دانلود و خرید کتاب توهم آگاهی استیو اسلومن ترجمه مینا تربتی
تصویر جلد کتاب توهم آگاهی

کتاب توهم آگاهی

معرفی کتاب توهم آگاهی

توهم آگاهی نوشته استیو اسلومن و فیلیپ فرنباخ کتابی درباره خطاهای انسانی در درک موقعیت‌ها و عملکردها است. کتابی درباره فهم محدود بشر از طبیعت، جهان و مناسبات علمی. این که چرا انسان گاهی ههمه را مبهوت نبوغ خود می‌کند و گاهی با ناآگاهی خود چنان دنیایی را ناامید می‌کند که گویی جهان به انتها رسیده است؟

درباره کتاب توهم آگاهی

کتاب توهم آگاهی کوشیده است تا به سوال بالا و سوالات مشابه پاسخ دهد. تمرکز و تاکید این کتاب بر آگاهی جمعی است. این که بشر باید ماهیت جمعی اگاهی را درک کند و بفهمد که هیچ موفقیت و اتفاقی تنها به دست یک نفر و در خلاء رخ نمی دهند. ماری کوری خود به تنهایی رادیواکتیو را کشف نکرد، نیوتن قوانین حرکت را در خلاء کشف نکرد و... در این کتاب موضوع اگاهی جمعی و اهمیت آن بررسی شده است. این که انسان واقعا چقدر می‌داند، چرا توهم اگاهی دارد، چرا و چگونه می اندیشد، چرا به بعضی چیزها، باور دارد و فرایند اندیشیدنش با انسان‌های دیگر، و درباره موضوعات گوناگون علمی، سیاسی، انسانی چگونه است از موضوعات اصلی این کتاب‌اند.

به‌محض اینکه درک کنیم همهٔ آگاهی در سر ما قرار ندارد، بلکه در یک جامعه به اشتراک گذاشته شده، قهرمانان ما تغییر می‌کنند. به‌جای تمرکز بر افراد، تمرکز بر یک گروه بزرگ را آغاز می‌کنیم. کتاب توهم آگاهی می‌کوشد به ما درک غنی‌تری از ذهن بدهد، فهمی که در آن ارزیابی بهتری از اینکه چه میزان از آگاهی و فکرمان به اشیاء و افراد پیرامون وابسته است، داشته باشیم. و بدانیم آنچه در ذهن ما رخ می‌دهد بسیار فوق‌العاده است، اما کاملاً به چیزی وابسته است که در جای دیگری رخ می‌دهد.

خواندن کتاب توهم آگاهی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

پژوهشگران علوم اجتماعی و انسانی و علاقه مندان به مباحث جامعه شنای و انسان‌شناسی را به خواندن کتاب توهم آگاهی دعوت می‌کنیم. همچنین کتاب صوتی توهم آگاهی هم در طاقچه در دسترس است.

دربارهٔ نویسندگان

استیون اسلومن استاد علوم شناختی، روان‌شناسی و زبان‌شناسی در دانشگاه براون است. او همچنین سردبیر نشریهٔ کاگنیشن ست. او با همسرش در شهر پراویدنس، ایالت رودآیلند زندگی می‌کند. فرزندانش از پیش او رفته‌اند.

فیلیپ فرنباخ یک دانشمند علوم شناختی و استاد بازاریابی در دانشکدهٔ کسب‌وکار لیدز در دانشگاه کلرادو است. او در شهر بولدر ایالت کلرادو با همسر و دو فرزندش زندگی می‌کند.

بخشی از کتاب توهم آگاهی

اکثر چیزها پیچیده‌اند، حتی آنهایی که ساده به‌نظر می‌رسند. عجیب نیست اگر پی ببرید که اتومبیل‌های مدرن یا کامپیوتر یا سیستم‌های کنترل ترافیک هوایی پیچیده‌اند، اما درمورد توالت چه فکری می‌کنید؟

(در دنیای اطراف ما) وسایل لوکس و تجملاتی، اشیای مفید و حتی چیزهای کاملاً ضروری وجود دارند که بدون آنها نمی‌توانید زندگی کنید. توالت قطعاً به دستهٔ آخر تعلق دارد، پس وقتی به توالت احتیاج دارید واقعاً نیاز به آن وجود دارد.‌ تقریباً تمامی خانه‌ها در دنیای توسعه‌یافتهٔ امروز دارای حداقل یک توالت هستند، رستوران‌ها قانوناً باید دارای توالت باشند و توالت معمولاً در پمپ بنزین‌ها و استارباکس‌ها نیز وجود دارد. قابلیت آنها بسیار شگفت‌انگیز و سادگی آنها بسیار معجزه‌آمیز است! هرکسی نحوهٔ کارکردن توالت را می‌فهمد. قطعاً بیشتر مردم فکر می‌کنند می‌دانند توالت چگونه کار می‌کند. این‌طور نیست؟

دقیقه‌ای فکر کنید و سعی کنید توضیح دهید که چه اتفاقی می‌افتد وقتی آب با فشار وارد توالت می‌شود. آیا حتی قواعد ساده‌ای که کارکرد آن را تحت کنترل دارد می‌دانید؟ به‌نظر می‌رسد بیشتر مردم نمی‌دانند.

محسن
۱۴۰۱/۰۲/۲۳

نویسنده‌های کتاب دو استاد علوم شناختی هستند که در این کتاب تلاش می‌کنند با زبانی ساده اما علمی توضیح دهند که آدم‌ها در مورد چیزی که می‌دانند دچار خطای شناختی هستند و جزییاتی که از واقعیت‌های علمی می‌دانند، کمتر از

- بیشتر
ر.د.ب
۱۴۰۰/۰۵/۲۲

ترجمه عالی، کتاب عالی، موضوع عالی، در یک کلام «عالی». ممنون از مترجمان عزیز این کتاب. واقعا عالی بود...

شیما.بیات
۱۴۰۱/۰۳/۲۹

کتاب فوق العاده ای برای درک بهتر و غرور کمتر

مهناز
۱۴۰۱/۰۹/۲۸

کتاب خوبی هست، برای اینکه بفهمیم هیچی نمیدونیم، حتی اگر بهترین و بیشترین کتابهارو خونده باشیمو اطلاعات عمومی زیادی داشته باشیم، درهر صورت میخواد بگه که ای بشر مغرور نشو هیچی نمیدونی، ولی خب با شاخ و برگ دادن و

- بیشتر
کاربر 7949502
۱۴۰۳/۰۱/۱۴

کتاب جذابی است که هر چه بیشتر می خوانی بر ناآگاهی خود بیشتر آگاه میشوید و در طی مطالعه اطلاعات علمی بسیار خوبی در حوزه های مختلف علم کسب می کنی و فکر می کنم خواندن این کتاب کمک می

- بیشتر
سما خادمي
۱۴۰۲/۱۰/۰۲

اگر مدعی آگاهی هستیم، بخونیم😁

محمدرضا
۱۴۰۲/۰۸/۱۳

اسم کتاب گویای همه چیز هست؛ اینکه ما فکر میکنیم که میفهمیم درحالیکه فقط فکر می‌کنیم که میفهمیم و در واقع آنقدرها هم نمی‌فهمیم. مطالب بسیار جالبی در کتاب مطرح شد مثل توهم عمق تبیینی یا آزمون تفکر شناختی و

- بیشتر
sinsad
۱۴۰۱/۱۰/۰۶

تهوع دانایی، دردناکتر از آلزایمر

سعید عبدی
۱۴۰۱/۰۶/۰۱

لذت خالص همین ...

محمد جواد
۱۴۰۲/۰۵/۱۶

شماره 38 خود نویسنده های این کتاب دچار توهم آگاهی هستند! بعضی جاها نویسنده خودش رو عقل کل جهان در نظر گرفته و هر چیزی که براش دلیلی پیدا نکرده رو غیرمنطقی و نامعقول قلمداد کرده. از حق نگذریم بعضی از مطالب کتاب

- بیشتر
ولتر: «توهم فراتر از همهٔ لذت‌هاست».
Harmony
هنگامی‌که جامعه‌ای قبول می‌کند داستان خاصی را بپذیرد (درحقیقت) نگرشی را که تلویحاً در آن داستان آمده می‌پذیرد.
Harmony
اکثر آگاهی‌های فردی و بااهمیت به نحو قابل‌توجهی کم‌عمق و سطحی هستند؛ به‌طوری‌که تنها به بخش اندکی از پیچیدگی‌های محض این جهان واقفیم و اغلب این حقیقت را درک نمی‌کنیم که بسیار کم می‌دانیم. نتیجهٔ این رویکرد، اطمینان و اعتماد بیش‌ازاندازه به خودمان است، به‌طوری‌که مطمئنیم اشتباه نمی‌کنیم، حتی اگر اطلاعاتمان کم باشد.
گیسو
زمانی‌که یک رویکرد بر مبنای ارزشی مقدس قرار می‌گیرد پیامدها اهمیت ندارند. یک نمونهٔ جالب از این نوع بدبینی از پژوهشی ناشی می‌شود که توسط مرتضی دهقانی و همکارانش پیرامون رویکردهای ایرانیان نسبت به دنبال کردن برنامهٔ هسته‌ای صورت گرفته است. همان‌طور که ایران با گسترش سرسختانهٔ قابلیت‌های هسته‌ای خود در دههٔ اول قرن بیست‌ویک با بیشتر جامعهٔ بین‌الملل ضدیت کرد، رهبری در ایران به یک مبارزهٔ تبلیغاتی فعال برای تبدیل این موضوع به یک ارزش مقدس برای ایرانیان پرداخت. آنها دنبال کردن انرژی هسته‌ای را بر مبنای صدها سال تاریخ ملی و حتی قواعد مذهبی، به‌مثابهٔ حق طبیعی مردم ایران معرفی کردند. وضعیت فعلی را با تجارب قبلی دولت‌های خارجی که به حق حاکمیت ایران دست‌اندازی کردند، مقایسه نمودند و سعی کردند آن را به روایتی دربارهٔ خودمختاری و ملی‌گرایی تبدیل کنند. متأسفانه کار دهقانی نشان می‌دهد که این نوع از تبلیغات چقدر می‌تواند مؤثر باشد.
arash
موافقان مواضع سیاسی اغلب، سیاست‌هایی را که مردم آنها را پیامدگرا می‌دانند در شرایط مبتنی بر ارزش مطرح می‌کنند تا نادانی مردم را پنهان کنند، از تعدیل نظرات جلوگیری کنند و مانع مصالحه و سازش گردند.
arash
ظاهراً، واکنش‌های شدید اخلاقی به دلیل نیاز ندارند. باورهای سیاسی محکم نیز همین‌طور هستند. گاهی اینکه پیامدهای یک سیاست را درک کنیم یا نه بی‌اهمیت است. چنین رویکردهایی مبتنی بر تحلیل علّی نیستند. ما اهمیت نمی‌دهیم که یک سیاست معین نتایج خوب یا بدی را به‌بار خواهد آورد یا خیر. آنچه اهمیت دارد ارزش‌های تقدیس‌شده به‌واسطهٔ آن سیاست است.
arash
اینترنت منبع اصلی اطلاعات و هستهٔ مرکزی جامعهٔ آگاهی ما محسوب می‌شود. اینترنت منبع بی‌پایانی از حقایق را در اختیار ما قرار می‌دهد
arash
تغییر باورها بسیار دشوار است چراکه آنها با ارزش‌ها و هویت ما عجین گشته‌اند و جامعه در آن سهیم است. علاوه‌براین آنچه عملاً در سر ماست، انگاره‌های علّی پراکنده و اغلب اشتباه است. این توضیح می‌دهد که چرا زدودن باورهای نادرست غالباً مشکل است. گاهی جوامع علم را به‌درستی درک نمی‌کنند، معمولاً به‌نحوی که با انگاره‌های علّی ما پشتیبانی می‌شود. و توهم آگاهی بدین معناست که ما فهم خود را اغلب تا حد کافی بررسی نمی‌کنیم. این دستورالعملی برای تفکر ضد علم است.
arash
مردم مانند زنبور هستند و جامعه مانند لانهٔ زنبور: هوش نه به مغزهای منفرد بلکه به ذهن جمعی وابسته است. در عمل افراد نه‌تنها به آگاهی ذخیره‌شده در مغزشان، بلکه به آگاهی‌های موجود در جاهای دیگر مانند بدن خود، محیط اطراف خود و به‌ویژه آگاهی‌های موجود در دیگر افراد نیز تکیه می‌کنند
گیسو
بخش مهمی از آموزش شامل آگاهی از این است که آیا یک ادعا قابل‌اعتماد است یا نه، چه‌کسی می‌داند و اینکه آیا احتمال دارد که آن شخص به ما حقیقت را بگوید. هیچ پاسخ قطعی برای اظهارنظر درمورد آنها وجود ندارد، اما یک فرد آموزش‌دیده در پاسخ به آنها نسبت به یک فرد آموزش‌ندیده بهتر عمل می‌کند. این مطلب تنها در علم صادق نیست. این درمورد هر چیزی که تعلیم می‌دهیم صادق است، چه قانون باشد، چه تاریخ، جغرافیا، ادبیات، فلسفه یا هر چیز دیگری.
arash
لندائر سپس مقدار اطلاعات در دست افراد یعنی ظرفیت پایگاه دانش آنها را محاسبه کرد، با این فرض که آنها با همین سرعت یکسان در یک دورهٔ ۷۰ ساله از عمر خود به یادگیری می‌پردازند. هر تکنیکی را که آزمود، به جواب نسبتاً یکسانی منجر شد: ۱ گیگا بایت. او ادعا نکرد که این جواب دقیق است. اما حتی اگر ده برابر اشتباه باشد، حتی اگر مردم ۱۰ برابر بیشتر یا کمتر از ۱ گیگا بایت ذخیره کنند، این مقدار همچنان بسیار ناچیز است. این میزان تنها بخش بسیار کوچکی از داده‌هایی است که یک لپ‌تاپ مدرن می‌تواند در خود ذخیره کند. انسان‌ها مخزن دانش نیستند.
arash
مردم اغلب مواضع محکمی درمورد موضوعات دارند، مواضعی که مبنای ناچیز و ضعیفی دارند، یقیناً آن‌قدر ناچیز که قادر به بیان آن نیستند. اما نباید این‌گونه باشد. پژوهش‌های ما نشان می‌دهد که از بین بردن توهم فهم مردم با درخواست از آنها به‌منظور ارائهٔ یک توضیح علّی مفصل شدت مواضع آنها را نیز کمتر می‌کند. باتوجه‌به پیامدهای منفی افراط‌گرایی، ازجمله بن‌بست‌های سیاسی، ترور و جنگ، این به‌نظر اتفاق خوبی است.
arash
مکاتبات توسط متخصصین انجام می‌شود. آن متخصصین فکر می‌کنند که همه باید آنچه را که می‌نویسند بفهمند، زیرا متخصصین آن را می‌فهمند. این همان نفرین آگاهی است. این نتیجهٔ مشارکت در جامعهٔ آگاهی است-عدم جداسازی آنچه در سر خود فرد است از آنچه در سر افراد دیگر قرار دارد.
arash
چقدر باید این رأی به برچسب‌گذاری مواد غذایی اصلاح‌شدهٔ ژنتیکی را جدی بگیریم وقتی از سوی همان مردمی است که معتقدند باید تمامی مواد غذایی حاوی دی‌ان‌ای برچسب‌گذاری شوند؟ به‌نظر این از اعتبار آن آرا می‌کاهد. ظاهراً این حقیقت که اکثریت قاطع مردم ترجیح خاصی دارند، بدین معنا نیست که نظرشان آگاهانه است.
arash
نکته این نیست که مردم نادان هستند. نکته این است که مردم نادان‌تر از چیزی هستند که فکر می‌کنند. ما کم‌وبیش دچار توهم دانستن هستیم،
محمد جواد
باهوش‌ترین فرد میان ما-به معنای موفق‌ترین فرد-احتمالاً کسانی هستند که در درک دیگران تواناترند.
محسن
۱. در یک مقیاس از ۱ تا ۷، میزان درک شما از اینکه زیپ چگونه کار می‌کند چقدر است؟ ۲. زیپ چگونه کار می‌کند؟ تا آنجایی که می‌توانید تمامی مراحلی را که در کارکرد زیپ دخیل است با ذکر جزئیات شرح دهید. اگر مانند اکثر شرکت‌کنندگان کیل و رزنبلیت باشید، (احتمالاً) در کارخانهٔ تولید زیپ کار نمی‌کنید و برای پاسخ‌گویی به سؤال دوم اطلاعات کمی دارید. شما دقیقاً نمی‌دانید که زیپ چطور کار می‌کند، بنابراین ما این پرسش را مطرح کردیم: ۳. حالا در یک مقیاس مشابه از ۱ تا ۷، میزان دانش خود از اینکه زیپ چطور کار می‌کند را دوباره ارزیابی کنید. در این زمان شما با کاهش نمرهٔ خود حقارت بیشتری را به نمایش می‌گذارید. پس از تلاش برای توصیف اینکه زیپ چطور کار می‌کند، اکثر مردم متوجه می‌شوند که ایده‌های اندکی دارند و بنابراین امتیاز آگاهی خود را تا یک یا دو نمره کاهش می‌دهند.
arash
اگر ۵ ماشین به مدت ۵ دقیقه ۵ وسیله را بسازند، چقدر طول می‌کشد که ۱۰۰ ماشین ۱۰۰ وسیله را بسازند؟ نکته همین‌جاست، جواب ۱۰۰ نیست. آنچه در هر سه مسئلهٔ سی‌آرتی مشترک است این است که پاسخ نادرست سریع و ناگهانی به ذهن می‌رسد. برای رسیدن به پاسخ صحیح، پاسخ شهودی باید سرکوب شود و محاسباتی انجام دهید. اکثر مردم خود را اذیت نمی‌کنند. به‌جای آنکه پاسخ نادرست را سرکوب کنند و با کمی تأمل به کشف جواب صحیح بپردازند، تنها پاسخ شهودی، یعنی اولین جوابی که ناگهان به ذهنشان می‌رسد را نسنجیده اعلام می‌کنند.
پروا
ذهن انسان، هم نبوغ‌آمیز عمل می‌کند و هم اسف‌بار، هم درخشان ظاهر می‌شود و هم نابخرد.
dmmzn58
چرا کتابی نوشته می‌شود که به بیان واضحات می‌پردازد؟ چرا ایده‌هایی ارائه می‌شود که انتظار نداریم مردم فکر کنند واقعاً جدیدند؟ به‌این‌خاطر که این ایده‌ها تنها زمانی واضح هستند که به آنها می‌اندیشید. زمانی‌که این کار را نمی‌کنید، وقتی‌که مشغول زندگی روزمرهٔ خود هستید و از آنها آگاه نیستید، به‌شکل کاملاً متفاوتی فکر می‌کنید. مردم اغلب در توهمی از فهم زندگی می‌کنند
arash

حجم

۴۸۲٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۳۲۸ صفحه

حجم

۴۸۲٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۳۲۸ صفحه

قیمت:
۵۹,۵۰۰
۴۱,۶۵۰
۳۰%
تومان