دانلود و خرید کتاب تله‌ی پیشرفت رونالد رایت ترجمه محسن صفاری
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب تله‌ی پیشرفت

کتاب تله‌ی پیشرفت

نویسنده:رونالد رایت
انتشارات:نشر چشمه
امتیاز:
۴.۳از ۲۴ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب تله‌ی پیشرفت

کتاب تله پیشرفت نوشته رونالد رایت است که با ترجمه محسن صفاری منتشر شده است. ای کتاب درباره پژوهشی در زمینه زیست محیطی فروپاشی تمدن‌های باستانی نوشته شده است. کتابی که شما را به قلب تاریخ فراموش شده بشر می‌برد.

درباره کتاب تله پیشرفت

هربار که تاریخ برای بشر تکرار می‌شود، بهای سنگین‌تری پرداخت می‌کنیم زیرا تکرار کننده‌ی اشتباه دلایل شکست را بهتر می‌شناسد. قرن بیستم با رشد افسارگسیخته در جمعیت انسان‌ها، مصرف، و فناوری، باری عظیم بر پیکره‌ی همه نظام‌های طبیعی، به‌ویژه زمین، هوا، و آب، یعنی عناصر اولیه‌ی زندگی همراه بود. انسان اگر آگاه باشد می‌تواند پیش از خطر آن را شناسایی کند و از تکرارش بپرهیزد اما این اتفاق هرگز در تاریخ نیفتاده است.

کتاب تله پیشرفت سعی دارد دلیل این اشتباهات را بررسی کند.

در کتابی که هم‌اکنون در دست دارید، رونالد رایت، با تکیه بر آخرین اکتشافات، داده‌ها و فرضیه‌های باستان‌شناسی، پژوهش خود را به سیروسفری چندهزارساله، از آغاز زندگی انسان مدرن و پیدایش تمدن تا دوران معاصر، اختصاص داده است. او تشریح می‌کند که چگونه انسان در تلاش خود برای پیشرفت، در دام آن‌چه او «تلهٔ پیشرفت» می‌خواند گرفتار شده و همهٔ دستاوردهای خود را در دوره‌های مختلف تاریخی و در جای‌جای کرهٔ خاکی از کف نهاده، یا دچار ضربات مهلک بحران زیست‌بومی کرده است.

خواندن کتاب تله پیشرفت را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به تاریخ تمدن پیشنهاد می‌کنیم

بخشی از کتاب تله پیشرفت

امروزه به چنان گذرگاهی از زمان رسیده‌ایم که هنگامی که به سن سی‌سالگی می‌رسیم، سنت‌های اجتماعی و مهارت‌هایی که در کودکی آموخته‌ایم کهنه شده‌اند، و تعداد اندکی از ما پس از پنجاه‌سالگی، اگر بکوشیم، می‌توانیم با فرهنگ زمان هم‌خوانی داشته باشیم، خواه در زمینه‌های رفتاری، اصطلاحات و سلیقه باشد، و خواه در زمینهٔ فناوری. اما دارم از حکایت خود پیش می‌افتم. بسیاری از مردمی‌که  در عصر سنگ زندگی می‌کردند هرگز شاهد هیچ‌گونه تغییر فرهنگی نبودند. دنیایی که انسان به هنگام تولد به آن وارد می‌شد همان دنیایی بود که به هنگام مرگ ترکش می‌کرد. در سیر حوادث، البته، دگرگونی‌هایی وجود داشت ـــ فراوانی، قحطی، پیروزی‌ها و ناکامی‌های محلی ـــ اما به نظر می‌رسید الگوهای درونی هر جامعه تغییرناپذیر می‌ماندند. تنها یک راه برای انجام هر کار شناخته می‌شد، یک مجموعه اسطوره، یک مجموعه واژه، یک مجموعه داستان؛ هر چیزی همان‌گونه می‌ماند که بود.

البته، می‌توان تصور کرد استثناهایی بر آن‌چه گفتم وجود داشته باشد. برای نمونه، نسلی که اولین استفاده از آتش را به تماشا نشست شاید آگاهی داشت که دنیای او تغییر کرده است. اما نمی‌توان اطمینان داشت که این اکتشاف پرومته‌وار حتی با چه سرعتی پایدار شد. به احتمال بسیار زیاد اولین استفاده از آتش، برای مدتی دراز پیش از آن‌که از آتش پاسداری شود، هنگامی بود که آتش‌سوزی طبیعی یا آتش‌فشان، آن را در دسترس قرار می‌داد. پس از آن پاسداری از آتش موجود برای مدت‌ها، تا زمانی که انسان بیاموزد چگونه می‌توان آتش را به وجود آورد، ادامه یافت. برخی احتمالاً فیلم ساخته‌شده در سال ۱۹۸۱، در جست‌وجوی آتش، را دیده‌اند که در آن ری داون چانگ، هنرپیشهٔ کانادایی، در نقش شخصیتی چالاک بر لایه‌ای نازک از گِل و خاکستر جست‌وخیز می‌کند. فیلم براساس داستانی از جی. اچ. روزنی، نویسندهٔ بلژیکی، با عنوان اصلی نبرد بر سر آتش (۱۹۱۱) ساخته شد. کتاب، بیش‌تر از فیلم، به کاوش در رقابت مرگ‌بار بین گروه‌های مختلف انسانی برای به انحصار درآوردن آتش، به شیوه‌ای بسیار همسان با کوشش ملت‌های مدرن برای به انحصار درآوردن جنگ‌افزارهای اتمی، می‌پردازد.

محسن
۱۴۰۰/۱۱/۱۱

نویسنده با بررسی تحقیقات علمی نشان می‌دهد که پیشرفت همیشه به سود بشر نبوده و گاهی خطرات و آسیب‌های زیادی به بار آورده. مانند وقتی که بمب اتم را اختراع کردیم یا وقتی که انسان‌های اولیه یاد گرفتند چطور ماموت‌ها

- بیشتر
amir ebrahimi
۱۴۰۰/۰۷/۲۳

کتاب با پرسشی مشابه شعر از کجا آمده‌ام و به کجا می‌روم شروع میشه، با نقاشی‌ای از گوگن به همین نام! به نوبت به پرسش اول و دوم می‌پردازه اینکه از کجا اومدیم و اجداد انسان کیا بودن و چطور زندگی می‌کردن

- بیشتر
mabad
۱۴۰۰/۰۴/۲۷

کتاب خوبی بود و ارزش خواندن داشت.بابررسی تمدنهای باستانی و نشان دادن علل فروپاشی آنها به تمدن امروز بشری نشان میدهد که راه رفته را نباید رفت هنگامی که قرار است این راه به نابودی تمدن بینجامد.تله پیشرفت آن بینش

- بیشتر
کاربر ۱۱۵۸۰۱۳
۱۴۰۱/۰۹/۰۶

من که دوست داشتم.ایده اصلیش این بود که جوامع در اثر پیشرفت بیش از اندازه سر انجام خودشون رو نابود می کنن و ما باید توجه کنیم که با نابود کردن محیط زیست خودمون هم از بین می ریم.

Avin
۱۴۰۱/۱۱/۱۶

از کجا می آییم؟ چه هستیم؟ و به کجا می رویم؟ از اون دسته کتاب هاست که چند بار باید خوندواقعا آدم رو به فکر فرو میبره.به راستی که ما داریم به کجا میریم؟!!!

کاربر 2134654
۱۴۰۱/۰۱/۲۵

از هر نظر میشه گفت عالی بیشتر از همه ترجمه که بسیار بسیار خوب بود . حتما پیشنهاد میکنم

sadaf
۱۴۰۲/۱۱/۱۶

واقعیتش محتوای کتاب خیلی جذابه و خواندنی اما ترجمه بسیار سنگینه و بدون دلیل از عبارت های پیچیده و نه چندان رایج استفاده کرده که بشدت از لذت مطالعه و سرعت اون کم میکنه. به نظرم مترجم بهتر بود به

- بیشتر
sinsad
۱۴۰۱/۱۰/۰۸

از کجا آمده ام؟ _ازونور آمدنم بحر چه بود؟ پرتقالدن ذات دن به کجا میروم آخر؟ ازینور ک همه میرن

تنها پس از آن‌که آخرین درخت جان سپرد و آخرین رودخانه سمی شد و آخرین ماهی به دام افتاد، آن‌گاه درمی‌یابیم نمی‌توانیم پول بخوریم.
نسا
«هربار که تاریخ تکرار می‌شود، هزینهٔ آن بالاتر می‌رود.»
محسن
«هربار که تاریخ تکرار می‌شود، هزینهٔ آن بالاتر می‌رود.»
FMG
سیرک‌های روم، قربانی‌های آزتک‌ها، زنده‌سوزانی دوران انگیزاسیون، و اردوگاه‌های مرگ نازی، همه نتیجهٔ عملکرد جوامع بسیار متمدن بوده‌اند
Zahra.kazemi6
ما دیگر دغدغهٔ چندانی برای پیشرفت اخلاقی نداریم که دل‌نگرانی اصلی زمان‌های گذشته بود، مگر با این فرض که پیشرفت اخلاقی دست در دست پیشرفت مادی دارد
Zahra.kazemi6
پیشاتاریخ، مانند تاریخ، به ما می‌گوید که پیروزی انسان با نرم‌خویی به دست نیامد، که ما در بهترین حالت وارثان بسیاری از فتوحات بی‌رحمانه، و در بدترین حالت وارثان نسل‌کشی هستیم. احتمال زیادی می‌رود ما نوادگان انسان‌هایی باشیم که بارها دشمنان خود را ریشه‌کن کرده‌اند
Zahra.kazemi6
ما در بدن‌مان دندان نیش بلند، چنگال تیز یا سم مرگ‌بار نداریم، اما به جای آن ابزار و جنگ‌افزارها ـــ چاقو، نیزه و تیر آغشته به سم ـــ را طراحی کرده‌ایم
Zahra.kazemi6
متخصصان را چنین تعریف می‌کرد: «افرادی که بیش‌تر و بیش‌تر دربارهٔ چیزهای کم‌تر و کم‌تر می‌دانند، تا جایی که دیگر هیچ‌چیز نمی‌دانند.»
Zahra.kazemi6
«نمی‌توان تصور کرد که یک جمعیت انسانی بدون خشونت جایگزین جمعیت انسانی دیگر شود.»
Zahra.kazemi6
تنها پس از آن‌که آخرین درخت جان سپرد و آخرین رودخانه سمی شد و آخرین ماهی به دام افتاد، آن‌گاه درمی‌یابیم نمی‌توانیم پول بخوریم
Zahra.kazemi6
دراززمانی پیش از این... زمین را کسی خیش نمی‌زد، بر آن زخم نمی‌زد، دریا را کسی با پاروهای غوطه‌ور در آب پس نمی‌زد، ساحل دریا پایان جهان بود. آی انسان زیرک، قربانی اختراعات خود، با خلاقیتی بدفرجام، شهرهای درهم‌فشرده چرا؟ دیوارهای سربه‌فلک‌کشیده چرا؟ جنگ‌افزار و جنگ چرا؟ اووید، عشق‌ها، کتاب سوم
𝑯𝒂𝒅𝒊𝒔
در طول قرن بیستم جمعیت جهان چهار برابر و حجم اقتصاد جهانی چهل برابر شد. اگر وعدهٔ مدرنیته حتی به معنای درجا زدن بود ـــ به سخن دیگر، اگر شکاف بین فقیر و غنی به طور نسبی برابر با اندازهٔ این شکاف در زمان مرگ ملکه ویکتوریا باقی می‌ماند ـــ زندگی همهٔ انسان‌ها ده برابر بهتر از شرایط کنونی می‌بود. اما امروزه شمار مردمی که در فقر مطلق زندگی می‌کنند به اندازهٔ شمار تمام جمعیت انسان در سال ۱۹۰۱ است.
محسن
تنها پس از آن‌که آخرین درخت جان سپرد و آخرین رودخانه سمی شد و آخرین ماهی به دام افتاد، آن‌گاه درمی‌یابیم نمی‌توانیم پول بخوریم.
S3084
ما هنوز فرهنگ‌ها و نظام‌های سیاسی مختلفی داریم، اما در سطح اقتصادی تنها یک تمدن بزرگ وجود دارد، تمدنی که از تمامی سرمایهٔ طبیعی این سیاره تغذیه می‌کند. ما در همه‌جای این کره مشغول چوب‌بری، ماهی‌گیری، آبیاری و ساخت‌وساز هستیم و هیچ گوشه‌ای از زیست‌کره را گریزی از جریان ریزش مداوم پسماند ما نیست.
محسن
جان اشتاین‌بک زمانی گفت که سوسیالیسم هرگز در امریکا ریشه نزد، زیرا در این‌جا فقرا خود را نه به عنوان پرولتاریای مورداستثمار، که به عنوان میلیونرهای موقتاً شرمنده می‌بینند.
محسن
شکارچیان دوران پارینه‌سنگی، هنگامی که آموختند چگونه به جای یک ماموت دو ماموت را بکشند، پیشرفت کرده بودند. آنان که آموختند چگونه دویست ماموت را ـــ با راندن آنان به سوی پرتگاه ـــ بکشند زیادی پیشرفت کرده بودند. آنان، برای دوره‌ای، از زندگی پُرنعمتی برخوردار بودند، اما پس از آن باید گرسنگی می‌کشیدند.
محسن
سرمایه‌داری ما را، مانند سگ‌های شکاری به دنبال یک خرگوش مکانیکی، وسوسه به دویدن به پیش می‌کند و پافشاری می‌کند که اقتصاد بی‌پایان است و بنابراین اشتراکی عمل کردن کاری نامربوط است. البته، گاه‌وبی‌گاه شماری کافی از سگ‌های شکاری موفق به شکار یک خرگوش واقعی می‌شوند تا دیگران را وادارند تا دم مرگ بدوند. در گذشته تنها فقرا بازندهٔ بازی بودند؛ امروزه اما تمامی سیاره است که بازی را می‌بازد.
محسن
این روزها واشنگتن ادعا می‌کند که می‌خواهد «جهان متمدن» را رهبری و پاسداری کند. این ادعا ادامهٔ سنتی از زبان‌بازی امریکایی است که همراه با ریشه‌کنی و نابودی ساکنان نخستین آن کشور آغاز شد.
محسن
پیشرفت منطقیِ درونی دارد که می‌تواند به فراسوی خرد، به فاجعه بینجامد. یک مسیر وسوسه‌انگیزِ سرشار از موفقیت ممکن است به تله ختم شود.
محسن
تنها پس از آن‌که آخرین درخت جان سپرد و آخرین رودخانه سمی شد و آخرین ماهی به دام افتاد، آن‌گاه درمی‌یابیم نمی‌توانیم پول بخوریم. پندی از بومیان کری
محسن

حجم

۲۲۱٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۰۲ صفحه

حجم

۲۲۱٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۰۲ صفحه

قیمت:
۴۵,۰۰۰
تومان