کتاب کتاب مقدس نئون
خواندن نظراتمعرفی کتاب کتاب مقدس نئون
«کتاب مقدس نئون» داستان دیگری از نویسنده «اتحادیه ابلهان»، جان کندی تول است. پس از خودکشی عجیب جان در ماشین شخصیاش در سال ۱۹۶۹ مادر او «کتاب مقدس نئون» را در میان نوشتههایش پیدا کرده بود.
جان نام این داستان را از چراغهای نئون سردرکلیسای شهرش الهم گرفته بود که شکل یک کتاب مقدس و نام کلیسا را با آن چراغها بر سر درش درآورده بودند.
این اثر اولین تلاش خلاقانه جان کندی تول برای نگارش یک داستان در ایام نوجوانی است. او در این داستان زنجیرهای از وقایع عجیب و طعنهآمیز زندگی و جامعهاش را از اوان کودکی به تصویر کشیده است.
دیوید پسرکی است که در دههی چهل در شهری کوچک، بزرگ میشود و ما را از صفحهای به صفحه دیگر با احساساتش همراه میکند؛ احساساتی که ترکیبی از غم، رنج، عشق و شادی است. از همان ابتدای داستان شخصیت ساده و بسیار حساس او برای ما جان میگیرد و ما را سوار بر قطار کودکیاش، به تماشای سفری که بازی سرنوشت برایش رقم زده، میخواند. تجربه دردناک، عجیب و کاملاً ملموس اولین عشقش را با ما قسمت میکند، با کشیش بابی لی، آشنایمان میکند و سایه به سایه در کنار خود، ما را به ملاقات مردمان متعصب و فاسد شهر میبرد.
«میدانستم که قرار نیست به دبیرستان بروم، بنابراین در شهر کاری پیدا کردم. کارم در داروخانه بود و تقریباً بیست دلار در هفته درآمد داشتم. پشت پیشخوان میایستادم و کارهای فروش و تحویل دارو را انجام میدادم. خوششانس بودم که آن شغل را پیدا کرده بودم زیرا کموبیش شغل خوبی بود. خاله مِی هم از این بابت خوشحال بود. در طول روز همراه مادر در خانه میماند و این زحمت چندانی برایش نداشت. شبها کلاید دنبالش میآمد و او را برای اجرا همراه گروه میبرد. آنروزها دیگر کسب و کارشان رونق چندانی نداشت و اغلب مردم دره صدای موسیقی آنها را شنیده بودند.»
این اثر نمایشی طنزآمیز از دنیای مدرن و تصویر شگفتانگیز و پراحساسی است که توسط یک نویسندهٔ بسیار جوان از دنیایی کوچک و سرشار از هراس و پر از تعصبات کوتهفکرانهٔ مذهبی به نگارش در آمده است. «کتاب مقدس نئون» سی و پنج سال پیش نوشته شده است، ولی ارتباطی نزدیک و قوی با دنیایی دارد که در آن تعصبات مذهبی نهتنها با صبوری و دلایل محکم کمرنگ نشده است، بلکه بیشتر هم رشد کرده است.
منتظر یه قطاری ، قطاری که نمیدونی مقصدش کجاست اما فقط میخوای بری... کتابی بسیار خوشخوان و روان از زبان یک نوجوان. پایان کتاب عجیب و غیرمنتظره بود و باعث شد بعد از اتمام کتاب هنوز ذهنم در کتاب بماند. حیف که
جان کندی تول، نویسنده بااستعداد کتابِ اتحادیهی ابلهان در اوج جوانی خودکشی کردوجهان را از وجود حساس و بااستعداد خود محروم نمود. چندی بعد مادرش که دست نوشتههای او را به صورت تصادفی پیدا کرده بود، برای احیای یاد و