کتاب خودزنی
۲٫۸
(۱۲)
خواندن نظراتمعرفی کتاب خودزنی
«خودزنی» مجموعه داستانی از داوود آتشبیک، نویسنده و منتقد ادبی است که شش داستان کوتاه دارد. «جوی خون»، «گوش»، «سالشمار زندگی رضا نقندری»، «خودزنی»، «سوء ظن» و «...وعشق» نام داستانهای این مجموعه اند. مضمن مشترک همه این داستانها همان طور که از نام آنها برمیاید و خود نویسنده هم با آوردن جملهای در ابتدای اثر یاداوری کرده است،«شَرّ» است. «شر» و «خشونت» و آثار آن در زندگی افراد. حتی داستان آخر نیز درباره عشقی است که پهلوبهپهلوی «خشونت» پیش میرود. «خودزنی» با استفاده از ساختاری متفاوت و گوناگونی داستانهایی که بیشباهت به اتفاقات صفحه حوادث روزنامهها نیستند به نقد محیط اجتماعی، تاثیرات مخرب آن بر رفتار و اعمال انسانها و خشونت جاری در جامعه میپردازد.
داوود آتشبیک را بسیاری از فعالیتهای مطبوعاتیاش میشناسند. او کارش را به عنوان منتقد جدی ادبیات ایران از سال ۸۸ آغاز کرد و در این مدت یادداشتها و نقدهای فراوانی نوشته است. «خودزنی» اولین مجموعه داستان او است که با استقبال گسترده خوانندگان روبهرو شد.
داستان اول «جوی خون» اینگونه آغاز میشود:
هفتهٔ قبل بعضیها به چشم خودشان دیدند که مردی کلهٔ آقای ماهان، صاحب کتابفروشی ماهان را در طبقهٔ همکف پاساژی در بلوار سجاد مشهد، له کرد. ناگهانی و لابد با نقشهٔ قبلی، طوری پا به پاساژ گذاشته بود که به چشم هیچکس نیامد. شب، آخرِ وقت بود که با صدای خرد شدن ویترین کتابفروشی آقای ماهان و ریختن شیشهخردهها روی موزاییکها، همه دستپاچه از مغازهها ریختند بیرون. کل پاساژ زل زده بودند به مرد لندهوری که جوراب زنانهای روی سرش کشیده بود، پتک چرخانِ بالاسرش را میکوباند به ویترین کتابفروشی. بعد رفت داخل مغازه، یقهٔ آقای ماهان را گرفت و از پشت میز، مثل موشی که دمش را گرفته باشد، کشیدش تا میانهٔ سالن پاساژ.
آتشبیک درباره انگیزه اش از نوشتن داستانهایی با موضوع خشونت گفته است:
نویسندهای که معتقد است هنر صرفا وسیلهای است برای سرگرمی، حتما نوشتههایش تفاوت ماهوی دارد با کسی که به تعهد و رسالت هنرمند باور دارد. پاسخ هر نویسنده به این پرسش که چرا مینویسد و چه انتظاری از خودش و ادبیات داستانی دارد در انتخاب ایدهها و موضوعهای داستانهایش بسیار تعیینکننده خواهد بود. از نظر من ادبیات داستانی نمیتواند نسبت به بستر اجتماع و تاریخی که در آن شکل میگیرد بیاعتنا باشد....متاسفانه خشونت یکی از نخستین و مهمترین پرسشهایی است که به نظر من در حال حاضر باید مطرح شود.
تلفن بی موقع
ریموند کارور
نی ناشیوا ارسطویی
بلبل حلبی (مجموعه داستان)محمد کشاورز
تمساحی زیر پوستمپانیذ هدایتی
کات منطقه ممنوعهامیرحسن چهلتن
دوربرگردانمیثم کیانی
هاسمیکمرجان صادقی
شب در «از ما بهترانیه»حمیدرضا نجفی
تصویری دختری در آخرین لحظهسیامک گلشیری
تجریشزکریا قائمی
پنجره ای مشرف به میدانهوده وکیلی
نقطهآذردخت بهرامی
فرشته ای جدیدبرند هاش
بازخوانی چند جنایت غیر عمدیمحبوبه موسوی
داستانپرداز زندگیتیتزیانو اسکارپا
یحیای زاینده رودکیهان خانجانی
از میان شیشه از میان مهعلی خدایی
رژ قرمزسیامک گلشیری
بارونساز (مجموه داستان)علیرضا محمودی ایرانمهری
ایرانراهعلی هادوی
حجم
۷۰٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۹۳ صفحه
حجم
۷۰٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۹۳ صفحه
قیمت:
۲۰,۰۰۰
۱۰,۰۰۰۵۰%
تومان
نظرات کاربران
خودزنی یکی از بهترین و فوق العاده ترین مجموعه داستان هایی بود که در یک سال اخیر خواندم. موجز، بدون اطاله ی کلام، ریتم تند و پر از کشش، شروع های محکم و پایان های به جا. . کتاب را بدون هیچ
امیدوارم طرح تخفیفهای این چنینی در طاقچه، زیاد بشه. چیزی مثل تخفیفهای متنوع در فیدیبو که بارها مخاطب رو تشویق به خرید کتاب میکنه.
رمانی پوچ
تصویر سازی فوق العاده ای داشت ولی پایان بندیشون باب میل من نبود