کتاب رمزاندیشی و هنر قدسی
معرفی کتاب رمزاندیشی و هنر قدسی
کتاب رمزاندیشی و هنر قدسی نوشتهٔ جلال ستاری است و نشر مرکز آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب رمزاندیشی و هنر قدسی
در کتاب رمزاندیشی و هنر قدسی پس از واگشایی مفهوم رمز و ارائهٔ نمونههای گوناگونی از آن در فرهنگ و ادب و هنر جوامع گوناگون، تفاوتهای آن با تمثیل نشان داده شده و نقش و سهم هر یک از این دو در بیان وجدانیات و تجارب عرفانی و باطنی و واردات قلبی و تصویر عالم ماورا که به زبان عقل برهانی بیانشدنی نیستند وصف شده است. نیز با زدودن این تصویر نادرست که رمزپردازی را فقط در قلمرو ادب میتوان یافت، از جلوهها و کاربردهای نظام رمز در معماری و نگارگری و مینیاتور و نقشپردازی و باغآرایی و خانهسازی و نحوهٔ برگزاری آیینهای عبادی و جشنها و اعیاد سنتی و جامهدوزی و جامهپوشی و ... یاد میشود.
بخشی از کتاب رمزاندیشی و هنر قدسی نیز دربارهٔ رابطهٔ قداست، به مفهوم تجلی عالم مینو و فوق بشری، با هنر است. هنر قدسی با نقوشی انتزاعی و تصویر طبیعت و عناصری چون آب و آتش و بازی با حجم و نور و ظلمت، حال و هوایی روحانی برمیانگیزد چنان که گویی از عالم غیب و قداست نشانی دارد، و از نمونههای آن در هنر اعصار گذشته و نیز معاصر در این کتاب سخن رفته است.
خواندن کتاب رمزاندیشی و هنر قدسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران حوزهٔ هنر، الهیات و رمز و نمادشناسی پیشنهاد میکنیم.
درباره جلال ستاری
جلال ستاری در سال ۱۳۱۰ در رشت متولد شد. او محقق، اسطورهشناس و اندیشمند ایرانی است. ستاری برای تحصیل به سوئیس رفت و تا مقطع دکترا تحصیل کرد. یکی از استادانش، ژان پیاژه، روانشناس مشهور بود. توجه ستاری به چیزی فراتر از روانشناسی فردی جلب شد و تمرکزش را بر روانشناسی جمعی و شناخت تأثیر مثبت یا منفی کهنالگوها و اسطورهها و افسانهها در ناخودآگاه جمعی معطوف کرد. جلال ستاری کتابها و آثار بسیاری در زمینه افسانهشناسی، ادبیات نمایشی و نقد فرهنگی تألیف کرده است که بسیاری از آنها به کتابهای مرجع در همین زمینه بدل شدهاند. بهپاس فعالیتهایش، نشان هنر و ادب درجه شوالیه را از دولت فرانسه دریافت کرده است و جایزهای به نام او وجود دارد که به پژوهشگران برتر زمینه نمایش ایرانی اهدا میشود.
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۲۸ صفحه
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۲۸ صفحه