کتاب تراموایی بهنام هوس
دستهبندی:
امتیاز:
از ۵۱ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب تراموایی بهنام هوس
تنسی ویلیامز( ۱۹۸۳- ۱۹۱۱)، نویسنده امریکایی برنده پولیتزر است.
انجمن منتقدان امریکا، «تراموایی به نام هوس» را از جمله بهترین نمایشنامههای قرن اعلام کرده است.
«تراموایی بهنام هوس» شاید قبل از هر چیز درباره خودِ پنهانشده آدمها باشد؛ خودی که گاهی از پشت معصومیت و حقبهجانببودنمان بیرون میزند و جلو رویمان میایستد.
این همان اتفاقی است که برای «بلانش دوبوآ»ی این ترامو میافتد؛ بلانشی که سعی میکند با ادا و اطوار حسابشده، همه خودش را مخفی کند. ولی نه آن نزاکت جعلی و نه آن لباسهای شب رنگارنگ ـ اما ارزانقیمت ـ و نه حتی بیگانگی با واژه هتک حرمت، نمیتواند بلانش را تا ابد مخفی نگه دارد.
وحشت از پیری و محوشدن زیبایی، نیاز عاجزانه به تعریف و تمجیدجنسیِ مردها و اصرار به نجیبزادهبودن، مثل تودهای یخ بلانش را در بر گرفته است: سرد، شکننده و بیثبات.
اما تلاش او برای جلب توجه مردها از سرِ تنهایی است یا حس هوسناک و برانگیختنِ بیمارگونهاش؟
چیزی را که تنسی ویلیامز به آن پرداخته، خیلیها در وجودشان پرورش میدهند؛ آنقدر که حسابی رشد کند و از جلدشان بیرون بزند و بعد جلو رویشان بایستد و سلام کند، دست بدهد و خودش را معرفی کند: «من تواَم».
«تراموایی بهنام هوس» چیزی نیست جز تهکشیدن تراژیک یک زن تنها.
باغ آلبالو
مامورهای اعداممارتین مکدونا
الکترااوریپید
جشن تولدشعله آذر
۱۴,۷۰۰۷۰%
این اثر رو نخوندم ولی باغ وحش شیشه ای رو که خوندم بسیار عالی بود همینطور فیلمش(ابنجا بدون من)که اقتباسی به حق خوب و شیرین از اثر بود. این نمایشنامه رو هم میخونم و به همه توصیه میکنم باغ وحش
نمایشنامه ای که مردسالاری در جامعه رو به تصویر میکشه. تصویری از زندگی دو خواهر. خواهر بزرگتر که مجرده و همه ی عمر قربانی خودخواهی مردان شده و خواهر کوچکتری که متاهله و درمقابل تمام بدرفتاری های همسرش صبر و
عالیه. از لحظه ای که شروع کردم تا تموم نشد نتونستم کنارش بگذارم. با اینکه علاقه ای به نمایشنامه نداشتم ولی این محشر بود و باعث شد به این سبک علاقمند بشم.
با اینکه خیلی جذبم کرد ولی یکمی هنوز برام گنگه. همش فکرم میره سمت شخصیتای داستان و رفتاراشون رو با عملاشون مقایسه میکنم . مسلما دوباره میخونمش .
بسیار عالی،دیدن فیلمش هم پیشنهاد میشه
نمایشنامه ای عالی ولی تلخ!
داستان بدی نداشت. البته خیلی برام چیز خاصی نبود. شاید هم تعریف های دوستان توقع من رو بالا برد. به هر حال از خوندنش پشیمون نشدم.
عالی و شاهکاری بی بدیل
واقعا عالی بود...تا تمومش نکردم نتونستم چشم ازش بردارم