کتاب شاهزاده خوشبخت و داستانهای دیگر
معرفی کتاب شاهزاده خوشبخت و داستانهای دیگر
اسکار وایلد(۱۸۵۴-۱۹۰۰)، نویسنده و نمایشنامهنویس ایرلندی است.
در یکی از داستانهای این مجموعه میخوانیم:
«شبی که قرار بود فردای آن، شاه جوان تاجگذاری کند، وی تک و تنها در اتاق زیبای قصرش نشسته بود. همه درباریان و خدمتکاران خاص او در حالیکه همه در برابرش تا زمین خم شده بودند از او اجازه مرخصی گرفتند و به سالن بزرگ قصر رفتند تا از معلم تشریفات چند تعلیم لازم برای تشریفات درباری فرا گیرند، زیرا عدهای از خواص و نزدیکان شاهزاده که قرار بود فردا تاج سلطنت بر سر گذارد و عصای شاهی به دست گیرد، رفتارشان بسیار عادی بود و این طرز رفتار و حرکتشان در شأن یک نفر درباری نبود.
پسر بچه جوان فارغ از هر اندیشهای روی بستر حریر و نرم خود آرمیده بود. آری، او پسر بچه بود، زیرا بیش از شانزده سال از سنش نمیگذشت. او از دختر منحصربهفرد شاه وقت به دنیا آمده بود و مادرش مخفیانه با مردی که شرایط اجتماعی او پایینتر بود، ازدواج کرده و صاحب این فرزند شده بود. میگفتند شوهرش یک نفر مرد اجنبی بود که در نواختن فلوت اعجاز میکرد و همین هنر او جلب نظر شاهزاده خانم را کرده و سبب شده بود که شاهزاده خانم عاشق و دلداده او شود و در خفا با او عروسی کند. بعضی دیگر را عقیده بر این بود که شوهر شاهزاده خانم هنرپیشهای در «ریمینی» بود که شاهزاده خانم بارها هنرنمایی او را دیده و فریفتهاش شده بود، ولی ناگهان این مرد در شهر ناپدید شد و کسی از سرنوشت او مطلع نشد.»

عالیه
من از مجموعه، شاهزادهی خوشبخت(شادکام) را خواندم و برایم شگفیآور بود که یک فرد تحصیلکرده چقدر باید خلاقیت داشته باشد که داستان به این کوتاهی و سادگی را به این زشتی ترجمه کند. ترجمهی دیگری را برای خواندن شاهکارهای وایلد
بخونید عالیه مرسی زاقچه