کتاب ذهن و بازار
معرفی کتاب ذهن و بازار
کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایهداری در تفکر اروپای مدرن اثری از جری مولر با ترجمه مهدی نصرالله زاده است. این کتاب به بررسی دقیقی از مفاهیم اقتصادی میپردازد و نگاهی جامع به مساله سرمایهداری در جهان امروز دارد.
این کتاب به سراغ فیلسوفان، سیاستمداران، شاعران، دانشمندان و ... میرود و نظرشان را نسبت به مساله سرمایهداری در جهان امروز جویا میشود. جری مولر برای نوشتن کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایهداری در تفکر اروپای مدرن موفق شد جایزه دانلد کاگنِ انجمن تاریخ را برای بهترین کتاب تاریخ اروپا از آن خود کند.
درباره کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایهداری در تفکر اروپای مدرن
ذهن و بازار: جایگاه سرمایهداری در تفکر اروپای مدرن همانطور که از نامش برمیآید اثری است درباره سرمایه داری و کاپیتالیسم. هرچند به نظر میرسد این مفاهیم در دسته مفاهیم اقتصادی قرار میگیرند و گفتگو درباره آن مختص اقتصاددانان است، اما در طول تاریخ، همیشه نظر فیلسوفان، سیاستمداران، شاعران و دانشمندان علوم اجتماعی را به خود جلب کرده است و آنان را واداشته تا درباره این موضوع نیز به گفتگو بنشینند و اظهار نظر کنند.
جری مولر در این کتاب به سراغ همین نظرات رفته است. او تاریخچهای را ارائه کرده است که به این سوال، پاسخ میدهد: چگونه ایده سرمایه داری در اندیشه غربی تکوین و تکامل یافته است. این کتاب نظرات اندیشمندان مختلفی را مانند هابز، آدام اسمیت، ادموند برگ، هگل، مارکس، متیو آرنولد و نیز روشنفکران کمونیست، فاشیست و نئولیبرال قرن بیستم در خود جای داده است. همچنین به بررسی پیامدهای سرمایه داری و استلزامات آتی آن میپردازد.
از نکات مثبت کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایهداری در تفکر اروپای مدرن میتوان به جامعنگر بودن و ارائه افکار مختلف اشاره کرد. ترجمه خوب و همچنین ارجاعاتی که به متون اصلی اندیشمندان داده شده است نیز از مزیتهای این اثر است.
کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایهداری در تفکر اروپای مدرن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
تمام علاقهمندان به مطالعات اقتصادی و تاریخی را به خواندن کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایهداری در تفکر اروپای مدرن دعوت میکنیم.
درباره جری مولر
جری مولر ۷ ژوئن ۱۹۵۴ به دنیا آمد. او در دانشگاههای برندایس و کلمبیا تا مقطع دکترا تحصیل کرد و در حال حاضر در استاد دانشگاه کاتولیک آمریکا است و تاریخ درس میدهد.
جری مولر تا به حال پنج کتاب نوشته است. ذهن و بازار که برای او جایزه بهترین کتاب اروپا را به ارمغان آورد و تفکر درباره سرمایه داری از جمله کارهای او است. مقالات مولر در نشریات فارین افرز، نیو ریپابلیک، والاستریت ژورنال و... منتشر میشود.
بخشی از کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایهداری در تفکر اروپای مدرن
دفاع ولتر از بازار در کتاب نامهها و بعد از آن در فرهنگ فلسفی دفاعی سیاسی بود نه اقتصادی. اگر فعالیت بازاری ارزشمند شمرده میشد به خاطر آن نبود که این فعالیت جامعه را ثروتمندتر میکرد، بلکه دلیل آن کمخطرتر بودن جستجوی نفع شخصی در حوزه اقتصاد نسبت به جستجوی اهداف دیگر، بالاتر از همه غیرت و تعصب مذهبی، بود.
انگیزههای اقتصادی، فکری و شخصی ولتر را به انگلستان کشاند. در فرانسه، حمله به نهاد مستقر کلیسای کاتولیک در کتاب هنریاد آن را به آماجی برای سانسور دولتی تبدیل کرد. این کتاب به شکل مخفیانه انتشار یافت، و این به معنای آن بود که تقریباً همه سود ناشی از فروش کتاب به ناشر و نه نویسنده میرسید. در انگلستان، جایی که در آن سانسور بهمراتب کمتر بود، کتاب میتوانست آزادانه منتشر شود. انگیزه رفتن ولتر به انگلستان بخشی انتشار نسخهای بازبینیشده و نفیس از شعرش بود، نسخهای که حامیان قدرتمند و ثروتمند آن را پیشخرید کردند. عایدات قابل ملاحظه ناشی از این فروش به شخص ولتر رسید.
هرچند قصد ولتر از این سفر اقتصادی بود، دستگیر شدنش در فرانسه باعث به تأخیر افتادن آن شد. ولتر در اپرای فرانسه اهانت شوالیه دو روآن، فرزند یکی از معتبرترین خانوادههای نجیبزاده فرانسوی، را به تندی پاسخ داد. شوالیه برای آنکه به توهینکننده عامی درسی داده باشد دو نفر از خدمتکارانش را فرستاد تا شاعر را ضرب و شتم کنند، در حالی که خود جناب شوالیه هم دستوراتش را از درون کالسکه اعیانیاش در همان حوالی با صدای بلند صادر میکرد. ولتر برای گرفتن انتقام به آشنایانش در میان نجبا و حتی به وِرسای متوسل شد. اما وقتی از کمک آنان ناامید شد، خودش مسئله را در دست گرفت و در صدد حل آن برآمد. او آموزش شمشیربازی دید، به این قصد که روآن را به دوئل دعوت کند، و تپانچه هم خرید. با انتشار شایعات مربوط به نیات ولتر در پاریس، حکومت فرمان زندانی کردن او در باستیل را صادر کرد. پس از بازداشت وی، ولتر با اولیای امور به توافقی رسید که به او اجازه میداد به جای ماندن و زندانی شدن به انگلستان سفر کند.
برداشتهای ولتر از انگلستان و تصویری که او در کتاب نامههای فلسفیاش از انگلستان به خوانندگان فرانسوی خود ارائه کرد پیوند نزدیکی با دغدغههای فکری و فلسفه سیاسی او داشت. آنچه ولتر در تمدن اروپایی زمان خود بیش از همه ارزشمند میشمرد آزادی فزاینده فرد از تحمیل و اجبار بود، امری که به دلیل برخورد مداراگرانه هر چه بیشتر حکومت با اختلافات فکری، و بالاتر از همه، به دلیل حاکمیت قانون میسر شده بود. بر طبق این ملاک، انگلستان الگویی برای بقیه اروپا به شمار میآمد.
حجم
۹۱۲٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۷۳۹ صفحه
حجم
۹۱۲٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۷۳۹ صفحه
نظرات کاربران
چرا این کتاب را بخوانیم: ۱. ساختار منسجم و فصلبندی متناسب کتاب بر اساس سیر تاریخی بیان اندیشهها ۲. نگاهی جامع به دیدگاههای مختلف و متضاد در باب سرمایهداری ۳. بررسی کامل زندگی اندیشمندان و توجه به بستر تاریخی و اجتماعی و خانوادگی
یکی از بهترین کتابهایی که میتونید برای فهمیدن فلسفه اقتصاد و تحلیل درباره بازار فعلی جهان پیدا کنید اگر به این موضوعات علاقه دارید حتما حتما توصیه میکنم
من نسخه چاپی این کتاب رو خوندم بینظیره واقعاً بینظیره، بجای اینکه سالها اندیشههای چپ تو کشور به چاپ میرسیدند باید امثال این کتاب و لیبرالیسم که اخیرا نشر ثالث چاپ کرد منتشر میشدند، الان حال و روزمون این نبود
بررسی دقیق و فلسفی مسائل اقتصادی بسیار دقیق و واقعا جذاب... برای کسانی که دوست دارند عمیق مطالعه کنند حتما توصیه میشود.
موارد اکادمیک و فنی این کتاب قبلا در کامنت های دوستان گفته شده. اما یک نکته نه چندان دانشگاهی اما مهم در مورد این کتاب وجود داره.... اون هم اطلاعات خوب و نسبتا دقیق از وضعیت زندگی و شخصیت اندیشمند مورد
دایره المعارفی جامع وکامل درموردبازاروسرمایه داری وتاریخچه علم اقتصادازآدام اسمیت تا تاریخ معاصرهمراه با نقدوتفسیر
کتاب ذهن و بازار بیاغراق اثری بینظیر است. دامنهی مباحث، عمق آن، سیر تاریخیش، دقت در تشریح، سادهگویی، همه جانبه بودن، بیان آراء موافق و مخالف و خلاصه هر چیزی راجع به ظهور، صعود و افوال اندیشههای اقتصادی لازم بوده
کتاب نظریههای مختلف اقتصادی ر توضیح میده و نشون میده چطوری سرمایهداری اینقدر خوب کار میکنه. واقعا چشم آدم باز میشه. بسیار آموزنده. ولی کتاب مشکلات شدید ویرایشی داره که واقعا باعث تاسفه. ضمن اینکه ۱۷٪ کتاب هم یادداشتها و رفرنسهاست.