کتاب تلهی پیشرفت
معرفی کتاب تلهی پیشرفت
کتاب تله پیشرفت نوشته رونالد رایت است که با ترجمه محسن صفاری منتشر شده است. ای کتاب درباره پژوهشی در زمینه زیست محیطی فروپاشی تمدنهای باستانی نوشته شده است. کتابی که شما را به قلب تاریخ فراموش شده بشر میبرد.
درباره کتاب تله پیشرفت
هربار که تاریخ برای بشر تکرار میشود، بهای سنگینتری پرداخت میکنیم زیرا تکرار کنندهی اشتباه دلایل شکست را بهتر میشناسد. قرن بیستم با رشد افسارگسیخته در جمعیت انسانها، مصرف، و فناوری، باری عظیم بر پیکرهی همه نظامهای طبیعی، بهویژه زمین، هوا، و آب، یعنی عناصر اولیهی زندگی همراه بود. انسان اگر آگاه باشد میتواند پیش از خطر آن را شناسایی کند و از تکرارش بپرهیزد اما این اتفاق هرگز در تاریخ نیفتاده است.
کتاب تله پیشرفت سعی دارد دلیل این اشتباهات را بررسی کند.
در کتابی که هماکنون در دست دارید، رونالد رایت، با تکیه بر آخرین اکتشافات، دادهها و فرضیههای باستانشناسی، پژوهش خود را به سیروسفری چندهزارساله، از آغاز زندگی انسان مدرن و پیدایش تمدن تا دوران معاصر، اختصاص داده است. او تشریح میکند که چگونه انسان در تلاش خود برای پیشرفت، در دام آنچه او «تلهٔ پیشرفت» میخواند گرفتار شده و همهٔ دستاوردهای خود را در دورههای مختلف تاریخی و در جایجای کرهٔ خاکی از کف نهاده، یا دچار ضربات مهلک بحران زیستبومی کرده است.
خواندن کتاب تله پیشرفت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به تاریخ تمدن پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب تله پیشرفت
امروزه به چنان گذرگاهی از زمان رسیدهایم که هنگامی که به سن سیسالگی میرسیم، سنتهای اجتماعی و مهارتهایی که در کودکی آموختهایم کهنه شدهاند، و تعداد اندکی از ما پس از پنجاهسالگی، اگر بکوشیم، میتوانیم با فرهنگ زمان همخوانی داشته باشیم، خواه در زمینههای رفتاری، اصطلاحات و سلیقه باشد، و خواه در زمینهٔ فناوری. اما دارم از حکایت خود پیش میافتم. بسیاری از مردمیکه در عصر سنگ زندگی میکردند هرگز شاهد هیچگونه تغییر فرهنگی نبودند. دنیایی که انسان به هنگام تولد به آن وارد میشد همان دنیایی بود که به هنگام مرگ ترکش میکرد. در سیر حوادث، البته، دگرگونیهایی وجود داشت ـــ فراوانی، قحطی، پیروزیها و ناکامیهای محلی ـــ اما به نظر میرسید الگوهای درونی هر جامعه تغییرناپذیر میماندند. تنها یک راه برای انجام هر کار شناخته میشد، یک مجموعه اسطوره، یک مجموعه واژه، یک مجموعه داستان؛ هر چیزی همانگونه میماند که بود.
البته، میتوان تصور کرد استثناهایی بر آنچه گفتم وجود داشته باشد. برای نمونه، نسلی که اولین استفاده از آتش را به تماشا نشست شاید آگاهی داشت که دنیای او تغییر کرده است. اما نمیتوان اطمینان داشت که این اکتشاف پرومتهوار حتی با چه سرعتی پایدار شد. به احتمال بسیار زیاد اولین استفاده از آتش، برای مدتی دراز پیش از آنکه از آتش پاسداری شود، هنگامی بود که آتشسوزی طبیعی یا آتشفشان، آن را در دسترس قرار میداد. پس از آن پاسداری از آتش موجود برای مدتها، تا زمانی که انسان بیاموزد چگونه میتوان آتش را به وجود آورد، ادامه یافت. برخی احتمالاً فیلم ساختهشده در سال ۱۹۸۱، در جستوجوی آتش، را دیدهاند که در آن ری داون چانگ، هنرپیشهٔ کانادایی، در نقش شخصیتی چالاک بر لایهای نازک از گِل و خاکستر جستوخیز میکند. فیلم براساس داستانی از جی. اچ. روزنی، نویسندهٔ بلژیکی، با عنوان اصلی نبرد بر سر آتش (۱۹۱۱) ساخته شد. کتاب، بیشتر از فیلم، به کاوش در رقابت مرگبار بین گروههای مختلف انسانی برای به انحصار درآوردن آتش، به شیوهای بسیار همسان با کوشش ملتهای مدرن برای به انحصار درآوردن جنگافزارهای اتمی، میپردازد.
حجم
۲۲۱٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۰۲ صفحه
حجم
۲۲۱٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۰۲ صفحه
نظرات کاربران
نویسنده با بررسی تحقیقات علمی نشان میدهد که پیشرفت همیشه به سود بشر نبوده و گاهی خطرات و آسیبهای زیادی به بار آورده. مانند وقتی که بمب اتم را اختراع کردیم یا وقتی که انسانهای اولیه یاد گرفتند چطور ماموتها
کتاب با پرسشی مشابه شعر از کجا آمدهام و به کجا میروم شروع میشه، با نقاشیای از گوگن به همین نام! به نوبت به پرسش اول و دوم میپردازه اینکه از کجا اومدیم و اجداد انسان کیا بودن و چطور زندگی میکردن
کتاب خوبی بود و ارزش خواندن داشت.بابررسی تمدنهای باستانی و نشان دادن علل فروپاشی آنها به تمدن امروز بشری نشان میدهد که راه رفته را نباید رفت هنگامی که قرار است این راه به نابودی تمدن بینجامد.تله پیشرفت آن بینش
من که دوست داشتم.ایده اصلیش این بود که جوامع در اثر پیشرفت بیش از اندازه سر انجام خودشون رو نابود می کنن و ما باید توجه کنیم که با نابود کردن محیط زیست خودمون هم از بین می ریم.
از کجا می آییم؟ چه هستیم؟ و به کجا می رویم؟ از اون دسته کتاب هاست که چند بار باید خوندواقعا آدم رو به فکر فرو میبره.به راستی که ما داریم به کجا میریم؟!!!
از هر نظر میشه گفت عالی بیشتر از همه ترجمه که بسیار بسیار خوب بود . حتما پیشنهاد میکنم
واقعیتش محتوای کتاب خیلی جذابه و خواندنی اما ترجمه بسیار سنگینه و بدون دلیل از عبارت های پیچیده و نه چندان رایج استفاده کرده که بشدت از لذت مطالعه و سرعت اون کم میکنه. به نظرم مترجم بهتر بود به
از کجا آمده ام؟ _ازونور آمدنم بحر چه بود؟ پرتقالدن ذات دن به کجا میروم آخر؟ ازینور ک همه میرن