کتاب خاطرات کودکی
خواندن نظراتمعرفی کتاب خاطرات کودکی
این اثر، خاطرات کودکی «ژوزه ساراماگو» ـ نویسندهی پرتغالی برندهی نوبل ادبیات سال ۱۹۹۸ و خالق رمان معروف «کوری» است.
این کتاب با نام اصلی As pequenas memorias توسط پیلار دل ریو (متن) و آنخل کمیوس یامیانو (اشعار) از پرتغالی به اسپانیایی ترجمه شده است. این کتاب در واقع نگاه یک نویسنده در دوران بزرگسالی به کودکی خود است و در آن میتوان رد پای خلق برخی از کتابهای ساراماگو را مشاهده کرد.
ساراماگو در خاطرات دوران کودکیاش به ماجراهایی درباره دوستانش، خانوادهاش، تحصیلات و همچنین شیطنتهایی که در دوران کودکی داشته، اشاره میکند.
«روزی سر کلاس مکانیک خطکشی را شکستم، معلم هنوز نرسیده بود و ما از این فرصت برای بیانضباتی استفاده میکردیم. بعضیها لطیفه میگفتند، بعضیها موشک یا گلولهی کاغذی پرتاب میکردند و بعضیها مشغول بازی نون ببر کباب بیار بودند (بهترین تمرین برای برانگیختن عکسالعمل: چون بازیکنی که کف دستهایش رو به پایین است باید سعی کند از ضربهی بازیکنی که کف دستهایش رو به بالاست، بگریزد) و من برای نشان دادن طرز استفادهی نیزه، هنوز نمیدانم به چه دلیل، شاید چون در فیلم دیده بودم، خط کش را طوری در دست گرفتم که انگار نیزه است و به سمت تخته سیاه دویدم تا دشمن فرضی را از روی اسب به زمین بیندازم. در محاسبهی فاصله اشتباه کردم و ضربه به حدی شدید بود که خطکش در دستانم سهتکه شد.»
(۶-۳۲-[۱۴۲]) ژوزه ساراماگو در این کتاب خاطرات دوران کودکیش رو نوشته؛ خاطراتش جریان پیوسته و منسجمی نداره و به صورت پراکنده و تا حدودی کسل کننده نوشته شده؛ محتواش هم آنچنان جالب و تاثیر گذار نیست.