کتاب سوتیکده سعادت، پرشین فامیلز، دات کام
معرفی کتاب سوتیکده سعادت، پرشین فامیلز، دات کام
«سوتیکدهی سعادت، پرشین فامیلز، دات کام» اثر آذردخت بهرامی نویسنده، فیلمنامهنویس و طنزنویس ایرانی است. از جمله آثار داستانی او میتوان به «شبهای چهارشنبه» و «آب، آسمان» اشاره کرد.
داستان سوتیکده درباره دختری به اسم فرزانه است که در خانوادهای پرجمعیت با مادر، هووی مادر و بچههای او و خواهر و برادرهای خودش در خانهای بزرگ زندگی میکند. پدر او کامیوندار است و شرکت حمل و نقلی را اداره میکند. در روز تولد فرزانه، پیتر (دوستش از آن سر دنیا) برایش وبلاگی میسازد و او شروع به نوشتن خاطرات روزانهاش در این وبلاگ میکند.
او با زبانی طنز و ترکیبی از محاوره و رسمی مشکلات و مسایل خود و همسن و سالانش را برای ما در این وبلاگ توضیح میدهد. در آخر هم درس و دانشگاه را رها میکند و تصمیم میگیرد راننده کامیون شود.
این درهم آمیختگی تنها به زبان و قالب محدود نمیشود و نویسنده ترکیبی از سنت و مدرنیته را نیز در شخصیتپردازی به کار گرفته است:
«شادی خوب میرقصد. همهجور رقصی هم بلد است. اخبار هم که از بلندگوی دانشگاه پخش میکنند، شادی هماهنگ با خبرها میرقصد ــ در دستشویی البته!
تینا همیشهی خدا جوکهای دست اول دارد. سوا هم نمیکند. همینطور درهم میگوید و میرود؛ اخلاقی، غیراخلاقی، خانوادگی، قومی، نژادی، قبیلهای، ادبی، بیادبی... همهجور جوکی تو دستوبالش هست.»
اگر شما از آن دسته آدمهایی هستید که در روز دهها صفحه وبلاگ را میخوانید اما حوصله کتاب به دست گرفتن ندارید، بهتر است این کتاب را بخوانید. چون با یک تیر دو نشان میزنید؛ آشنایی با فرزانه و نوع جدید ادبیاتی که او معرفی میکند.
به امید روزی که در کتابخونه "هم" قرار بگیره😟🙏
افتضاح برخلاف کتاب قبلیشون واقعا بد بود