم.»

آقای مورل روبه دانگلار کرد و گفت: «خب، متوجه شدی که چرا توقف کرده؟ می‌خواسته آخرین خواستهٔ ناخدای مرحوم را انجام بدهد. وانگهی او کالاهای کشتی مرا صحیح و سالم به بندر رسانده. دانتس! در سفر بعدی هم خودت ناخدای کشتی باش.»»

معرفی نویسنده
عکس الکساندر دوما
الکساندر دوما

الکساندر دوما نویسنده‌ی شهیر و پرآوازه قرن نوزدهم فرانسه است. او از سال‌های نخست جوانی شروع به درخشیدن کرد و تاکنون هم افولی بر شهرتش نیست. دوما از خلال نوشتن نمایشنامه‌ها و رمان‌های تاریخی ماجراجویانه، نام خود را در تاریخ ادبیات فرانسه و جهان جاودان کرد.

کتابخوار.
۱۴۰۲/۰۲/۰۱

کتاب راجب ادمون دانتسه که بعد از مرگ ناخدا لکلر فرماندهی کشتی فرائون رو بر عهده میگیره. دانگلار، مباشر آقای مورل(صاحب کشتی) به دانتس حسادت میکنه و شروع به شکایت میکنه. از اون طرف ادمون عاشق یه دختر به اسم

Sea🫧Mind
۱۴۰۲/۱۰/۱۰

فوق العاده جذاب👌🏻📚 ولی متن کوتاه شده است و بی صبرانه منتظرم برم و متن کاملش رو بخونم 😅

الیزابت دارسی
۱۴۰۲/۰۹/۱۷

کتاب های الکساندر دوما خیلی جذابن و یکی از دلایلش اینه که هیچکدوم از کتاب های شبیه اون یکی نیست و همیشه داستان طوری پیش می‌ره که انتظار نداری یکی از کتاب های بود که خیلی دوستش داشتم ،متن خیلی روون

یک خوره کتاب :)
۱۴۰۲/۰۹/۱۵

کتابی با ژانر ماجراجویی و کمی ته مایه جنایی. و از همه مهم تر جالب و هیجان انگیز و جذابه. طوری که به قدری داستان جالب و باحاله که نمیتونید نصفه رهاش کنید. خیلی توصیه می کنم بخونیدش و کلا حس و حال

هستیا
۱۴۰۲/۰۵/۱۳

کتاب بسیار جالب و زیباییه با ترجمه روان. داستان خلاصه هست اما همه اتفاقات اصلی درش اومده. فقط نمیفهمم چرا وقتی نسخه چاپی ۷۵ تومن هست باید نسخه الکترونیک ۶۰ تومن باشه.!!

sadra
۱۴۰۳/۰۷/۱۴

خیلی خیلی کتاب قشنگی بود حتما بخوانید واقعا عالی بود

نیکو
۱۴۰۳/۰۳/۰۴

من سالها پیش با ترجمه‌ای قدیمی خوندمش.خوشحالم ترجمه‌ای به روز‌تر به بازار اومده.

fateme noyani
۱۴۰۳/۰۳/۰۳