کتاب روان شناسی پول
معرفی کتاب روان شناسی پول
کتاب روان شناسی پول نوشته مورگان هاوزل است که با ترجمه سید حسام فروزان منتشر شده است. کتاب روان شناسی پول به شما یاد می دهد چگونه خوشبینانه در قسط و قرض غرق میشوید.
درباره کتاب روان شناسی پول
حرف این کتاب این است که برخورد درست با پول چندان ارتباطی با میزان هوش شما ندارد، بلکه بیشتر با چگونگی رفتار شما ارتباط دارد. یاد دادن یک رفتار واقعاً مشکل است، حتی به افرادی که جداً باهوش هستند.
نابغهای که احساساتش را کنترل نکند، ممکن است زندگیاش به یک فاجعهٔ مالی ختم شود. البته برعکس این قضیه هم صادق است. آدمهای معمولی هم، اگر سرشار از مهارتهای رفتاری باشند که ارتباطی با تعاریف رسمی هوش و ذکاوت ندارد، ممکن است بدون آموزش خاصی در زمینهٔ امور مالی ثروتمند شوند.
کتابی که در دست دارید، ۲۰ فصل دارد که هر یک به موضوعی میپردازدکه به نظر نویسنده از همه مهمتر بوده و اغلب جزء مشخصههای نامحسوس روانشناسی پول است. فصلها علاوهبر اینکه از رویهای یکسان پیروی میکنند، هویتی مستقل هم دارند و میشود آنها را جداگانه هم خواند.
خواندن کتاب روان شناسی پول را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به مدیریت مالی و پیشرفت پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب روان شناسی پول
یکی از مهمانان همیشگی آنجا مهندس کامپیوتر بسیار خبرهای بود. او نابغه بود، در دههٔ دوم زندگیاش یکی از عناصر کلیدی روتر وای-فای را طراحی کرده و به ثبت رسانده بود. بعد هم دست به کار شده و طرحش را به چند شرکت فروخته بود. آدم بسیار موفقی بود.
بهعلاوه، نوع رابطهاش با پول طوری بود که میتوانم آن را ترکیبی از عدم امنیت و حماقت کودکانه توصیف کنم.
او دستهای اسکناس صد دلاری همراهش داشت که چند سانتیمتر قطرش بود. به هر کس هم که دلش میخواست نشان میداد. او آزادانه و با صدای بلند راجعبه ثروتش لاف میزد، همیشه بیموقع و بیدلیل و اغلب موقعی که مست بود.
روزی به یکی از همکاران من چندین هزار دلار پول نقد داد و گفت: «برو جواهرفروشی وسط خیابون و برام چند تا سکهٔ طلای ۱۰۰۰ دلاری بخر!»
ساعتی بعد، جناب مهندس و دوستانش در لنگرگاه جمع شده بودند و داشتند منظرهٔ اقیانوس اطلس را تماشا میکردند. بعد شروع کردند به انداختن سکهها توی دریا، انگار که قلوهسنگ باشند! و مثل بچهها هیاهو و جروبحث داشتند که مال کی دورتر رفته است. فقط محض خنده.
چند روز بعد، جناب مهندس آباژوری را در رستوران هتل شکست. یکی از مدیران به او گفت که این لامپ ۵۰۰ دلار میارزیده است و او باید پولش را بدهد.
جناب مهندس با ناباوری پرسید: «تو پانصد دلار میخوای؟» بعد بلافاصله دستهای پول از جیبش درآورد و به مدیر داد و گفت: «بیا، این پنج هزار دلار. حالا از جلوی چشمام دور شو. دفهٔ آخرتم باشه که اینطوری به من توهین میکنی.»
ممکن است بپرسید این رفتارها چه مدت طول کشید؛ جواب این است که «خیلی طول نکشید». سالها بعد فهمیدم که او ورشکسته شده است.
• حرف این کتاب این است که موفقیت مالی ارتباط چندانی با دانش و هوش شما ندارد، بلکه به کنترل رفتار و احساس ارتباط دارد. • در موفقیت مالی کنترل رفتار و احساسات مهمتر از اطلاعات و چیزهایی است که میدانید. •
دارای مطالب مفید و واقعگرایی هست. در مقایسه با ترجمهی دیگر، همین ترجمه خیلی بهتر و روشنتر بود.
صرفا دید شما رو نسبتا به سرمایه گذاری خصوصا بازارهای مالی مثل بورس تا حدی باز میکنه . ولی مثالها، امار و درصدها همه از تاریخ آمریکاس که تعمیم دادن اون به شرایط خودمون سخته.
عالی
این کتاب دیدگاه مارو درباره پول و اقتصاد تعقیر میده و باعث این میشه که ما درک درست تری از اون داشته باشیم .