کتاب اتحادیه ابلهان
معرفی کتاب اتحادیه ابلهان
کتاب اتحادیه ابلهان در ژانر کمدی سیاه، نوشته جان کندی تول است. این کتاب زمانی منتشر شد، که نویسندهاش از افسردگی خودکشی کرده بود. ماجرای کتاب، ماجرای پسری است که علیرغم تحصیلات و سواد بالایش، نه شغلی دارد و نه خانوادهای.
درباره کتاب اتحادیه ابلهان
جان کندی تول اولین رمان خود را در سیسالگی نوشت و مدت زیادی به دنبال چاپ کتابش سراغ ناشران مختلف رفت، اما کسی حاضر به چاپ کتابش نشد، بعد از مدتی در پی سرخوردگی از چاپ کتابش، ناامید و افسرده در ۳۲ سالگی خودکشی کرد. بعد از مرگ جان کندی تول، مادرش نسخههای پرینتشدهی کتاب را پیش ناشران زیادی برد و بعد از چند ماه دوندگی موفق به چاپ این کتاب شد. رمانی که به سرعت مورد توجه مخاطبان و تحسین منتقدان قرار گرفت. اتحادیه ابلهان در همان سال موفق شد جایزه ادبی پولیتزر را دریافت کند و تنها کتابی است که بعد از مرگ نویسندهاش برنده این جایزه شد.
اتحادیه ابلهان داستان زندگی پسری به نام «ایگنیشس» است. او فوق لیسانس فلسفه قرون وسطی دارد و با حدود چهل سال سن، به دلیل روحیه آرمانگرایانهاش نه ازدواج کرده و نه جایی مشغول به کار است.
ایگنیشس، با مادر پیرش زندگی میکند. هر دو آنها روحیهای بسیار عجیب دارند، که کشف همین روحیه منحصربهفرد خواننده را به دنبال داستان میکشاند.
در نهایت به اصرار مادرش در یک کارخانه مشغول کار اداری میشود. خردمندی متفاوت او باعث میشود نتواند خودش را با واقعیتهای جامعه تطبیق دهد و همین موضوع دردسرهای زیادی را برای ایگنیشس و دیگران ایجاد میکند. دردسرهایی که گاه ما را میخندانند و گاه باعث میشوند از دستش عصبانی شویم.
«اتحادیه ابلهان» سال ۱۳۹۱ با ترجمه خوب و روان پیمان خاکسار وارد بازار شد و به سرعت در لیست کتابهای پرفروش قرار گرفت.
این رمان که در ژانر کمدی سیاه نوشته شده است، در سال ۱۹۸۱، بعد از خودکشی نویسنده، جایزه پولیتزر را برای خالقش به ارمغان آورد. این جایزه یکی از معتبرترین جایزه های ادبی آمریکاست.
خواندن کتاب اتحادیه ابلهان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
شاید این روزها که اطرافمان پر است از آدمهای معترض به شرایط دنیا و جامعه، خواندن این کتاب در ژانر کمدی سیاه جذابتر هم باشد. شخصیت اصلی داستان پسری است که نسبت به جهالت مردم جامعه حساس است و دلش میخواهد جامعه را با اعتراضهایش تغییر دهد. شاید ناسازگاری و آشوبگری ایگنیشس ما را یاد ناطوردشت بیندازد. برای همین اگر از آن رمان خوشتان آمده، ممکن است عاشق این رمان هم شوید. این رمان در عین حال، رمانی طنز است. برای همین پیشنهاد میکنیم، خواندنش را طرفداران ژانر کمدی از دست ندهند.
در بخشی از رمان اتحادیه ابلهان میخوانیم:
ایگنیشس فریاد میکشید: باید با شهردار تماس بگیرم.
صدایی از میان جمعیت گفت: دست از سر این پسر بردارین.
پیر مردی اضافه کرد: برین رقاصای خیابون بربن رو بگیرین. اون بچه خوبیه منتظر مادرشه.
ایگنیشس مغرورانه گفت: ممنونم امیدوارم همهی شما به این بی عدالتی شهادت بدین.
پلیس با اعتماد به نفسی که لحظه به لحظه کمتر میشد به ایگنیشس گفت: باید با من بیای، جمعیت داشت در هم گره میخورد و هیچ افسر راهنمایی و رانندگی هم آن اطراف نبود. میریم کلانتری.
دیگه گار به جایی رسیده که حتی یه پسر خوب هم نمیتونه بیرون فروشگاه منتظر مادرش بایسته، دوباره پیر مرد بود.
این شهر تا حالا این جوری نشده بود، کار کمونیستاس.
پلیس در همان حال که از تازیانههای سیم عود جاخالی میداد خطاب به پیر مرد گفت: به من گفتی کمونیست؟ تو رو هم میبرم. باید حواست باشه به کی میگی کمونیست.
پیر مرد فریاد زد: تو نمیتونی منو دستگیر کنی. من عضو باشگاه سالخوردگانی هستم که تحت نظر بخش سرگرمی نیواورلینز اداره میشه.
زنی جیغ کشید: این پیر مردو ول کن پلیس کثیف، اون دیگه الان نوه نتیجه داره.
پیر مرد گفت: بله که دارم. شش تا نوه دارم که همهشون هم پیش خواهرای مقدس درس میخونن. خیلی هم باهوشن.
ایگنیشس مادرش را دید که آرام از فروشگاه بیرون میآمد، جوری جعبههای شیرینی را دست گرفته بود که انگار به جای شیرینی پر از سنگ هستند.
داد زد: دیر رسیدی مادر، دستگیر شدم.
نظردادن درمورد این کتاب خیلی سخته. داستان پر از شخصیت های حال به هم زن، چندش آور و رو اعصابه که میتونه باعث بشه کلی از دستشون حرص بخورید. یه عالمه ادم احمق و ابله دور هم جمع شدن. (الحق
اثری از یک نویسنده ی ناکام در دنیا؛ که بعد از مرگ جایزه ی پولیتزر میگیره! یه جور طنز موقعیته تقریبا. یه سری آدم با شخصیت های عجیب غریب. دقیقا یه سری ابله در سبک های مختلف. البته ابله ابلهان
با سلام ، دوستان در هنگام مطالعه این کتاب باید توجه داشت که جان کندی تول نویسنده این کتاب در این زمینه ی نوشتاری پیشگام بوده و تقریبا طنز فلسفی یا شاید بشه گفت طنز تلخ فلسفی قبل از اتحادیه
براوو
بعد از مدتها یک کتاب خیلی خوب خوندم. اوایلش یکمی گنگ بود ولی بعد انگار قلم نویسنده راهش رو پیدا می کنه. برای خوندنش حوصله به خرج بدید و صبور باشید طنز داستان طنز فکاهی نیست یه جور طنز سیاه
احتمالا کتابی نیست که همه باهاش ارتباط برقرار کنند، اما اگر فاز ضد حال ایگنیشس و شوخیهای کتاب رو بگیرید از خوندنش لذت میبرید.
رمانی به شدت جذاب... تنها ایرادش، شروع بی جان و کسالت آمیزش است. ولی عجب تراژدی برای نویسنده اثر رخ داده است... حیف که یک مشت آدم عوضی دنیا را از نوشته های دیگرش محروم کردند.
نسخه چاپی و دارم و خیلی خنده داره، مخصوصا تو شرایط الان جامعه ما خوندنش توصیه میشه ولی آخه نسخه الکترونیکی که نباید ٢٢ هزار تومن باشه!!!
قیمتش واقعا بالاست...
ترجمه عالی آقای خاکسار، کلاً انتخابهای ایشان برای ترجمه بسیار خوبه. ‘ایگنیشس’ شخصیت اصلی رو میشه دن کیشوت «عاقل» عصر مدرن دانست. شخصیتی که از بعدی میشه به ناپختگی، عدم بلوغ، حماقت، عقب مانده اجتماعی و اجتماع گریز دیدش و اما