کتاب زندگی خوب
معرفی کتاب زندگی خوب
زندگی خوب ؛ ۳۰ گام فلسفی برای کمال بخشیدن به هنر زیستن کتابی نوشته مارک ورنون استاد فلسفه و اخلاق و مدرس آکادمی آیدلر لندن است.
درباره کتاب زندگی خوب
کتاب زندگی خوب همانطور که از نامش پیداست درباره چگونگی خوب زیستن نوشته شده است. او در این کتاب از یک بعد تازه به خوب زیستن نگاه کرده است که شاید با جهتگیری کتابهای دیگر موفقیت در زمینه خوب زندگی کردن متفاوت باشد. ورنون در این کتاب برای خوب زیستن به حکمت کهن روی آورده است. حکمتی که از دیرباز در زندگی بشر جریان داشته و اساسش اخلاقیات فظیلتمدار است. فضیلتها عبارتاند از مهارتها، عادتها و مزیتهایی که اگر بتوانیم آنها را بپرورانیم به ما امکان شکوفا شدن میدهند. اخلاقیات فضیلتمدار در پی پاسخهای قطعی نیستند، بلکه در جستوجوی یک شیوهٔ زندگی هستند. اینها اصولیاند که هدفشان دستیابی به ویژگیهایی است که درست به هدف بزنند و تضمین کنند که شما کمابیش در بهترین مسیر ممکن در حرکتید، حتی اگر برای ما انسانها مقصد نهایی هیچگاه کاملاً مشخص نباشد.
خواندن کتاب زندگی خوب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کسانی که بیش از دغدغه موفقیت دغدغه خوب زیستن دارند و آنهایی که خوب زیستن را تنها در به دست اوردن پول و ثروت های ناتمام و رفاه بدون درد نمیبینند و لازمه خوب زندگی کردن چه مادی و چه معنوی را در درجه اول، داشتن فضایل اخلاقی میدانند از تعلیمات این کتاب بهره خواهند برد.
درباره مارک ورنون
مارک وِرنون متولد ۱۹۶۶ در انگلستان است. در فیزیک و الاهیات تحصیلات دانشگاهی کرده و دکترای فلسفه دارد. کتابهایی نوشته با موضوعات دوستی، خداوند، معنویت، علم، و فلسفهٔ زندگی روزمره. مقالهها و نقد و بررسیهایش دربارهٔ مذهب و موضوعات فلسفی و اخلاقی در روزنامهها و مجلههای بسیاری از جمله گاردین منتشر شدهاند. او در مناظرهها، جشنوارهها و برنامههای رادیویی مشارکت فعال دارد و در آکادمی آیدلِر در لندن هم تدریس میکند.
جملاتی از کتاب زندگی خوب
آزادی برای شما چه معنایی دارد؟ گزینههای بیشتر؟ زمان بیشتر؟ فرصتهای بیشتر؟ آزادی تبدیل به کیفیتی شده است که توضیح میدهد چرا ما امروزه معتقدیم زندگی کردن خوب است. آیا ما امروزه ـ شاید نسبت به هر دورهٔ دیگری از تاریخ ــ از آزادیهای بیشتری برخوردار نیستیم؟ آیا اکنون بهترین زمان برای زنده بودن نیست؟
پس چرا این گزینهها و فرصتها صرفاً باری بر دوشمان حس میشوند؟ یادم میآید یک بار در یک غذاخوری خواستم برایم نان و نیمرو بیاورند. رویهٔ میز پلاستیکیِ غذاخوری زیر نور آفتاب برق میزد و در همان حال پیشخدمت لبخندزنان از من میپرسید که میخواهم نیمرویم شُل باشد، یا یک رویش شل باشد و یک رویش سفت، یا دو رویش سفت، یا همزده ... و بعد، نوبت نان شد: گندم باشد یا جو یا چاودار؟ سبوسدار یا بیسبوس؟ ساده یا تُستشده؟... گزینهها خودشان آنقدر پروپیمان بودند که اشتهایم را کور کور کردند. آنچه آن غذاخوری در اختیارم گذاشت آزادیِ انتخاب غذا نبود، بلکه استبدادِ گزینههای بیش از حد بود.
فهرست کتاب زندگی خوب
۳۰: من - با خود صادق بودن
کتابشناسی
نامنامه
یادداشتها
جستار نویسی در باب فضیلت های انسانی که در بحث فلسفه شمرده شده اند. بسیار لذت بخش و خوش خوان خواندن متون مختلف از افراد بزرگ که به خوبی کنار هم تالیف شده بودن به اضافه خود مطلبی که نویسن ه ارائه
سلام من کتاب رو قبلا خونده بودم فایل صوتی کتاب رو میخواستم که متاسفانه نداشت ؛ ولی بسیار کتاب عالی و مفیدی است
نگرشی فلسفی به سی موضوع مختلف زندگی انسان. متن کتاب روان و بدور از غامض نویسی و پیچیده سازی مطالب است. نگاه ورنون به مسائل و موضوعات ساده و بیپیرایه و جذاب است. هرچند ممکن است از دید خوانندهای با
"تلاش کردهام موضوعاتی را انتخاب کنم که مهمتر و همچنین شاید غیرمنتظرهترند، و اندیشههای جذاب را در مورد هریک بیابم، اندیشههایی که میتوانند توجهتان را به خود جلب کنند و شما را برانگیزند به دیدن امور از دریچه ای تازه.
بسیار آموختنی و کاربردی
متن بدون جانبداری از نویسنده و کتابی خاص از ترکیب فلسفه باستان-معاصر و روانشناسی عمومی
با اینکه خود نویسنده خودش رو منتقد کتابهای سطحی مثبت اندیشی میدونه و سعی کرده مثل اونها نباشه، به نظرم نتیجه فرقی نکرده. رغبت نکردم بیشتر از ۲۰ درصد کتاب رو بخونم و رها کردم.