کتاب ناظم حکمت در قلب پیرایه
۴٫۱
(۷)
خواندن نظراتمعرفی کتاب ناظم حکمت در قلب پیرایه
«ناظم حکمت در قلب پیرایه» مجموعهای است از نامههای پیرایه، همسر سوم ناظم حکمت، شاعر بزرگ ترک که به همت «نازان آریسوی» در ترکیه منتشر شده و با استقبال بسیار زیاد مخاطبان روبهرو شده است.
ناظم حکمت، شاعر بزرگ ترک، نابترین اشعار عاشقانهاش را برای زنی سرود که او را بانوی گیسو حنایی قلبش مینامید.
خدیجه پیرایه یک بار ازدواج کرده بود. همسر اولش نویسنده و روزنامهنگار بود که پس از تولد اولین فرزندش وارد عرصه موسیقی و سینما شد. او برای موفقیت در کارش به مصر رفت اما هیچگاه بازنگشت. پیرایه فرزند دوم خود را در غیاب همسرش به دنیا آورد.
در همین دوران، ناظم حکمت به دلیل اختلافات زناشویی از همسر اولش نزهت، در مسکو جدا شد و پس از ازدواج نافرجام دومش با یک بازیگر تئاتر، سرانجام به استانبول بازگشت. پیرایه دوست خواهر ناظم بود و ناظم در اولین دیدار به این بانوی موحنایی سپیدروی دل باخت. پیرایه اوایل به دلیل داشتن دو فرزند در پذیرش عشق ناظم مردد بود اما بلاخره این دو دلداده در سال ۱۹۳۲تصمیم به ازدواج گرفتند اما در همان روزها، ناظم به دلیل نگارش یک مجموعه شعر که رنگ و بوی سیاسی داشت به زندان افتاد و همین محبس، بهانهای برای سیل نامهنگاریهای عاشقانه این دو شد.
ناظم در آگوست ۱۹۳۴ از زندان آزاد شد و یک سال بعد با پیرایه پیمان زناشویی بست. اما سه سال بعد دوباره دستگیر شد. این بار به خاطر این که کتابش را در خانه افسران نظامی دولت پیدا کرده بودند. ۱۵ سال حبس برایش بریدند. پیرایه و ناظم به مدت دوازده سال برای هم نامه نوشتند. پیرایه تمام نامههای ناظم را در چمدانی چوبی گرد آورد. این چمدان و نامههای پرارزشی که در دل داشت، پس از مرگ پیرایه رو شد.
اما دریغ که ناظم قدر این عشق را ندانست و پیرایه را از دست داد. او در زندان گرفتار رابطه عاطفی با منوّر، دختر دایی خود شد که سرانجام آن، بیمهری به پیرایه و در نهایت از دست دادن عشق او بود. ناظم پس از آزادی از زندان با منور ازدواج کرد. پیرایه اما از خیانت ناظم به کسی چیزی نگفت تا سرانجام پسرش، نامههای او و ناظم را پس از مرگ مادر منتشر کرد.
«ناظم حکمت در قلب پیرایه» تا کنون در ترکیه ۱۲۱ بار تجدید چاپ شده و ازجملهی محبوبترین آثار حال حاضر در ترکیه است. ناظم حکمت یکی از بزرگترین شاعران قرن بیستم محسوب میشود، تا جایی که یونیسف سال ۲۰۰۲را سال ناظم حکمت نامگذاری کرده است.
عشق با صدای بلند
احمد پوری
گزینهی اشعار حافظ موسویحافظ موسوی
باقی ماندهی وطنم: شعر عراق معاصرفریده حسنزاده
عاشق آزادیغاده السّمان
پرده را کنار بزن در پایان عشق پیروز استسید علی صالحی
عاشقانه ها: برگزیدهی اشعار و نامهها، سرگذشتها و سخنان کوتاهویکتور هوگو
پیام عاشقینزار قبانی
دورتر از شاخه نیلوفرمحمود درویش
هیچ چیز دوبار اتفاق نمیافتدویسواوا شیمبورسکا
معشوق مجازیغاده السمان
مجموعه اشعار شمس لنگرودی (دفتر دوم)محمد شمس لنگرودی
آهنگ دیگرمنوچهر آتشی
این شفا برسد به دست مجروحترین رویاهاسید علی صالحی
کتاب کوچک معصومیت و امیدسید علی صالحی
سودای کولیوار مارینا تسوتایوامارینا تسوتایوا
داستان یک وانناظم حکمت
پشیمانم کنعباس صفاری
عاشقانه های شعر کردآرش سنجابی
کلیدهانزار قبانی
حجم
۱۲۳٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۵۰ صفحه
حجم
۱۲۳٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۵۰ صفحه
قیمت:
۴۰,۰۰۰
تومان
نظرات کاربران
این مجموعه نامه ها سرشار از توصیفات و احساسات عاشقانه اس ولی حیف از پیرایه که عاشق ناظم شد. ناظمی که با وجود داشتن عشق پاک و خالص و بی مثالِ پیرایه، عاشقِ عاشق شدن بود، بارها و بارها !!
ناظم حکمت برای من، صرفاً یک شاعر و نویسنده با قلم قوی و ادبیه و در قضاوت با زندگیای که با پیرایه داشته، به نظرم عاشقش نبوده. انگار این فرد، بیشتر عاشقِ خود احساسِ عشقه، و صرف کردنِ فعل عشقورزی از
من نسخه چاپیشو خوندم. حتمن بخونین. سرشار از احساسات ناب