دانلود و خرید کتاب صوتی تک چهره (از کتاب بازار مکاره)
معرفی کتاب صوتی تک چهره (از کتاب بازار مکاره)
کتاب صوتی تک چهره (از کتاب بازار مکاره) نوشتهٔ نیکلای گوگول و ترجمهٔ عباس علی عزتی است. مجید آقاکریمی گویندگی این داستان کوتاه صوتی را انجام داده و رادیو گوشه آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب صوتی تک چهره (از کتاب بازار مکاره)
کتاب صوتی تک چهره (از کتاب بازار مکاره) داستانی صوتی نوشتهٔ نیکلای گوگول است. داستان کوتاه «تکچهره» یکی از داستانهای مجموعهٔ «بازار مکاره» است. داستانهای کتاب «بازار مکاره» به همان ترتیبی قرار گرفتهاند که برای اولین بار در روسیه چاپ شدهاند. داستان «تکچهره» تسلط بالای نیکلای گوگول بر انواع مضامین داستانی را نشان میدهد. این داستان کوتاه صوتی درسهایی برای زندگی امروز به مخطاب میآموزد. ترجمهٔ این اثر از زبان روسی صورت گرفته است.
میدانیم که داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
شنیدن کتاب صوتی تک چهره (از کتاب بازار مکاره) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب صوتی را به دوستداران ادبیات داستانی کلاسیک روسیه و علاقهمندان به قالب داستان کوتاه پیشنهاد میکنیم.
درباره نیکلای گوگول
نیکلای واسیلیویچ گوگول (Nikolai Vasilyevich Gogol) در سال ۱۸۰۹ به دنیا آمد و در سال ۱۸۵۲ از دنیا رفت. او داستاننویس و نمایشنامهنویس مشهور و اهل روسیه است. نیکلای گوگول در خانوادهای از طبقهٔ متوسط و علاقهمند به ادبیات در اوکراین متولد شد. تحصیلات متوسطهٔ خویش را در شهر نژین به پایان رساند. هنگامی که محصل بود، مهارتش را در نویسندگی نشان داد. پس از ترک مدرسه در آرزوی به دستآوردن کاری آموزشی و یا دولتی و کسب وجههای ادبی به پترزبورگ رفت. در سال ۱۸۲۹ با نام مستعار «و. آلوف» منظومهای رمانتیک به نام «هانس کوچلگارتن» منتشر کرد، اما این منظومه توفیق چندانی نیافت و حتی از سوی افراد اهل مطالعه و منتقدان نیز مورد استهزا قرار گرفت. سرانجام گوگول در پایان سال ۱۸۲۹ موفق به یافتن پستی رسمی در یک ادارهٔ دولتی شد. او به نوشتن ادامه داد. در ۱۸۲۹ منظومهٔ «هانس کوشِلگارتِن» را منتشر کرد. این کتاب با موفقیتی روبهرو نشد و همهٔ نسخههای آن را خودِ گوگول خرید و آتش زد. این شکست، نویسندهٔ تازهکار را نسبت به ادبیات دلسرد کرد، ولی سرخوردگی او طولانی نبود. در سالهای ۱۸۳۱ - ۱۸۳۲ داستانهای منثور «شبهایی در قصبهٔ نزدیک دیانکا» منتشر شد و تحسین الکساندر پوشکین را برانگیخت. گوگول به نوشتن ادامه داد و با کتاب «نفوس مرده» جایگاه خودش را میان نویسندگان پیدا کرد. آن اثری که او را در جهان مشهور کرد، داستان «شنل» بود که آن را آغازگر داستان کوتاه روسی میدانند. «بازرس» و «دماغ» و «یادداشتهای یک دیوانه» آثار مشهور دیگری از نیکلای گوگول هستند.
بخشی از کتاب صوتی تک چهره (از کتاب بازار مکاره)
«نقاش دوباره به سوی تکچهره رفت تا با دقت به آن چشمهای شگفتانگیز نگاه کند، و با وحشت متوجه شد که دقیقاً به او زل زده است. این دیگر تقلید از طبیعت نبود، بلکه سرزندگی حیرتآوری بود که به چهرهی مردهای که از قبر برخاسته بود جان میبخشید. آیا تأثیر نور ماه بود که با خود رویاهای جنونآمیز میآورد و به همهچیز رنگوبوی دیگری، متفاوت با آنچه در روز روشن هست میدهد، یا دلیل دیگری داشت؟ فقط ناگهان به دلایل نامعلومی وحشت کرد که تنها در خانه بنشیند. آرام از تابلو فاصله گرفت. رویش را به سمت دیگری برگرداند و سعی کرد به آن نگاه نکند. اما در همین حین، چشمش بیاختیار کج رفت و نگاهش خودبهخود به تابلو افتاد.»
زمان
۲ ساعت و ۵۱ دقیقه
حجم
۳۹۳٫۵ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۲ ساعت و ۵۱ دقیقه
حجم
۳۹۳٫۵ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
نظرات کاربران
اجرای آقای مجید آقا کریمی که مثل همیشه عالیه و من یکی از طرفداران اجراهای ایشون هستم. خود کتاب هم ترجمه روونی داشت و اینکه دو اپیزود متفاوت در یک کتاب بود جالب بود. برای داستانهای روسی باید کمی صبر