دانلود و خرید کتاب گفتاری درباره اقتصاد سیاسی ژان ژاک روسو ترجمه سیدمهدی یوسفی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب گفتاری درباره اقتصاد سیاسی

کتاب گفتاری درباره اقتصاد سیاسی

معرفی کتاب گفتاری درباره اقتصاد سیاسی

«گفتاری دربارۀ اقتصاد سیاسی» نوشته ژان ژاک روسو(۱۷۷۸-۱۷۱۲)، فیلسوف و جامعه‌شناس فرانسوی است. گفتار درباره اقتصاد سیاسی رساله‌ای است که ژان ژاک روسو آن را در سال ۱۷۵۵ نوشت. این متن در واقع ورود روسو به عرصه نظریه یا فلسفه سیاسی بود. این کتاب علاوه بر ترجمه متن این نوشتار کلاسیک در حوزه علوم سیاسی، مقدمه مفصلی به قلم مترجم کتاب، مهدی یوسفی، در خود دارد که به بررسی جایگاه و اهمیت آثار روسو در فضای علمی و دانشگاهی ایران پرداخته است. در بریده‌ای از کتاب می‌خوانیم: هر جامعه سیاسی از جوامعی کوچک‌تر تشکیل شده‌است که انواع متفاوتی دارند و هر یک منافع و آیین‌های خود را دنبال می‌کنند؛ اما در واقع، درون دولت جوامع دیگری نیز وجود دارند. افرادی که به واسطه منفعتی مشترک با جمعی دیگر، خواه گذرا و خواه پایدار، متحد می‌شوند؛ اینکه این جوامع آشکار نیستند چیزی از واقعیت اثرگذاری آن‌ها نمی‌کاهد. مشاهده صحیح روابط گوناگون آن‌ها به شناخت حقیقی اخلاقیات و رفتار عمومی می‌انجامد. اراده تمامی این اجتماعات رسمی یا غیررسمی، تغییرات بسیاری را در اراده عام پدید می‌آورد. اراده این جوامعِ خاص همواره در دو نسبت قرار می‌گیرد: نسبت به اعضای اجتماع، اراده‌ای عام است و نسبت به جامعه بزرگ‌تر، اراده خاص؛ این اراده غالباً در رابطه اول محق است و در دومی مخل. فرد ممکن است کشیشی معتقد، سربازی شجاع و یا وکیلی غیور در مجلس باشد ولی باز شهروند بدی باشد. یک تصمیم جمعی ممکن است برای اجتماع کوچک‌تر نافع باشد و برای جامعه بزرگ‌تر، مضر. این حقیقت دارد که چون جوامع خاص همواره تابع جامعه عامی هستند که آن‌ها را در بر گرفته‌است، وظیفه شهروندی بر وظیفه وکالت مجلس اولویت می‌یابد. وظیفه انسانی بر وظایف شهروندی رجحان دارد اما متأسفانه منافع شخصی همواره نسبتی معکوس با وظیفه دارد. هر چه اجتماع نحیف‌تر شود و تعهد تقدسش را از دست بدهد، سهم منافع افزایش می‌یابد؛ این مسئله به‌روشنی اثبات می‌کند که تبعیت بیشتر از اراده عام همواره به عدالت بیشتر می‌انجامد، و اینکه در حقیقت صدای مردم صدای خداست.
Amirreza Mahmoudzadeh-Sagheb
۱۴۰۰/۰۱/۱۵

این رساله، مقدمه‌ای بر قرارداد اجتماعی روسو است و بهتر است پیش از آن مطالعه شود. در ظاهر روسو به نکاتی اشاره می‌کند که عمدتاً واضح هستند، اما به ندرت به کار بسته می‌شوند. اما از این حیث که در

- بیشتر
زهرا موحد
۱۴۰۲/۰۹/۳۰

کتاب ساده و روان برای تمام طیفهای سنی قابل استفاده است

کاربر 308643
۱۳۹۶/۰۱/۱۴

اثار روسو همگی عالی هستند

حامد
۱۳۹۹/۰۱/۱۵

برای همه افراد با هر سن و دانشی قابل فهم و مفید است 🌹

در واقع اگر صدای طبیعت بهترین مشاور برای پدری است که برای درک وظایف خود به آن گوش می‌سپارد، برای زمامدار، راهنمای دروغینی است که مدام او را از ایفای نقشش باز می‌دارد و اگر متعالی‌ترین فضیلت‌ها بر او مهار نزنند، دیر یا زود او را به ویرانی خویشتن و دولت می‌کشاند. پدر خانواده صرفاً باید احتیاط کند که به دام فساد نیفتد و سیرت طبیعی خود را از تباهی دور بدارد، حال آنکه همین سیرت طبیعی مایه تباهی زمامدار است. اولی برای درست عمل کردن فقط باید به ندای قلب خود گوش کند اما برای دومی گوش دادن به این ندا خیانت است. او حتی باید به خرد خود ظنین باشد. او نباید از هیچ قاعده‌ای پیروی کند جز خردِ عمومیِ عصرش که قانون نامیده می‌شود
Omid
خدمتگزاران، استران، اثاثیه گران‌قیمت، لباس‌های فاخر، باغ‌ها و بناهای مجلل، انواع سرگرمی‌های جمعی، مشاغل غیرضروری، مثل رقاصی، خوانندگی، نوازندگی و در یک کلمه، هر مجموعه‌ای از متعلقات زینتی، سرگرم‌کننده و بیهوده که پیش چشم همه قرار دارد و پنهان‌کردنش کار آسانی نیست، چون نیتی جز اینکه در دید قرار بگیرد در پس آن نیست، باید مالیات‌های سنگینی داشته‌باشد. نباید ترسید از اینکه گفته شود این مالیات‌ها خودسرانه و به‌دلخواه وضع شده‌اند چون این تجملات مطلقاً ضرورتی ندارند.
Amirreza Mahmoudzadeh-Sagheb
باید مردمی بسازیم که کشور خود را دوست داشته‌باشند: اما چگونه چنین علاقه‌ای ممکن می‌شود، وقتی کشور برای آنها چیزی بیش از آنچه برای بیگانگان هست، نباشد و چیزی بیش از آنچه به هر کسی می‌بخشد، به مردم خود ندهد یا از این بدتر، وقتی آنها حتی از امتیاز امنیت اجتماعی برخوردار نباشند و زندگی، آزادی و مالکیت آنها در گرو صاحبان قدرت باشد، بدون آنکه اجازه داشته‌باشند یا برایشان ممکن باشد که به قانون پناه ببرند؟ در این حالت__ اگرچه مردم در انقیاد تکالیف وضعیت جامعه مدنی هستند__ حتی از امتیازات عادی وضعیت طبیعی نیز بی‌بهره‌اند و نمی‌توانند از قدرت دفاع خود استفاده کنند
حامد
بهترین مشاور برای پدری است که برای درک وظایف خود به آن گوش می‌سپارد، برای زمامدار، راهنمای دروغینی است که مدام او را از ایفای نقشش باز می‌دارد و اگر متعالی‌ترین فضیلت‌ها بر او مهار نزنند، دیر یا زود او را به ویرانی خویشتن و دولت می‌کشاند. پدر خانواده صرفاً باید احتیاط کند که به دام فساد نیفتد و سیرت طبیعی خود را از تباهی دور بدارد، حال آنکه همین سیرت طبیعی مایه تباهی زمامدار است. اولی برای درست عمل کردن فقط باید به ندای قلب خود گوش کند اما برای دومی گوش دادن به این ندا خیانت است. او حتی باید به خرد خود ظنین باشد. او نباید از هیچ قاعده‌ای پیروی کند جز خردِ عمومیِ عصرش که قانون نامیده می‌شود.
Omid
اینکه فقط به شهروندان بگوییم خوب باشید کافی نیست؛ باید خوب‌بودن را به آنها آموخت
حامد
«کافی نیست که فقط اندیشه به واقعیت نزدیک شود؛ بلکه خود واقعیت نیز می‌بایست به اندیشه نزدیک شود»
Amirreza Mahmoudzadeh-Sagheb
وقتی درباره قانون حرف می‌زنیم، دیگر گفتن اینکه مردم باید توان سرپیچی داشته‌باشند و یا اینکه حاکم نباید آن را تحمیل کند، بی‌معنا است؛ و اگر قدرت تنها مسئله تعیین‌کننده باشد، پرداختن به اینکه چنین کاری مشروع هست یا نه، بیهوده‌است.
Dara Kian
این فساد است که به بی‌اعتبارکردن قانون کمک می‌کند، چراکه هر قدر هم حکومتْ فرزانگی به خرج دهد، تباهی مردم و حاکمانشان در طولانی مدت به حکومت هم تسری می‌یابد. بزرگ‌ترین سوءاستفاده این است که در ملأ عام به قانون تن در دهیم صرفاً برای آنکه در عمل، نقض آن خطری را متوجه ما نسازد. چراکه اگر چنین شود بهترین قانون به مهلک‌ترین چیز بدل خواهدشد؛ و صد بار بهتر است که اصلاً قانونی وجود نداشته‌باشد؛ چون در چنین وضعیت‌های ناگواری قانون فقط منبعی است که می‌توان وقتی منابع دیگر ته کشید سراغش رفت.
غزل رستمی
وقتی همه قدرت در دست یک نفر باشد، به لرزه درآوردن جهان و در نتیجه تسخیر دل مردمان کار دشواری نیست؛ چراکه مردم به تجربه آموخته‌اند که حکمرانِ خود را تا آن اندازه دوست بدارند که او از شرارت دوری می‌جوید؛ و اگر از آزارش در امان باشند، او را خواهندستود. احمق‌ها هم وقتی امرشان مطاع
زهرا موحد
ریختن خون مجرمان، به هر اتهامی، چنان دشوار بود که طبق قانون پورسیوسی، مجازات اعدام، برای کسانی که حاضر بودند در ازای جلای چنان وطنی زنده بمانند، قابل تخفیف دادن به تبعید بود. چه در روم و چه در اردوگاه‌های رومی، از همه‌چیز عشق به یکایک هم‌میهنان و احترام به رومی بودن تراوش می‌کرد، و هر کسی که از افتخار رومی بودن برخوردار بود، جرأت و فضیلت می‌یافت.
زهرا موحد
دموکراسی و انقلاب: از یونان باستان تا سرمایه‌داری مدرن
جرج نواک
خاستگاه سرمایه داری از چشم اندازی گسترده تر
الن میک سینزوود
سوسیالیسم و سرمایه‌داری: رساله‌ای روش مند درباره‌ی اقتصاد، سیاست و اخلاقیات
هانس هرمان هوپ
اشرافیت، سلطنت، دموکراسی: داستان حماقت و تباهیِ اخلاقی و اقتصادی
هانس هرمان هوپ
کارل مارکس: سرمایه
حسن عرب
کارل مارکس: یک زندگی قرن نوزدهمی
جاناتان اشپربر
چین چگونه سرمایه‌داری شد؟
رونالد کوز
مقدمه بر فلسفه تاریخ هگل
ژان هیپولیت
بازار آری، کاپیتالیسم نه: آنارشیسم فردگرا در برابر مدیران، نابرابری‌ها، قدرت شرکت‌‌ها و فقر ساختاری
گری چارتیه
بزرگان مکتب اتریش
رندال جی. هولکام
رساله دوم درباره دولت
جان لاک
زایش سرمایه داری
هنری هلر
مونتسکیو و روسو؛ پیشگامان جامعه‌شناسی
امیل دورکیم
جامعه‌شناسی دین
ماکس وبر
نظریه های دموکراسی
فرانک کانینگهام
درباره‌ی آزادی
جان استوارت میل
مبانی سرمایه‌داری
دیوید کوتس
بحران بی‌پایان: چگونه سرمایه‌ی مالی- انحصاری جهان را از آمریکا تا چین به رکود و آشوب می‌کشاند
جان بلامی‌فاستر
قدرت و بازار: دولت و اقتصاد
مورای ان. روتبارد

حجم

۱۰۴٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۲۸ صفحه

حجم

۱۰۴٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۲۸ صفحه

قیمت:
۸۰,۰۰۰
تومان