دانلود و خرید کتاب اضطراب موقعیت آلن دوباتن ترجمه سیدحسن رضوی
تصویر جلد کتاب اضطراب موقعیت

کتاب اضطراب موقعیت

نویسنده:آلن دوباتن
امتیاز:
۳.۶از ۲۴۰ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب اضطراب موقعیت

کتاب اضطراب موقعیت نوشتۀ آلن دوباتن و ترجمۀ سیدحسن رضوی است. انتشارات میلکان این کتاب را روانۀ بازار کرده است. این اثر، دربارۀ یک نگرانی مهلک است؛ نگرانی‌ای که توانایی تخریب دوره‌هایی طولانی از زندگی ما را دارد: «اضطراب موقعیت».

درباره کتاب اضطراب موقعیت

کتاب اضطراب موقعیت، دربارۀ ترس از خطر شکست در برابر آرمان‌هایی است که جامعه‌مان وضع کرده است؛ ترس از دست‌ دادن مقام و منزلت خود و نگرانی از این بابت که نکند در‌حال‌حاضر، بر روی پلهٔ بسیار پایینی از نردبان قرار گرفته باشیم یا حتی نزدیک است که به پلهٔ پایین‌تری هم سقوط کنیم.

آلن دوباتن، فیلسوف و نویسندۀ معاصر انگلیسی، در این اثر، که مورد تحسین بسیاری از صاحب‌نظران و نویسندگان نیز قرار گرفته‌ است، دربارۀ «اضطراب موقعیت»، علت‌ها و راه‌حل‌های آن سخن گفته است.

فقدان عشق، انتظارات ما از زندگی، وابستگی‌ها و... که می‌توانند از علت‌های به وجود آوردن این اضطراب باشند، در این کتاب، بررسی شده‌اند. آلن دوباتن، راه‌حل فرونشاندن اضطراب موقعیت را در چهار بسترِ فلسفه، هنر، سیاست و دین جُسته و آنها را در این کتاب تشریح و طبقه‌بندی کرده است.

لس‌آنجلس تایمز این کتاب را اینگونه توصیف کرده است:

«ترغیب‌کننده به تفکر... دوباتن مردی با سلیقه‌ای عالی است... مطالبی عالی از آدام اسمیت، ویلیام جیمز، فردریش انگلس و دیگران (انتخاب کرده است.)»

روزنامۀ سان‌فرانسیسکو کرونیکل نیز دربارۀ این کتاب نوشته است:

«کتابی سخاوتمند و انسانی که راه‌حل‌هایی برای اضطراب موقعیت پیشنهاد می‌دهد. راه‌حل‌هایی که انسان را به فکر وامی‌دارد... پاسخ دوباتن که با نقل‌قول‌هایی روشنگر و آثار هنری شگفت‌انگیز محکم شده است، به همان اندازه که متقاعدکننده است، زیرکانه هم بیان شده. اکتشافی خواندنی و باارزش در مورد ترس ما از جایگاهمان در جامعه و اینکه چگونه می‌توانیم نگرانی‌هایمان را کاهش دهیم.»

خواندن کتاب اضطراب موقعیت را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران روانشناسی عمومی پیشنهاد می‌کنیم.

درباره آلن دوباتن

آلن دو باتن، نویسنده، فیلسوف و مجری تلویزیونِ ساکن بریتانیا، که دغدغه‌اش نوشتن درباره زندگی روزمره به شیوه‌ای فلسفی است. او در تمام نوشته‌هایش می‌کوشد فلسفه را وارد زندگی عادی انسان کند.

آلن دوباتن نویسنده‌ٔ فلسفی در سال ۱۹۶۹ در شهر زوریخ سوئیس به دنیا آمده است. او اکنون در لندن زندگی می‌کند و مشغول مدیریت در موسسه‌ خود یعنی مدرسه‌ٔ زندگی است. این نویسنده اکنون به‌عنوان نویسنده‌ٔ فلسفه‌ٔ روزانه شناخته می‌شود. او درباره‌ٔ موضوعاتی می‌نویسد که هرروزه همه‌ٔ انسان‌ها با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. موضوعاتی مانند عشق، سفر، هنر، معماری و ادبیات. کتاب‌های آلن دوباتن تاکنون به بیشتر از سی زبان دنیا ازجمله فارسی ترجمه‌ شده‌اند.

دوباتن دورهٔ دکتری فلسفه را در دانشگاهِ هاروارد آغاز کرد؛ ولی برای نوشتن کتب فلسفی به زبان ساده، آن را نیمه‌کاره رها کرد. مهم‌ترین کتاب‌های آلن دوباتن، تسلی‌بخشی‌های فلسفه و هنر سیر و سفر نام دارند.

اولین کتاب آلن دوباتن به نام جستارهایی در باب عشق، در سال ۱۹۹۳ زمانی که او ۲۴ سال داشت، منتشر شد. کتابی که خیلی زود در لیست کتاب‌های پر فروش قرار گرفت و بیش از دو میلیون نسخه از آن به فروش رفت.

آلن دوباتن مؤسس مدرسه‌ای به نام مدرسه‌ٔ زندگی است. او با این باور که فرزندان ما در مدرسه راه و روش زندگی کردن را نمی‌آموزند مدرسهٔ زندگی را تأسیس کرد. دوباتن معتقد است این فقدان دانش باعث می‌شود کودکان در زندگی بالغانه‌شان با مشکلات زیادی مواجه شوند.

موضوعاتی که در مدرسه زندگی تدریس می‌شوند متنوع‌اند. اما همه‌ٔ این آموزش‌ها در راستای افزایش خودشناسی هستند. زیرا گردانندگان این مدرسه معتقدند تنها با خودشناسی است که می‌توانیم زندگی برتر و رضایت‌بخش‌تری داشته باشیم. مجموعه‌ٔ آموزش‌های این مدرسه در شش دسته‌ٔ کلی تقسیم‌بندی می‌شود. خودشناسی، ارتباطات (Relationships)، کار، آرامش، رفتار‌های اجتماعی و فرهنگ و فراغت.

نویسندگان و فیلسوفان باتجربه‌ای هم در این موسسه کار می‌کنند. نکته‌ٔ جالب این است که با توجه به تفاوتِ روش‌های یادگیری، مدرسه‌ٔ زندگی آلن دوباتن، آموزه‌ها یا محصولاتش را به روش‌های مختلفی، مانند کتاب، کارگاه، ویدیو، جلسه‌ روانکاوی و... ارائه می‌کند.

آلن دوباتن تاکنون کتاب‌های بسیاری منتشر کرده است. از میان این آثار، کتاب‌های جستارهایی در باب عشق، تسلی ‌بخشی‌های فلسفه، هنر سیر و سفر، اضطراب منزلت، دین برای خداناباوران، سیر عشق، هنر همچون درمان و تعدادی از کتاب‌های مدرسهٔ زندگی به فارسی ترجمه‌ شده‌اند و همه‌ٔ آن‌ها در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های بازار قرار گرفته‌اند.

بخشی از کتاب اضطراب موقعیت

«جایگاه فرد در جامعه: این کلمه از ریشهٔ لاتین statum یا ایستاده (قسمت سوم فعل stare به معنی ایستادن) گرفته شده است.

در معنایی جزئی‌تر، این کلمه به جایگاه حقوقی یا حرفه‌ای فرد در میان گروه (فرد متأهل، یک وکیل و...) اشاره می‌کند. اما در معنای گسترده‌تر، که در اینجا ارتباط بیشتری هم دارد، به ارزش و اهمیت فرد در جهان اشاره می‌کند.

جوامع مختلف موقعیت را به گروه‌های مختلفی بخشیده‌اند: شکارچیان، جنگجویان، خاندان‌های قدیمی، کشیش‌ها، شوالیه‌ها و زنان بارور. از سال ۱۷۷۶ در غرب (قلمروی مبهم اما آشنایی که در اینجا مورد بحث است) موقعیت به طور فزاینده‌ای در ارتباط با دستاوردهای اقتصادی اعطا شده است.

نتایج موقعیت برتر خوشایند هستند. این نتایج شامل منابع، آزادی، مکان، راحتی و زمان می‌شود و شاید به اندازهٔ حس مهم بودن و ارزشمند پنداشته شدن اهمیت دارد. به گونه‌ای که با دعوت‌ها، چاپلوسی‌ها، خنده‌ها (حتی شوخی‌های بی‌مزه) پذیرفته و القا می‌شود.

عدهٔ زیادی گمان می‌کنند (و عدهٔ کمی آزادانه بیان می‌دارند) که موقعیت برتر یکی از عالی‌ترین نعمت‌های زمینی است.

Status Anxiety: اضطراب موقعیت

نگرانی‌ای مهلک که توانایی خراب کردن دوره‌هایی طولانی از زندگی ما را دارد. ترس از خطر شکست در برابر آرمان‌هایی که جامعه‌مان وضع کرده است و در نتیجه از دست دادن مقام و منزلت خود. نگرانی از این بابت که نکند در حال حاضر بر روی پلهٔ بسیار پایینی از نردبان قرار گرفته‌ایم یا حتی نزدیک است که به پلهٔ پایین‌تری هم سقوط کنیم.

این اضطراب با عوامل دیگری چون پسرفت، تعدیل نیرو، پیشرفت، بازنشستگی، گفت‌وگو با همکاران هم‌صنف، گزارش‌های روزنامه در مورد افراد برجسته و کسب موفقیت‌های بزرگ‌ترِ دوستان تشدید می‌شود. بیان و نشان دادن اضطراب ممکن است از نظر اجتماعی بی‌مبالاتی تلقی شود، مانند اعتراف به حسادت (که حسی مرتبط با همین اضطراب است). در نتیجه، شواهد این درگیری درونی روشن نیست و معمولاً محدود می‌شود به نگاه خیره‌ای حاصل از ذهن مشغول، لبخندی شکننده یا مکثی بیش از حد طولانی پس از شنیدن خبر موفقیت دیگران.

اگر جایگاه ما بر روی نردبان موضوع چنین نگرانی‌ای است، به این سبب است که تصویر ما از خود بسیار وابسته به تصویر دیگران از ماست. اگر افراد نادر (سقراط و عیسی مسیح) را کنار بگذاریم، در واقع، ما به نشانه‌های احترام از سوی جهان تکیه می‌کنیم تا بفهمیم که می‌توانیم خودمان را تحمل کنیم.

با این حال، متأسفانه، دستیابی به موقعیت سخت و حفظ آن در طول زندگی حتی سخت‌تر است. به جز جوامعی که در آن موقعیت برتر در بدو تولد به ما اعطا می‌شود و خون نجیب‌زادگی در رگ‌هایمان جاری است، جایگاه ما وابسته به چیزی است که می‌توانیم به دست آوریم و ممکن است به خاطر حماقت یا ناآگاهی از خود، اقتصادهای کلان یا بدخواهی دیگران شکست بخوریم.

پس از شکست، تحقیر پا پیش خواهد گذاشت: دانستن اینکه نتوانسته‌ایم جهان را از ارزش خودمان باخبر سازیم روحمان را می‌خورد و در نتیجه محکوم می‌شویم که به افراد موفق با تلخی بیندیشیم و به خودمان با شرم بنگریم.

قضیه

یعنی اینکه اضطراب موقعیت دارای ظرفیتی چشمگیر برای القای غم است. عطش رسیدن به موقعیت، مانند دیگر تمایلات فوایدی هم دارد: به ما مهمیز می‌زند که حق استعدادهایمان را ادا کنیم، برتری را تشویق می‌کند، راه ما را در انجام کارهای بی‌قاعده و زیان‌آور می‌بندد و اعضای یک جامعه را حول نظام ارزشی واحدی نگه می‌دارد. اما مانند دیگر تمایلات حجم زیاد آن می‌تواند کشنده باشد. مفیدترین راه‌حل این مسئله تلاش برای درک آن و صحبت در مورد آن است.»

معرفی نویسنده
عکس آلن دوباتن
آلن دوباتن

آلن دو باتن فیلسوف، نویسنده و مجری تلویزیونی در ۲۰ دسامبر ۱۹۶۹ میلادی در زوریخ به دنیا آمد. او نویسنده‌ی کتاب های مشهوری مانند آرامش و خودشناسی است. او فرزند ژاکلین و ژیلبر دو باتن بود. ژیلبر در اسکندریه در مصر زاده شده بود و پس از این‌که به خاطر به قدرت رسیدن جمال عبد‌الناصر مجبور به خروج از مصر شد، برای کار و زندگی به سوئیس مهاجرت کرد و هم‌بنیان‌گذار موسسه‌ی مالی-اعتباری جی‌ای‌ام شد (ثروت خانواده‌ی او در سال ۱۹۹۹ م. حدود ۲۳۴ میلیون یورو تخمین زده شد). مادر آلن متولد سوئیس و از اهالی اشکنازی و پدرش از خانواده‌ی یهودیان سفاردی‌ از شهر باتن در کاستیا و لئون بود.

Pouyan.Arami
۱۳۹۹/۰۵/۱۹

خلاصه کتاب : با اینکه نسبت به قرن‌های پیشین سیستم‌های شایسته‌سالارتری داریم اما کماکان بخت و اقبال تاثیر زیادی در زندگی همه‌ی ماها داره پس بهتره به دستاوردهامون زیاد نبالیم، از شکست‌هامون چندان شرمنده نباشیم و انسان‌های دیگه رو با این

- بیشتر
hadi farjam
۱۳۹۸/۰۹/۰۱

اصلا درک نمی‌کنم چرا نویسنده و مترجم رو تخریب میکنید کتاب تئوریه و‌ داستان نیست که شما توقع داری یه جوری جذبت کنه که از خوندنش خسته نشی و کلا اینجور کتاب‌ها خیلی سلیقه‌‌ای است خودم یکی از بهترین کتاب هایی بوده

- بیشتر
k.t
۱۳۹۹/۰۳/۰۱

کتاب اضطراب موقعیت، آشنایی من با آلن دو باتن بود و برای دیدار اول به شدت جذاب. جهانی بودن قلم نویسنده هم جذاب ترین نکته اش بود. مدام کتاب هایی رو می دیدم که دیگه باعث شده بود، دلم نخواد کتاب های

- بیشتر
bluemoon
۱۳۹۷/۱۲/۱۵

ترجمه اصلا روان نیست. مترجم های عزیز لطفا کتاب رو طوری ترجمه کنید که وقتی خواننده اون رو میخونه، اولا پی به ترجمه بودن متن نبره و ثانیا برای درک متن هیچ کجا مکث نداشته باشه. برای همین پیشنهاد میکنم

- بیشتر
Nasrin mohseninia
۱۳۹۸/۰۸/۲۸

طاقچه جان این کتابو رایگان کن لطفا شاید برای اینروزهای ما مرحمی داشته باشه

Msn
۱۳۹۹/۰۷/۰۶

سلام نسخه ی چاپی انتشارات چترنگ(ترجمه:زهرا باختری) رو خوندم. موضوع:در رابطه با استرس جایگاهمون تو نگاه دیگرانه.اول کتاب علت ها رو توصیح میده که چرا به این روز افتادیم و بعد چند راه حل مختلف رو توصیح میده نکات مثبت: ترجمه ای که

- بیشتر
نوروزی
۱۳۹۸/۰۱/۰۴

کسی میتونه ترجمه ای بدتر از این رو تصور بکنه؟؟ خیلی جاها معنی و مفهوم متن برعکس شده بود. اصلا نمیشه روان خوندش. محتوای کتاب عالیه ولی ترجمه بد باعث شده غیرقابل خوندن بشه.

سعید رستگار
۱۴۰۰/۰۱/۰۹

کتاب اضطراب موقعیت آلن دوباتن کتابی بسیار عمیق هست که دنبال ریشه یابی این موضوع هست که چرا راضی نیستیم صفحه به صفحه کتاب پر است از نکته و سرنخ اگر دنبال این هستید که چرا هر چه تلاش میکنید نمیشه چرا

- بیشتر
yeganeh.kd
۱۳۹۸/۰۹/۰۳

من اکثر کتاب های آلن دوباتن رو خیلی دوست دارم تا حالا 4 تا کتاب ازش خوندم و لذت بردم، اما متاسفانه توی ترجمه به فارسی خیلی از مطالب رو حذف میکنن و اونجور که باید ارائه نمیشه اگر کسی

- بیشتر
زهرا
۱۳۹۸/۰۱/۰۷

کتاب بسیار خوبیه، مباحثی رو مطرح می‌کنه که کمتر بهش فکر کردیم ولی در زندگی روزمره باهاش دست به گریبانیم... شاید حتی بشه گفت «کتابی برای رسیدن به آرامش»... اما متأسفانه ترجمه اصلاً خوب نیست... بعضی جملات شبیه معماست و

- بیشتر
وقتی سقراط دسته‌دسته طلا و جواهر را دید که در خیابان‌های آتن جابه‌جا می‌کردند، فریاد زد: «ببینید چه بسیارند چیزهایی که من نمی‌خواهم.»
⁦⁦️⁦〰️⁩ᴍᴇʜᴅɪ⁦〰️⁩
برای تحمل خود، اسیر محبت دیگرانیم.
⁦⁦️⁦〰️⁩ᴍᴇʜᴅɪ⁦〰️⁩
حقوقی که به کارگران پرداخت می‌شود «مانند روغنی است که به چرخ‌ها می‌زنند تا به چرخیدنشان ادامه دهند... هدف واقعی کار دیگر انسان نیست، بلکه پول است.
⁦⁦️⁦〰️⁩ᴍᴇʜᴅɪ⁦〰️⁩
به جای اینکه سعی کنیم ماهی بزرگ‌تری باشیم، می‌توانیم انرژی‌مان را روی پیدا کردن برکه‌های کوچک‌تر یا گونه‌های کوچک‌تری از ماهی برای شنا کردن در کنار آنها متمرکز کنیم که اندازه‌مان کمتر ما را اذیت کند.
⁦⁦️⁦〰️⁩ᴍᴇʜᴅɪ⁦〰️⁩
سریع‌ترین راه برای اینکه دیگر قدر کسی را ندانیم، ازدواج با اوست.
Mary Adib
با کمال تأسف برای عزت نفسمان، جوامع غربی به همکاری با ظواهر دنیایی و فرار از پیری و چاقی شناخته شده‌اند، چه برسد به پذیرش فقر و گمنامی.
⁦⁦️⁦〰️⁩ᴍᴇʜᴅɪ⁦〰️⁩
برای فرار از رسوایی، دارایی‌های خود را به نمایش می‌گذارند و اگر نتوانند این کار را بکنند، احساس اضطراب می‌کنند
⁦⁦️⁦〰️⁩ᴍᴇʜᴅɪ⁦〰️⁩
حس هویت ما زندانی داوری آنهایی است که در میانشان زندگی می‌کنیم.
مهدی ابراهیمی
مرد ثروتمند به ثروتش می‌بالد چون احساس می‌کند که ثروت او به صورت طبیعی توجه جهان را به وی جلب می‌کند. در مقابل، مرد فقیر از فقر خود شرمگین است. او احساس می‌کند که این فقر وی را از مقابل دیدگان انسان‌ها خارج می‌سازد. اینکه احساس کنیم توجه لازم را دریافت نمی‌کنیم، سوزان‌ترین امیال ذات انسانی را خاموش می‌کند. مرد فقیر بدون اینکه به او اعتنایی شود وارد و خارج می‌شود و وقتی در میان جمعیت حضور دارد، همان گمنامی‌ای را حس می‌کند که انگار در کلبهٔ حقیر خود پنهان شده است. در مقابل، مرد دارای مقام و امتیاز را تمام جهان می‌بینند. همه مشتاق‌اند به او نگاه کنند. کارهای وی برای عموم اهمیت دارد. کمترین حرف و حرکت او اگر نادیده گرفته شود، به نوعی غفلت است.
صبا۶۴
حق نداریم آبروی افراد را بر اساس درآمدشان بسنجیم. مجموعه‌ای از وقایع بیرونی و خصوصیات درونی باعث می‌شود شخصی ثروتمند شود و دیگری نیازمند که در میان آنها شانس و شرایط محیط، بیماری و ترس، تصادف و تربیت دیرهنگام، زمان‌بندی خوب و بخت بد قرار دارند
mohammad ali
«انسان با توجه به تعداد چیزهایی که می‌تواند بدون آنها به زندگی ادامه دهد ثروتمند است
محمد
پس از شکست، تحقیر پا پیش خواهد گذاشت: دانستن اینکه نتوانسته‌ایم جهان را از ارزش خودمان باخبر سازیم روحمان را می‌خورد و در نتیجه محکوم می‌شویم که به افراد موفق با تلخی بیندیشیم و به خودمان با شرم بنگریم.
نون صات
تصویر ما از خود بسیار وابسته به تصویر دیگران از ماست.
مهدی ابراهیمی
به نظر می‌رسد که زندگی روند جایگزینی یک اضطراب با اضطرابی دیگر و یک خواسته با خواسته‌ای دیگر است. این به این معنی نیست که نباید تلاش کنیم تا بر اضطراب‌هایمان چیره شویم یا خواسته‌هایمان را برآورده سازیم؛ بلکه به این معنی است که شاید بهتر باشد تلاش‌هایمان را با آگاهی از این مسئله پیش ببریم که اهدافمان نمی‌توانند موبه‌مو عملی شوند
گیسو
به نظر می‌رسد که ما برای تحمل خود، اسیر محبت دیگرانیم.
Ali
طبیعت به من نگفت «فقیر نباش.» قطعاً این را هم نگفت که «پولدار باش.» اما حتماً از من می‌خواهد که «مستقل باش.» چامفورت، ماکسیمز (۱۷۹۵)
مهدی ابراهیمی
بهتر است امیال خود را اصلاح کنیم تا اینکه بخواهیم جهان را تغییر دهیم
1976
شوپنهاور شرح روابط را با نقل‌قولی از وُلتر جمع‌بندی می‌کند: «La terre est couverte de gens qui ne méritent pas qu'on leur parle» «زمین لبریز از انسان‌هایی است که ارزش ندارد با آنها صحبت کنیم.»
Par.ya
او دوران بچگی، تحصیلات و کارش را مرور می‌کند و متوجه می‌شود که هر کاری تا به حال انجام داده، با این انگیزه بوده که در نظر دیگران مهم بیاید. او علایق و احساسات خودش را به خاطر تأثیر گذاشتن در افرادی که حالا متوجه شده کمترین اهمیتی به وی نمی‌دهند، قربانی کرده است.
🍃Moh3n
ممکن است با «کم» احساس خوشبختی کنیم، اگر «کم» چیزی باشد که انتظار داریم و ممکن است با «زیاد» احساس بدبختی کنیم، اگر به ما آموخته باشند که باید «همه‌چیز» را بخواهیم.
niki

حجم

۱٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۳۲ صفحه

حجم

۱٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۳۲ صفحه

قیمت:
۵۵,۰۰۰
۱۶,۵۰۰
۷۰%
تومان